KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 7 september 2011

SÅNT SOM BLOMMAR OCH INTE BLOMMAR

Så var det dags för ett nytt inlägg, den här gången är bilderna hemifrån. Än finns det ju en del som blommar - eller är fint på annat sätt. 

Den blåblommiga frilandshibiskusen är fortfarande jättefin, fast den börjar bli lite överblommad.


Sommarblommorna är också fortfarande OK, så än är det inte dags för några bollkryss.

Det här med att ta panoramabilder med nya kameran har jag roat mig med, även om resultaten inte alltid blir så bra. Bilden här nedan t.ex. ser väldigt konstig ut. Den blev nog lite väl lång. Den är tagen från vänster sida vid ingången, hela vägen över pallkragarna (som är 12 m) framför huset till den lilla altanen på höger sida!


För att titta på dom här bilderna måste man klicka upp dom så att dom blir betydligt större.


Även om bilderna blev lite konstiga så är det kul att leka lite - det blir man aldrig för gammal för - och bilden nedan blev faktiskt riktigt bra!


Idag vräker regnet ner, så det är en otrolig tur - eller skicklighet, det är bara att välja - att jag har klippt ALLT gräs på hela tomten samt rensat bort en massa dött i rabatterna. Nu kan man bara sitta inne och njuta av att inte behöva vattna - för torrt har det varit sista tiden. Så torrt att mitt blåregn har vissnat!
 Jag håller tummarna för att det inte dött helt och hållet!!


Jag trodde att mina dagliljor blommat klart för säsongen, men dom här två blommar fortfarande. Dom växer på baksidan i "gräs- och bamburabatten".


Där har jag satt dom flesta gula och oranga dagliljorna, men så upptäckte jag igår att i en av pallkragarna är det knopp på gång igen - och dom är också gula. Dom gula verkar vara lite tåligare och blomvilligare än dom andra faktiskt.


Men det finns en del växter som inte alls har blommat i år. T.ex. dom här stockroserna som jag dragit upp från frö. Fast jag vet ju att dom inte ska blomma förrän nästa år!
Men jag är lite orolig över dom, för förra året fick jag plantor av en väninna att sätta här - och dom dog över vintern. Nu hoppas jag verkligen att dom här röda och svarta överlever!


Den här rödbladiga Eucomisen har inte heller blommat - och lär väl inte hinna göra det heller!


Likaså dom här lejongapsrankorna som jag fick frön till av Ruben. Hans rankor har tydligen blommat i flera månader (men han drog nog upp dom i växthus först), mina KANSKE hinner blomma lite innan frosten tar dom!


Till sist har vi den mörka stora perennen i mitten, en flockel. Den är köpt för sex år sen och den har ALDRIG blommat! Men OK, den är ju så snygg ändå så jag tänker inte ta bort den!!På fredag eller lördag natt kommer vår nya "begagnade" hund Santo till Gotland och oss. Snacka om att vi är spända och ser fram emot att bli hundägare igen. Sen lär man väl inte ha tid att sitta framför datorn precis. Så man vet inte, det kanske inte blir så många inlägg den närmaste framtiden!

6 kommentarer:

Ruben sa...

Vad kul med dina panoramabilder. Det var ju riktigt snyggt med en böjd pallkragerabatt. (Men kanske inte så praktiskt).
Här blommar också en gul daglilja på nytt.
Du får övervintra rotknölen på lejongapsrankan, så ska du se att det blir fart på den nästa år!!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Tycker dina bilder blev bra.När man klickar upp dom till större format är de fina.Måste kännas spännande att få en fyrbent familjemedlem igen.Önskar er lycka till.Och även med operationen du skulle göra.Kram.

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Visst..helskoj med ny kamera..men vad e det för någon kamera du fått..har scrollat igenom..men tror inte du skrivit någonstans..bilderna ser ju kanonfina ut..ha det..Maria

mammi sa...

Fina blommor du fortfarande har. En sån stockros har jag också, bladen stora som rabarber !!!
För att ta sig ut och titta hos oss får man nästan ha roddbåt. Det gör ingenting annat än regnar
Lycka till med vovven
Kram

Margot sa...

Fina bilder, din trädgård ser så stor och härlig ut! Frilandshibiskusen är vacker, vilken vacker färg den har! Så spännande det måste vara att få en ny hund, den ser fin ut! Lycka till med den!
Ha det gott!

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hvor har du mange smukke blomster endnu.
Tak for kigget.