lördag 24 september 2011

SANTOS "ÖDEN OCH ÄVENTYR"

Mitt "öde" att flyttas till Gotland har visat sig vara en helt otrolig härlig upplevelse. Alltså inte bara för min nya husse & matte, utan också för mig. Att dom skulle gilla mig var det ju aldrig någon tvekan om, men jag är ju lite kräsen så man var ju en aning orolig!

Men jag stortrivs verkligen, vilket gör att allt just nu är jättekul. Det enda jag kan klaga lite på är att jag tycker inte att man får tillräckligt med mat och godis. Fast det är klart, det är inte lätt det där med tillräckligt. Undrar hur mycket det skulle vara - kanske tills man kräks!?


Eftersom husse & matte är så njugga med ätbara saker, så är jag tvungen att kolla runt lite och se ifall det finns nått gott som är kvarglömt eller kanske t.o.m. tappat på golvet. Så det blir några vändor under matbordet och sen så gillar ju husse att dricka te och äta mackor framför TV´n på kvällarna så varje kväll hoppas jag.......men inte får jag något då inte!

För att visa att jag också är sugen så brukar jag springa in i sovrummet och leta fram husses pyjamasbyxor och dra in dom i vardagsrummet och lägga dom mitt på mattan. Om jag gör det så reagerar husse eller matte direkt - och ibland får man då en utsökt god tuggpinne! Tuggisen är helt klart godare än byxorna!!
Fast egentligen vet jag inte hur dom smakar, har inte tuggat på dom ännu, ska kanske testa det nästa gång!?

Men bortsett från det här så är dom riktigt mysiga och snälla, mina nya adoptivföräldrar. Visserligen är matte lite ohyfsad när det gäller det här med min sovplats, helst skulle jag ju ligga mitt i deras sängar. Men när jag försöker det så pekar hon direkt på mig och säger med sträng röst (ja, hon försöker låta sträng alltså); Korgen! 
Och för att inte bråka vid den där tiden på dygnet när man börjar bli lite trött, så hoppar jag ner direkt och lägger mig. Då klappar och berömmer hon mig - vilket faktiskt känns väldigt trevligt!


Däremot är dom väldigt bussiga och låter mig vara i sängen och kela och busa lite innan vi ska sova - och i vardagsrummet får jag välja i vilken soffa jag ska ligga. Inga restriktioner där inte!
Så när dom ska se på TV så väljer jag på vilken soffa samt på vem av dom jag ska ligga. Just på den här bilden är mattes soffa som gäller, fast hon sitter oftast upp så hon knuffade ner mig från knäet när vi pussats ett tag - jag fick hålla till godo att ligga tryckt mot benet!
Husses soffa är egentligen bättre, han ligger alltid ner så då kan jag krypa upp på magen på honom - där kan man sen ligga i timmar och sova tryggt och skönt!!

Igår sa dom flera gånger till mig; "Vi ska snart göra nått roligt!" och då blir man ju lite orolig. Vadå, roligt!?
Vi har ju haft trevligt varenda dag hitintills. Var det nått jäkelstyg på gång.......nått som DOM tyckte var kul, men inte jag!?
Men det blev verkligen riktigt roligt. Vi åkte iväg en bit hemifrån och så stannade bilen nere vid havet och där släppte dom ut mig - LÖS! Helt underbart!!

Jag förstod ju direkt att nu gällde det att sköta sig om man skulle få uppleva det här igen. Så när matte ropade "Hit!" och viftade med lite godis var man ju inte dummare än att man direkt sprang fram till henne och satte sig. Godiset var dessutom väldigt gott, så jag gjorde likadant varje gång!
Husse - som är lite coolare - han bara ropade på mig och så blev jag klappad och berömd när jag sprang till honom och det var ju också helt OK!!


Efter en lång prommis - med en hel del godis *fniss* - så vände vi och gick tillbaka till bilen och även om jag nu visste att godiset var slut, så gick jag direkt fram till bilen och hoppade in i buren. Då tog matte fram två små bitar som hon hade gömt och så fick jag dom och en massa klappar och pussar. Snacka om skön prommis!
Och det bästa av allt, nu på morgonen har dom sagt att vi ska "göra roligt" idag också. Jag håller alla tassar och hoppas att det blir lika kul som igår!! 

SKÖN HELG
önskar 

SANTOS
med familj!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Det står att din blogg är upplagd 10:05 men det finns inget där :-) :-) Är jag för tidig eller har det blivit något fel?

Christer.

mammi sa...

Trots "mina starroperationer" kunde jag inte heller se något. Hoppas ni alla tre har det bra i "öppna landskap"
Kram

Maria Thorbjörnsson sa...

Tjena Santos..vikka bra människor du har hamnat hos..det där med att ha bra liggplatser e ju ett måste..matte här hemma brukar klaga lite när vi fäller men annars får vi ligga där det behagar oss..ja det skulle vara vid datorn..där e det tabu att befinna sej..så hälsa till matte o husse att vi tycker du fått det toppen..Lilleman o Lillemor

Helén sa...

Underbart Santos! Verkar vara en fin familj du hamnat hos. Fortsät att busa runt med pyjamasbyxorna:)//Helen

knatten sa...

vilken tur du hade, Santos, som hamnade hos rätt familj!! Se nu till att pussa på husse o matte riktigt mycket för det verkar dom gilla=)))).
//Knatten

Susie på Stjärnarve... sa...

Något hände innan jag la ut Santos inlägg - förmodligen tryckte han fel. Han är ju lite klumpig med tassarna på tangentbordet!

Bitte sa...

Åh vad kul Sussie, att du lät Sanros skriva och berätta. Det bar jättekul att läsa om hans upplevelser i sitt nya hem. Han gillar er verkligen störtmycket. Hoppas han skriver fler gånger.:))
Du..sådär brukar A-B M också göra, alltså låta skip skriva...jättekul:))

trädgårdsdrömmar sa...

Ja du Santos du har verkligen kommit till rätt familj.Kul att du börjar komma underfund med hur matte och husse tänker,och att ni tycker om varandra.Var rädd om dom nu.Och naturligtvis dej själv.

Helena sa...

Villket härligt liv han fått Santos förstår att han trivs!
KRAM från mig!

Anonym sa...

Trots den uppenbara bristen på godsaker tycker jag nog du har det väldigt bra där ute på ön Santos :-)

Ha det gott!
Christer.

Ruben sa...

Hur skulle ni klara er utan hund? Jag bara frågar.

Ha det gott alla tre!
/Ruben

Anna Vattenkanna sa...

Fint om ert liv tillsammns... Santos har då hamnat rätt. ja, utan vår Masai skulle allting bli så tråkigt och tomt på ngt sätt. han ligger just nu i hallen och sover djupt efter en skön prommis i Bokskogen, ligger en bit bort från oss men det tar bara 15 min. att köra dit så på helgerna är det kul att göra ngt roligt. När vi säger Skogen så står Masai i givakt vid ytterdörren!

Fortsätt att göra roligheter! Kram Anna Vattenkanna

monica sa...

Hej Santos!!
Du har verkligen flyttat till rätt tvåfotingar.Ser jättehärligt ut när du springer lös.Vi,Smulan och Pequeno,har också varit vid havet och sprungit lösa,samma hav men ändå långt borta i Skåneland.Vår matte hade nån konstig sak som sa klick,och kom vi då fick vi också godis.Självklart kommer man tillbaka då,för godis vill man ju inte missa.Du vet ju att vår matte är också "snål" med godiset,hon säger att vi blir feta om vi skulle få äta så mycket och ofta som vi vill(tror inte jag på iallafall).Vi tycker det är spännande att följa med på din mattes blogg och se hur du har det Santos.Många slickar och hundkramizar Pequeno och Smulan

Ölandsvindar sa...

Skönt att du har fått det bra! En sådan där tuggpinne får jag också vid kvällsteet. Och de blir överlyckliga om jag sitter vackert när de tar fram burken. Ja,ja! Lite får man stå ut med.
Slick och puss
Chessie

mammi sa...

Ja du Santos. Blev lite orolig när jag inte såg dig. Det är bra att du håller koll på matte och husse, jag tror att du med tiden får mer att bestämma om där hemma. Ser så himla skönt ut hos dig, inte minst "springet" vid havet.
Kram på dig (ge Matte och Husse en kram också)

ormbunke sa...

Hej Santos! Det visste jag ju innan att du skulle får världens bästa föräldrar.
Jag hoppas bara att du inte blir helt bortskämd men jag tror du är väldigt klok.Ha de gott Santos och hälsa matte och husse.. Anita