KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 15 augusti 2011

GADDAR OCH "GADD"

Idag har vi egentligen haft ett perfekt trädgårdsväder, alltså varmt - 22 grader - men molnigt. Men...humöret är inte precis på topp idag så jag har inte gjort någonting (utom att vattna krukorna)!


Det började i lördags när vi klippte, ansade och donade i trädgården båda två - och så gjorde vi något behövligt men väldans trist. Vi tog ner det lilla, av päronpest angripna, silverpäronet.


Så här ser det ut nu när det är borta. Trädet stod precis i kanten på rabatten där malvan är.
OK, det syns inte så där vansinnigt mycket och dessutom blir det lättare att klippa gräset med åkgräsklipparen nu. Tidigare fick man ducka för att inte få dess hårda grenar i ansiktet, men ändå.....


Sen skulle jag ha några stödpinnar till mina dahlior jag har på baksidan. Och det gick ju bra me den första.
Det hör till saken att det har byggts ett jättestort getingbo längst inne i hörnan av boden, runt en massa pinnar. Alltså är det nästan omöjligt att ta bort.


Gubben min är ju dessutom STOR DJURVÄN, han gillar inte att ta död på getingar. Han tycker dom är helt OK och dom rör normalt inte oss. Dessautom är dom jägare, så vi har haft ovanligt lite flugor i år!


Men det sitter ju på ett ganska olämpligt ställe får man säga. Alltså tog jag mycket försiktigt fram en pinne till - och det gick också bra. Trodde jag! Tills jag kände ett stick på ankeln ...och så ett till...och så ett tredje! Jäklar, vad ont det gjorde!!


Så sen blev det inte gjort något mer för mig inte! Jag har dessutom fortfarande ont och så kliar det vansinnigt och så är hela ankeln hård och svullen. Inte så kul, men det går ju över snart!


Sen igår skulle vi ha det extra mysigt. Först skulle vi titta på STCC-racen vi missade på lördagen, sen skulle vi se Nascar och så skulle vi äta kräftor.


OK, STCC-racen såg vi och sen skulle då Nascar komma igång, men det regnade på Watkins Glen i USA så efter ett antal timmar blev det inställt. Ska köras och sändas idag klockan fyra istället - om det inte regnar igen förstås! Det är 60% risk!


Men...när vi satt där och väntade så slank några kräftor ner i alla fall. Tills jag råkade bita av en tand. Neej! Vilken jäkla helg!!


Som tur var är det en kindtand, så det syns inte. Dessutom så är inte hela eller halva tanden borta, utan bara en bit - men det skaver i munnen av det trasiga. Problemet för mig är att min tandläkare hitintills varit i Stockholm, men nu ska jag till en ny här på Gotland på fredag morgon. Tills dess får man alltså vara extra försiktig!8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Nej, vad tråkigt med ditt fina silverpäron! Förstår att du är besviken!
Ni verkar ha haft en bra resa i alla fall, synd att du inte hann träffa Knatten.
Hoppas det ordnar sig med tanden, och att turen nu vänder så att resten av veckan blir fin!

gunsan sa...

Vilken attans otur du hade med getingar och tanden.Hoppas det går bra för dej att du får den lagad.

Ninne sa...

Slitet som attan- men
En olycka kommer sällan ensam!!
och alla goda ting är tre, men även de OLYCKERNA SÅÅÅ
Nu är det över??? Träd. getingstick o tand. Ja det räcker verkligen länge..
Ha det nu gott o så hoppas vi på bra väder --åtminstone slut på regnet Här har det varit alldeles hopplöst.. MAn mister all lust att mysa i trädg. o det är ju de´ vi ska göra hela aug. o sept.. Vi får ta det som dt är..
Ha de´Kram Ninne

mammi sa...

När man ser alla fina trädgårdsfoton, kommer tanken, skall jag verkligen lägga in nåt av mina. Jo O.K. Tror inte att så många SKRIVER att de är hemska utan håller tyst i stället. Här nere har vi haft det så blött, så nästan ogräset ruttnar !!!
Kram

susanne sa...

vilket veckoslut du har haft, susie! getingstick är verkligen obehagliga, det värker till så att håret reser sig på kroppen länge efter sticket! ujuj...
hoppas du får tanden fixad!
susanne

ormbunke sa...

Ja en olycka kommer sällan ensam heter det ju.Men nu får det väl räcka för din del. Hoppas getingsticket och tanden blir snart bra.Ha de gott. Kram. Anita

Christina sa...

Otur med det mesta! Jag bet av en framtand i lördags, hela framsidan gick av. Men igår fick jag en ny tand, så nu kan jag visa mig igen!
Ha det gott!
Kram
Christina

Landbohaven sa...

Hvor har du mange smukke blomster.
Tak for kigget.