KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 15 september 2011

MASSOR AV SAKER

Man brukar ju ibland tycka att man har mycket omkring sig. Saker och ting brukar ske i klump så att säga. Och det är väl precis vad som händer här på Stjärnarve just nu!


Först och främst har vi ju det här med Santos - alltså vår nya "begagnade" hund på 4 år. Det är en Podengo Portuguese, liso-pequeno (släthårig - liten) som är Portugals nationalhundras. Han är alltså väldans liten även om bilden nedan kanske är "lite" väl överdriven! *fniss*Det som händer med Santos är dock bara positivt. Han är så gudomligt snäll, så glad och pigg, så kelig och gullig, så söt och så otroligt SNYGG - men vad annat kan man vänta sig av en Svensk utställningschampion och avelshane!?Idag var jag ute på tomten med honom och lekte lite och så körde vi ett litet träningspass. Det var inkallning och sitt som gällde. Vilket inte var några problem, men jag hade ju lite gott luktande godis i fickan och han är en matglad liten herre. Men han är också en aning underviktig just nu, så lite godis sitter inte i vägen!


Däremot så vågade jag inte ta ut svängarna alltför mycket, en av våra grindar - den på framsidan - stod öppen hela dagen. Vi hade nämligen tre hantverkare här som sprang fram och tillbaka med grejor hela tiden. Vi har stora vattenskador bakom vårt ena badrum som måstge åtgärdas, alltså det badrum vi (en välkänd och välrenommerad Gotländsk byggfirma) renoverade när vi flyttade hit ned.I förra veckan revs en bit av väggen mellan kontoret och badrummet och en fläkt ställdes in som har stått och gått hela tiden. Idag har HELA badrummet rivits ur. ALLT är alltså borta och så står det en fläkt därinne också så att det ska torka upp ordentligt.Det visade sig att det har varit ett läckage bakom duschen. Det var så jäkligt att gipsskivorna bakom kaklet inte längre innehöll något gips - utan det var enbart pappret kvar!!!Vi fick alltså ta bort allt i badrummet samt i hallen utanför och sen så tejpades alla dörrar igen. Sen satte dom igång och rev. Och det var ena jäkla maskiner att låta, så det gick inte att sitta på vårt angränsande kontor och därmed inte framför datorn på nästan hela dagen. Det lät som om dom hackade inne i huvudet på en!Nu är allt under kontroll, så någon gång i nästa vecka ska vi ge oss iväg och välja ut kakel och klinkers.
Vi skall dock ha likadant på väggarna som tidigare, alltså vitt kakel med mörkgrå fog. Däremot ska vi nog ha mörkare klinkers på golvet och dessutom inte så stora plattor utan helst normalstorlek. Hur vi ska göra med glastegelväggen mot duschen vet jag inte, beror ju på vad som finns att tillgå!Ovanpå det här så har vår "hustomte" tagit bort tre träd på yttertomten. Det har gått alldeles smärtfritt men...i morgon skall den stora björken vid ingången på innertomten bort. Den fordrar dock en skylift, den högsta varianten för uthyrning - den på 18 meter! Hu så hemskt, jag lovar - jag ska inte titta när dom jobbar i den!!!Sen är det ju så att vi båda har varit på en massa sjukhusbesök sista tiden. Rolle var igår inne hela dagen för att kolla sina ögon - han såg blixtar - och för att få sin cancerbehandling. Han ska få en sån här bra behandling- s.k. genterapi - en gång till i början på nästa år. Efter det får han inga fler förebyggande behandlingar. Dom är förmodligen väldigt dyra. Så istället får man bara vänta och se om han får några fler tumörer eller inte!Själv har jag - som normalt aldrig går till läkare - varit hos fyra specialister sista tiden, vilket har slutat med att det förmodligen blir två operationer. Gynundersökningen visade att allt var helt OK, i munhålan hade jag dock bitit mig på samma ställe i kinden så det hade blivit en liten blåsa, en s.k. bitfibros. Den blåsan var dock helt ofarlig och stör mig inte heller, men man vill ju kolla!
Däremot så blir det förmodligen en gallstensoperation, som dock får vänta ett tag. Den andra operationen är nämligen lite viktigare!Jag har blödningar efter det jag varit på toaletten och det är ju alltid oroande. Nu visade det sig att det var inte så farligt utan "bara" en polyp (som i och för sig kan utvecklas till något elakt) som ska tas bort snarast. Inom 2-6 veckor. Operationen är ganska simpel, men jag måste sövas så jag får stanna över natten.
När den sen är avklarad så kan jag börja fundera på en gallstensoperation. Har jag levt med mina gallbesvär i 15 år så klarar jag mig ett tag till utan problem!
  
Jag avslutar dagens inlägg med årets - förmodligen - sista daglilja. En vacker aprikos sak som jag köpte hos Karin i Skara för två år sen! 

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Du har helt rätt i att saker kommer klumpvis. Likadant här... det där med badrummet låter ju bara så jooobbigt. Usch!

Sedan det där med sjukdomar. Hälsan tiger still heter det ju inte för inte. så är det - så länge allt funkar så vet man inte hur bra man har det...

DÅ är det tur att ni har snyggaste och finaste voffsen på Gotland i er vård. Önskar er många, långa härliga stunder med lille Santos.

Likadant att det är så ljuvligt i trädgården... underbara bilder!

Kram Anna Vattenkanna

Oljekritan sa...

Så underbara bilder..blommorna och vovve..Santos verkar ju helgo!! Snygg hund..jaså du är biltävlingstok du med..Roligt..visst är farten härlig...Brorsan kom på 16:onde av 26, han var inte nöjd, men glad ändå..det är nog mest på lek, men också allvar..Gelleråsen, runt runt...ja di är tokiga, gubbsen..
Kram Karina

Ruben sa...

Har läst ikapp litet idag på morgonen. Nu har ni fått en riktig kelgris att ta hand om!!!! Jättefin jycke!!

Ha det gott alla tre!
/Ruben

Ruben sa...

PS
Brukar också du ligga så där och gosa? ;-)

/R

gunsan sa...

Så tråkigt med badrummet.Byggare i huset är inte så kul.Jag önskar dej och maken lycka till med era sjukhusbesök och operationer.Själv fick jag kallelse tillbaka redan på onsdag .Ska till två läkare då efter varandra.Hoppas nu bara att det är bra besked.Kram.

Christina sa...

Så kul att det går bra med lilla vovven. Mindre bra är ju fuktskadan och era sjukdomar. Hoppas det blir bra med allt. Önskar dej en trevlig helg med mycket sol./Christina

Christina sa...

Tack för hjälpen. Nu funkar det!/Christina