KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 4 september 2011

PROMMISAR OCH TESTNING

Från början tänkte jag inte göra nått inlägg idag, men så kom jag på att jag måste ju testa lite med nya kameran – alltså min födelsedagspresent.

Dom första bilderna är från gårdagen då vi först – väldigt tidigt – åkte till Ronehamns fiskeläge och tog en liten prommis bland bodarna. Jag ville se havet!


Bilderna kanske inte är så kul för dig att titta på, men jag har använt mig av lite olika inställningar på kameran och då måste man ju dokumentera vad som blir bäst.


Just den här bilden gillar jag, men det beror på att motivet är extra fint. Skulle gärna ha en sån här fiskebod i sten.


Fast den här bilden på en Cikoria är ännu bättre, det är ju en blomma!


Vilket det här är också, fast en mycket spexig sådan! Den här ”blomman” ser visserligen väldans elak ut, men han var faktiskt glad!!
Efter Ronehamn blev det Granngården och inköp av en mjuk bilbur till nya hunden och sen hem för lunch. Därefter åkte vi upp till norra Gotland och en mopedmarknad. Så det blev väl en 20-25 mil totalt!


Sen kommer vi dagens första utflykt. Det här är ett ställe väldigt nära oss där vi aldrig varit tidigare. Rolle kollade lite hur fornminnesplatsen såg ut och det visade sig att det var en märkt slinga på ungefär 500 m med olika gravar och rösen.

Här är gubben min på väg tillbaka till mig och bilen. Jag gick nämligen aldrig över stättan beroende på att jag är löjligt höjdrädd – det får vänta tills vi har hund igen och man är tvungen!


Sen åkte vi vidare en kort bit och gick ner till vad vi trodde var en liten damm – men det fanns en skylt där det stod ”Bredsjön” på.


Men följande stod på den gula skylten och då förstod vi att skylten med ”sjöns” namn också var hemsnickrad!


Till vänster dammen med skylten – som hade en liten ö mitt i -  och till höger en annan stor damm. Det är vår vita bil man ser ovanför backen.


Visst ser den här bilden otroligt ”somrig” ut och hade det inte varit så äckligt grötigt i vattnet så hade man ju gärna badat! Det har varit ett helt otroligt skönt väder, både igår och idag och det ska visst fortsätta att vara så åtminstone några dagar till!!

Vi fortsatte vår excursion idag långt ut på Näsudden, men det visar jag bilder ifrån imorgon. Ska inte trötta ut er alltför mycket idag!5 kommentarer:

FixaDinBlogspot sa...

Härliga, somriga bilder!
Jättekul att titta på för mig som inte hunnit iväg någonstans direkt i sommar!

Anneli

Helens trädgård sa...

Grattis på födelsedagen!
Kameran fungerar bra för bilderna är superfina.
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ruben sa...

undrar om det var i Bredsjön - och inte i Bodensjön, som tyskarna sänkte sitt guld??? Jättefina foton. Inget fel på den kameran!!! Eller fotografen!! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Svar:
När jag har getingbon brukar jag ta en glasburk över boet och dra den åt sidan så boet lossnar - sedan fort på med locket! Ert bo verkar väldigt stort. Kanske kan ni ta en kraftig plastpåse över och lossa boet? Eller, kanske lika bra att avvakta, förr eller senare är det nog fritt fram.

Ha det gott1
/Ruben

Susie på Stjärnarve sa...

Jo visst var det enormt stor, lite större än en handboll!
Dessutom satt det på ett vansinnigt dumt ställe - runt en massa bambupinnar i en hörna under en hylla inne i trädgårdsboden. Man kom inte runt det ens med en sopsäck, pinnarna och hyllan var ivägen!
När jag fått 4 stick av en enda geting, slutade jag gå in i boden och ringde efter hjälp. Då kom skadedjursteknikern Beppe och sprutade skum, men det räckte inte så nu har Rolle ocksp sprutat och nu verkar dom döda allihop! Äntligen!!