KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 12 september 2011

HAVET, NATUREN OCH SANTOS

Tänk att det bara var lite över dygn sen vi fick hem Santos - det känns som om vi
kännt honom jättelänge! Förmodligen bara för att det både känslomässigt har hänt en massa och vi har gjort en massa "nygamla" saker igen!!När jag avslutade igår skulle vi åka ner till Ekstakusten - alltså hemmavid -  och ta en långprommis. Vädret var ju helt otroligt, visserligen lite grådisigt men varmt och alldeles vindstilla. Det senare brukar det ju inte vara så ofta vid havet!Santos tyckte det var jättekul och skulle skvätta på varenda träd, stubbe och grästorva. Men vi gick aldrig ner på stranden för det var så mycket rutten släke (släke=tång) utmed vattnet. Så det där med att testa om han gillar vatten får vi ta en annan dag!Som synes fick ha gå kopplad hela tiden, för här nere är det alltid bilar som kommer åkandes - det är ett riktigt turiststråk!Men det är naturligtvis inte enda skälet, vi känner ju inte varandra tillräcklig ännu för att kunna lita på att han inte drar iväg någonstans. Och det är väldigt gott om rabbisar (små kaniner) nere vid havet som han förmodligen skulle älska att jaga!Precis innan vi åkte så började husse bära in lite möbler från trädgården. När vi sitter ute den här årstiden så blir det på altanen, så det började bli dags tyckte han. Dessutom ska vi få en stor björk borttagen på framsidan bredvid möblerna och det enda stället det går att kasta ner grenarna på är där möblerna stod. Det går alltså inte att fälla björken, den är alldeles för stor!Själv satt jag på altanen och pratade i telefonen med en väninna när jag hör Rolle busvissla och sen skrika; Nej - och - kom hit! Så ser jag Santos komma farande på planen utanför den inhägnade innertomten, från det hållet landsvägen är (usch) tvärs över mot det vi kallar "kohagen". Alltså mot den lilla skogen på baksidan av vår tomt där det går en massa kvigor!


Men husse visslade igen och ropade; Hit! Och då kom han direkt och sprang in på "innertomten". Rolle hade börjat bära ut möblerna och sagt till Santos att stanna, men när han kom till bordet var det ju lite otympligt så grinden stod öppen lite FÖR länge. Då tyckte Santos att han kunde springa ut på infartern och kolla läget!Och det får man ju förstå. Sen fanns ju också en spännande skog bakom huset som han inte fått vara i - ännu. Men han får faktiskt vänta med det tills kvigorna är intagna för vintern!Fr.o.m. november är det dock alltid där vi tar våra morgonprommisar. Området är faktiskt ganska stort och det finns både en gles skog, en bäck samt stora öppna marker runt om, så det är mycket trevligt att gå där - och så är det ju väldigt nära!Väl hemma igen så var det Formula One på TV, så husse la sig i sin soffa och han hann bara luta sig så var Santos där!På bilden ligger han på samma ställe som Penny, men lite längre upp på husses kropp. Men först så la han sig på magen på Rolle, men det tyckte husse blev lite väl jobbigt så han fick flytta sig lite! Men bara lite!! Snacka om bortskämd redan!!!Här sov han sen gott dom timmar racet höll på. Och gott sov han också inatt - i sin bur/korg!
Det trodde ni inte, eller hur!?
Men det gick hur smidigt som helst. Först låg han i sängarna ett tag och sen när vi skulle släcka så bar Rolle ner honom i korgen och sa att han skulle ligga där och sova. Och han la sig tillrätta direkt.
Fast - när klockan var tio i sex i morse så hoppade han upp till mig, slickade mig i ansiktet och så kröp ha ner under täcket och la sig tätt intill mig - och det kunde man ju verkligen "stå ut" med!
Sen sov vi alla tre jättegott till halvåtta!! :-) :-) :-)

14 kommentarer:

gunsan sa...

Så kul att det går så bra med Santos.Han ser ut att må som en prins där han ligger och sover.Och visst kan man stå ut med en liten gosig varm hund på morgonen.Kram

Anna Vattenkanna sa...

Det var allt meningen att det skulle vara Santos och ni och ni och Santos! Här är ju för go den lille...

Nu ska jag ut med min lite större voffse - prommis utmed våra strandängar... det gillar båda två!

Kram Anna Vattenkanna

mammi sa...

Det är väl bra att märka ut ett revir på en gång ??? Han är ju så gullig
Kram

Anni sa...

Nu känner jag Gotlandssuget i mig - tur att jag ska dit på tjejhelg snart!

Härliga foton!

Och jo, det går oväntat bra med Måns och lilla Molly. Hon är en kaxig dam som inte bryr sig speciellt om hans små utfall. Dessutom har han helt tappat rösten, så han har svårt att bli tagen på allvar ;-)

monica sa...

Underbart hääärliga bilder!!!
Så skööönt att se hur bra Santos har det.Kram Monica

blommor och kvistar sa...

va roligt att ni har hittat varandra sådär bra!
han e ju för söt, santos!
kram
susanne

Malin sa...

Tack för besöket idag, det var kul när jag väl vaknat till... Max tyckte det var jättekul att träffa Santos. Jättefina bilder ni tagit.
// Malin Affe o Max

Christina sa...

Vilka härliga bilder! Lyckliga nu som bor så vackert! Vilken lite gullig vovve ni skaffat. Han ser ut att må som en prins!
Ha det gott!
Kram
Christina

Ölandsvindar sa...

Oj, jag ser att han har börjat ta över redan. Kul att det går bra! Han är söt, påminner lite om Basenji, den lilla afrikanska rasen, i utseendet.
Kram
Kerstin

mammi sa...

När jag tittat på bilderna igen, så är det svårt att avgöra om det är husse eller Santos som trivs bäst.
Nej du har bara fått "gammeldags" rosor av mig. Man tror man kommer ihåg, men icke jag, jag behöver skriva upp allt, sen att man inte kommer ihåg vad det handlar om eller var lappen ligger är ju en annan sak.
Kram

Mimi sa...

Så roligt! Han är nog alldeles uppenbart "nöjd" med sin nya husse o matte! Så ligger inte en hund på husse om han inte känner sig trygg. Han är jättesöt. Grattis ännu en gång! /Mimi

Anna Vattenkanna sa...

Du, ditt päron från länge sedad låter som om det är ett Rött Grännapäron! Du kan läsa mer hos mig om päronet om du vill.

Kram Anna Vattenkanna

Christina sa...

Vilka fina bilder. Särskilt den i soffan, sådan herre sådan hund! Hoppas det går bra, tycker han verkar väldigt lydig redan. Hälsningar Christina
Lägger till mej som följare, så jag får se vovvens fortsatta äventyr.

Anonym sa...

Hejsan.
Det var en söt liten vovve ni har=)
Mysigt att ha ett husdjur att ta hand om.
Ha de
Lena