söndag 11 september 2011

LYCKA ÄR EN SNÄLL HUND

Det har gått förvånansvärt bra med Santos. Faktiskt helt otroligt bra så här långt!
Han kom alltså sent igår kväll till Visby med Malin och hennes ”gubbe” samt med Podengon Max som dom skulle ha. Vi hämtade honom sen nere vid stora landsvägen strax före tolv.
Resan hade gått bra och båda hundarna hade sovit under bilturen. Under båtresan hade Santos varit kolugn, men Max hade tydligen oroat sig lite. Han hade fått stressmjäll (ni som har hundar vet vad det är) men jag tror nog att han också lugnade ner sig när han kom till sitt nya hem.


Santos låg alltså i sin resebur och vi bar den direkt in i vår bil och så åkte vi den korta vägen hem.
Väl hemma bar vi in buren i hallen och öppnade den så han kunde ta sig ut själv. Innan hade jag trott att han skulle sitta kvar en stund och vara lite misstänksam – men han skuttade ut direkt.
Vi hade alltså bara sett en skymt av honom i buren i mörkret innan han hoppade ut på golvet i hallen. Men han kom direkt fram till oss och hälsade. Och han var helt otroligt söt, ljust röd (kallas tydligen gul) och vit!  


Han är lite smäckrare än Penny och just nu väger han dessutom en aning för lite. Anledningen är att han är en avelshane, en svensk champion, som haft en massa löptikar på kenneln runt sig dom sista månaderna. Mycket jobbigt förmodligen. Så mat är det sista han har haft i tankarna…….*fniss*
Vi hade dock ställt fram både vatten och mat och han gick direkt ut i köket och satte i sig allt torrfoder, sen ville han ha lite mer – och det fick han naturligtvis!


Så kollade han runt i huset, allt skulle undersökas noggrant. Vi hade dock stängt in till kontoret, gästrummet, musikrummet och verkstaden. Vi tänkte spara det tills idag. Vi satt oss en stund i vardagsrummet och då kom han in och hoppade upp först till Rolle och sen till mig. Han satt sig en kort stund i våra knän innan han gav sig ut på sin undersökning av huset igen.
Därefter tog vi en liten prommis utanför så han fick kissa av sig lite. Vilket han nog gjorde ett 20-tal gånger!


Men det var ju ganska sent, klockan hade väl blivit ett, så vi ställde in hans resebur/korg i sovrummet nedanför min säng och så la vi oss. Det tog två sekunder så låg han hos oss och ålade sig i sängarna!
När det började bli ”time” för oss att sova sa jag till honom att lägga sig i korgen, men det var inte populärt. Han hoppade visserligen ner på golvet, men när jag försökte få honom att gå in i buren så smet han förbi och hoppade upp i husses säng – där han naturligtvis spenderade hela natten!
Husse hade ju redan fallit för Santos otroliga charm och tyckte att så här första natten kunde han väl få ligga i sängen!!


Santos sov mycket lugnt och gott hela natten, jag vaknade flera gånger och kollade på honom, men husse sov inte så bra klagade han idag. Han tyckte det blev väldigt trångt med en 5-kilos ”jätte” i sängen.
Men…han får dock skylla sig själv. Han skulle lagt Santos i korgen direkt.
Jag vet hur det är att ha en hund i sängen. Hade Penny där i 13-14 år och man sover inte sådär jättebra.  Ska bli kul att se hur det blir ikväll!


Idag på morgonen så tog jag en prommis med honom i dimman och han var enormt nyfiken och kollade in omgivningarna ordentligt. Och så hann han med att stryka sig på nått äckligt, så när jag kom in var jag tvungen att tvätta av honom. Men det gick alldeles utmärkt, inga problem!
Eftersom vi hade Penny så luktar det förmodligen tik fortfarande, så naturligtvis försökte han markera lite genom att lyfta på benet inne. Igår kväll mot sängen, men det hann jag stoppa. Sen i morse på matrumsbenet, vilket jag inte hann stoppa, men nu tror jag att den biten är avklarad. Vi har också stängt dörren till vardagsrummet som är det enda stället där vi har mattor!


Efter en tidig frukost i morse så har vi också varit ute på tomten alla tre och kollat in läget. Det var mycket spännande, men tyvärr kan Santos förmodligen ta sig ut på två ställen. Det är vid gångjärnen vid två av grindarna. Där stack han nämligen ut huvudet, så med hans lilla smala kropp är det nog inga problem för honom att pressa sig ut. Rolle får lösa det problemet under veckan som kommer. Till att börja med får Santos i alla fall inte vara ute själv utan uppsikt!


Nyss skulle Rolle ut och göra nått under huset och då fick inte Santos följa med. Istället fick han ett litet tuggben som han direkt bar ut på dörrmattan i hallen och börja gnaga på. Men…när Rolle gick ut släppte Santos omedelbart tuggisen och satt sig att vänta innanför dörren.
Han var sen enormt glad när Rolle kom tillbaka efter 5 minuter och nu ligger dom och vilar på sängen. Husse läser och Santos snusar gott. Jag tror att dom verkligen har funnit varandra vilket känns jätteskönt.
Jag ligger ju också väldans bra till, jag har ju både promenerat och gett honom käk. OK, jag var också tvungen att tvätta honom lite och dessutom försökte jag få in honom i korgen igår, men jag tror att det bara är bra att visa lite ledarskap. Annars kan han ju få för sig att det är han som ska bestämma här!


Han har varit väldigt kelig och legat precis bredvid oss och rör vi oss i huset ska han genast med, men det där med att ge en pussar har han varit återhållsam med. Tills alldeles nyss när jag var inne i sovrummet och tog lite bilder på honom. Först busade och lekte vi lite, han är dock enormt försiktig och bara håller med tänderna runt fingrarna på en. Sen helt plötsligt så kom han fram och gav mig ett antal pussar på näsan – vilket kändes underbart – och sen gick han över till husse och gjorde likadant.


Nu ligger han och husse och sover så då smet jag hit för att göra det här inlägget. Snart ska vi äta lunch och sen ska vi ta bilen ner till havet och ta en skön långprommis. Tyvärr vågar vi dock inte ha Santos lös ännu, utan det får vi vänta med ett tag. Men…att det skulle fungera så här bra redan första dagen, det trodde jag aldrig!!!

19 kommentarer:

Gela sa...

ÅÅÅ vad roligt att få höra om Santos. Hoppas det går bra i natt. Verkar ju vara en go och fin hund. Ha en fin fin dag/Gela

Anna Vattenkanna sa...

Härligt hela rasket låter det som. En cool kille den där Santos... han verkar ha koll på det mesta. Så fint att han finner sig tillrätta med en gång med er och tvärt om också. Roligt att du delar med dig! Ha det så bra alla tre...

Kram Anna Vattenkanna

trädgårdsdrömmar sa...

Å så fin han är det kommer säkert gå jättebra.Ska bli skoj att följa er inskolningperiod.Du måste skriva mer hur det går för er.Kram

knatten sa...

Underbart. !!!! Det var riktigt roligt att läsa om hur väl ni funnit varandra. Men nog måste han väl få sova i sängen...Tycker ju jag som bara har en liten katt i sängen, men jag tycker det är så mysigt med det där sängsällskapet även om man kanske sover lite sämre.
Önskar er lycka till!!! /Knatten

ormbunke sa...

Jag får verkligen gratulera hur fint Santos har accepterat er som föräldrar. Och han är så söt så det är inte konstigt ni faller direkt.Kul att du skrev om det. Ha en bra söndag. Kram. Anita

Rebellen sa...

Vilken fin hund! Grattis till tillskottet :)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Så mysigt att han verkar så lugn och trygg Susie, och snygg dessutom...


Och hunden är också fin..hihihi:-)
Skämt åtsido, kul med ny hund. Jag var lite fundersam när du skrev att det inte skulle bli en ny efter Penny... Vår hund är ju bara 3 år, men jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan hund!
Lyckönskningskramar till er! H.

Ninne sa...

OOOHHH !!!! Så fin o söt han är.. Du får tro vad du vill, men jag blev faktiskt tårögd när jag läste om pussarna som ni fick till slut.. Nu är det klart!!Där har du beviset Här ska jag ha det gott i fortsättningen..
Lyckliga lyckliga Ni ALLA TRE...
En puss fr en fjantig skånetant till Santos osså får ni bägge ha stora kramen..
Ninne

Maria Thorbjörnsson sa...

Varje ord e skrivet med kärlek till en ny vän..han ser verkligen super ut..och du får väl spruta citron på dom ställena han gillar att revirmarkera..just nu e jag dagmatte till Sickan(hon kommer nog att få ett annat namn)och vi har precis varit ute på en härlig runda..så hon vilar tryggt vid min sida..och hon kommer att bo 2 gater upp så jag kan träffa henne precis när jag vill..ha det..Maria

Anonym sa...

Ja där har ni ju en hund som kännde sig hemma direkt :-) :-)

Riktigt vacker är han dessutom!

Ha det gott!
Christer.

mammi sa...

Vilken gullig ny familjemedlem ni fått. Har lite grann på känn, vem som får bestämma, eller ?
Ha det så bra
Kram

Margot sa...

Härligt att höra att allt gått så otroligt bra! Santos verkar vara en skön kille som tagit er båda till sitt hjärta direkt:) Underbart att du delar med dig! Han kommer säkert att sova i sängen på nätterna i fortsättningen också, för nu vet han hur skönt det är:)....säger jag av erfarenhet efter att tidigare ha haft hundar i sängen under ca 15 år:)) Ibland fick jag knappt plats där själv...`fniss`!
Ha en skön söndagkväll!
Kram

Lena/isklockan sa...

Så fin han är. Kanon. Och vad bra det verkar gå.

Kram

monica svensson sa...

Hej Susie!
Så fina bilder på Santos och underbar text till.Här sitter jag med tårarna trillande nedför kinderna när jag läser.Santos har verkligen hamnat rätt.
Kramar Monica

Rosor och ruiner sa...

Kul att höra att det går så bra med nya vovven, han verkar ha bott in sig snabbt, ser ut som om han inte gjort annat när han ligger där i sängen!

Tidsmästarinnan sa...

Hej!
Vad fin han är. Oohh, jag som myst med hundar hela helgen, det känns alldeles tomt här nu.
Han kommer att trivas toppen hos er!
Kram kram
Susanne

Marie1 sa...

Åh vad roligt att höra att ni är tre igen! Livet blir inte detsamma, om man är van att ha en liten kompis omkring sig. Men nu är ordningen återställd, och jag önskar er en härlig höst tillsammans!
Marie1
http://inspiredfingers.blogspot.com/

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Grattis till Santos, han kommer att stormtrivas hos er.
Fint att ni skaffade hund igen.
Kram Petra B.

Monica sa...

oh vilken goding, klart han ska sova i sängen,,5 kg det är väl inget vi har en på 30 kg och en på 25,,,vi hade någon tanke i början inga soff och sänghundar men så fort vi somnat så kryper dem upp, och soffan i vardagsrummet köpte vi extra stor så alla får plats..skinsoffan i andra rummet den är förbjuden och det accepterar de fast då de är ensamma stänger vi dörrn in dit.

Visst är det ljuvligt med dessa fyrfota vänner..kram Monica