torsdag 8 september 2011

BLOMBILDER & NERVÖS VÄNTAN

Sitter här framför datorn och funderar lite på om jag ska gå ut eller inte. Jo, så illa är det - trädgårdslusten har helt kommit av sig, trots att det är bra väder. Fast jag kanske ska gå ut och ta några nya bilder till det här inlägget. Hmm!

Vit lupin i pallkragarna - har blommat hela sommaren och gör det fortfarande!
Allt mina tankar cirklar just nu är om det blir någon hund i helgen eller inte. Man vet ju inte säkert förrän hunden är här på plats!

Blå salvia - en underbar blå  färg!

Det har ju varit en del strul. Först med byte av hund, från Max till Santo, samt krångel med att få kontakt med uppfödaren eftersom hennes telefonnät är ur funktion mesta delen av tiden.

En rosa dahlia - med en av dom tusentals spindlar som finns hos oss!

Men nu ska nog alla förberedelser vara fixade så idag på eftermiddagen åker vi till Visby och överlämnar en liten mjuk resebur till Malin som ska hämta hit båda hundarna, alltså både Max och Santo.

En rödbladig kärleksört - den mörkaste sorten av dom!

Ja, ja - oroa er inte! Vi ska INTE ta hand om båda, utan det är Malin som ska ha Max. Hon hade blivit lovad honom innan vi kom in i bilden. Sen tog det några dagar för henne att övertala sin gubbe om att dom verkligen skulle ha ny hund - deras dog 2010 - och under tiden hann vi ställa in oss på Max. Nu är vid dock inställda på Santo, så jag hoppas verkligen.....

En rosa klematis nedanför lilla altanen - den remonterar så det är både frökapslar och blommor på den!

Malin åker alltså till fastlandet och Ystad ikväll och sen ska hon försöka hinna åka tillbaka hit redan sent i morgon kväll, men förmodligen blir det inte förrän på lördag och då ska vi få Santo avlämnad här vid 24-tiden. Snacka om nervös väntan! Snart är man förhoppningsvis hundägare igen!!

En ljuslila skugglilja - som nu blommar helt fantastiskt i skuggan!

Som synes blev det en sejour i trädgården med kameran. Men jag tog faktiskt en hel del fler bilder, men dom spar jag tills i morgon. Nu ska jag äta lunch och sen göra mig iordning för färden till Visby!

11 kommentarer:

Ruben sa...

Att ha en lupin som blommar så här sent, det är väl rekord?!!! Har du klippt ner den någon gång under sommaren?
Lycka till med jycken!! Vad han skall bli glad att se dig! (Eller det kanske endast är Max du träffat?)

Ha det gott!
/Ruben

Unknown sa...

Åh, vilken spännande tid ni har framför er med ny hund, Susie! Förstår att du längtar. Lycka till och tack för alla fina bilder av dina blommor så länge:)
Kram!

trädgårdsdrömmar sa...

Hoppas det går bra med vovven.Gillar din skugglilja.

Rosor och ruiner sa...

Vad spännande, jag håller tummarna för att ni snart är hundägare igen!

Ninne sa...

Spänningen ÄR OOOOLIIIDDDLIG!!!!!
Men snart är det kirrat!!
Du har ju mycket vackert som blommar än.. Här bara regnar o blåsar det, avlöst med en hagelby!!
KRAMISAR
Ninne

Anonym sa...

Beautiful and colorful flowers Susie!
I lake it your photos!

Kisses and nice weekend:)

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Fick "Trädgårdsriket" med posten häromdagen och blev glad när jag hittade dig där! Har du haft många besökare?
Och tack för dagens blomstervisning. Lycka till med "hundbestyren"
Hälsningar
Kristina

Helén sa...

Åh, vilka fina bilder! Jag har osså kommit av mig lite gällande trädgården.....tycker årets blomperiod va väldig väldigt kort:( Kanske är lite upp till en själv hur länge man är ute, men men. Hoppas det ordnar sig med vovveriet:)//helen

♥Min Eden♥ sa...

Jag har också kommit av mig...som så många andra! FÅ se nu då om ni blir med hund eller ej :)
Skick din adress på min mail:
min.eden@hotmail.com så skickar jag lite Poppy-love frön åt dit!

Margot sa...

Så många vackra bilder, rosa klematisen ser jättefin ut! Hoppas allt går bra med hunden, spännande!
Angående Korean Beauty har jag inte hittat så mycket information om den. På AoT-forumet har den diskuterars men det rådde olika åsikter om vilken grupp den hörde till. Någon påstod att den skulle klippas medan någon annan sa att den inte skulle klippas. Därför har jag testat båda sätten och båda fungerar bra. Jag måste bara göra en liten rättelse ifråga om när jag sådde klematisen, ser ut som att åren går så snabbt att jag inte riktigt hinner med:)) Fröna sådde jag våren -09 och planterade ut plantorna under sommaren och då hann de rota sig ordentligt och satte igång att växa ordentligt under förra sommaren och den stora som består av två plantor har jag inte klippt ner alls.
Ha det gott!
Kram

Ölandsvindar sa...

Ojdå! Då har ni snart någon som styr familjelivet igen.Här är det babyn på fyra tassar som bestämmer (åtminstone över husse). Tänk att det ändå är de vita blommorna mot gröna blad som är vackrast i längden. Din lupin är jättefin. Har du någon erfarenhet av kinesträd? Tänkte köpa ett hos Boel i helgen.
Kram
Kerstin

Kerstin