KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 19 september 2011

HÖSTLÖKAR OCH SANTOS IDÉER

Idag hade vi en del trädgårdsjobb inplanerade. Min gubbe skulle bl.a. ta och stamma upp en gran (se bild nedan) som vi har på yttertomten. Den är visserligen väldigt fin just nu, men den börjar bli väldigt stor och omfångsrik - speciellt nedtill! Och vi har varit med förr så vi vet hur stora dom kan bli på några år!!

Men...idag öser det naturligtvis ner - typiskt!


Som synes så får inte Santos gå lös på yttertomten. Det är alldeles för nära landsvägen och dessutom så är vi ju inte säkra på honom - ännu. Vi trivs dock jättebra ihop alla tre trots koppel under prommisarna.
Santos är en otroligt glad liten kille och MYCKET kärvänlig. Han ligger snällt i sin korg nedanför min säng på nätterna, men kastar sig upp på morgonsidan vid minsta tecken på att man är vaken. Sen slickar han en i ansiktet - ordentligt - och så kryper han ner under täcket. Vilket jag tycker är helt underbart skönt!


Santos har också börjat visa sin personlighet och sina idéer. Han gillar t.ex. inte att man torkar hans tassar. Ja, inte framtassarna alltså. Bak är inga problem, men framtassarna rycker han undan direkt. Han gillar inte heller att gå ut på natten om det blåser - han är nog lite mörkrädd!
Inte gillar han regn heller. Igår kväll t.ex. så vägrade han att gå ut och kissa. Han stod på trappan när han upptäckte att det regnade, då vände han och sprang in och la sig i soffan istället.
Och det fick han ju, husse hade varit ute med honom bara en timme innan så det var helt OK!

Han har inga problem alls med att få fästingar borttagna, vilket är bra. Han stod snyggt på bordet och ryckte inte ens till. Det verkar alltså som om det är matte som tycker det är obehagligast. *fniss*
Han har bara haft en som suttit fast, men hela tre små nymfer som krypit omkring på honom. Det är jättebra att han är ljus, då syns dom omgående!
Han ÄLSKAR att äta och gillar torrfoder vilket är toppenbra, för då vet man direkt när ens hund är dålig. Så var vår strävhårige tax Brasse, medan Penny i unga år kunde gå omkring utan mat i flera dagar. Med åldern så blev dock även hon ganska matglad - men allt passade inte den lilla damen! Santos verkar tokig i all mat, även om han inte får smaka och inte får tigga vid bordet!!
Vilken dag som helst nu så ska våra (Entusiasternas) lökar komma hem från Dix i Holland. Jag skulle ju inte ha så många i år - hah - men det blev en hel del ändå. Den översta är en Allium jesdianum `Michael H. Hogg´ och sen tog jag också lite fler Allium `Purple Sensation´. Den har jag ett antal av tidigare - men man kan ALDRIG få för många prydnaslökar!


Jag ville också ha lite fler liljor så det blev en aprikosfärgad som heter `Pearl Stacey´ och en vit/maroonröd som heter `Cecil´. Hade först bara tänkt ta en sort men råkade fråga Rolle vad han ville ha och då valde han `Cecil´ och det är klart att han måste få den!Dom flesta av dom här lökarna ska planteras på Pennys grav och där måste det naturligtvis finnas lite narcissor också. Det blev `Tahiti´ överst och så den starkt färgade `Ambergate´.
Nu när jag tittar på sortimentet jag valt så ser jag att `Cecil´-liljan nog ska planteras i murrabatten - liljor får ju inte stå i vatten och där är det ju väldränerat och jag har bara en rosa sort där tidigare.
I Pennys rabatt lär det nog bli fullt med dom andra lökarna! Det är ju inte precis en av varje sort!!


Till sist, men inte minst, den vackra tidlösan `The Giant´ som jag inte kunde låta bli - trots att den inte var billig! Men som jag brukar säga; Nått kul ska man väl ha!!

9 kommentarer:

Zondra Art sa...

Wonderful to have planted a garden, everything is like in a park, it's amazing!

Have a nice day, kisses dear Susie.

Christina sa...

Väntar fortfarande på mina lökar. Hoppas dom kommer denna veckan, då vädret ska vara någorlunda torrt. Allium är så fint, och i år beställde jag några vita. Undrar om dom sprider sej lika villigt som dom lila./Christina

FotopunktMis/Maria Thorbjörnsson sa...

Så Santos små egenheter börjar visa sej..värkar inte va några stora hot..det där med framtassarna får ni väl jobba på..när det blir dags att klippa klor..ha det..Maria

Gela sa...

Vad roligt att få läsa om Santos äventyr, och lökar kan man aldrig få för många av. Tuuuur att jag ej haft tid att beställa några än. Men de reas väl ut så småning om. Ha en fin dag/Gela

Anni sa...

Nog är det spännande med en vuxen hund som redan fått sina egenheter - både bra och dåliga! Så roligt att han trivs så bra hos er - och ni med honom!

Lökar är det dags att köpa nu, ja. Höll nästan på att glömma det, tack för påminnelsen!

monica sa...

Vilken fin trädgård ni har,helt underbart att se alla dessa olika blommor,träd och buskar.Du är också en duktig fotograf,sen sist men inte minst ,följa Santos,och höra hur bra ni trivs med varandra. Kram monica

Anja sa...

Så härligt du pratar om din/er nya vovve! Vilken lycklig hund som fått en matte och husse som bryr sig på riktigt!/Anja

Kristina Bonander sa...

Alltid så roligt att få se din trädgård på lite avstånd, med "panoramabilder". Eftersom din tomt är ganska stor är det kul att försöka bilda sig en uppfattning om hur det ser ut runt om.
Hälsningar
Kristina

Knatten sa...

Jag har inte köpt en enda lök ännu och jag vet inte om jag ska slösa pengar på det i år. Dom jag satte förra året tog rådjuren. Det var första gången i hela mitt trädgårdsliv som rådjuren varit o tjuvat hos mej. Fast jag hittar väl snart nåt jag inte kan motstå...Jag gillar ju franstulpaner.
Ha det gott. /Knatten