onsdag 24 augusti 2011

DRÖM KROSSAS

"Är det inte det ena så är det det andra" - är ett väldans bra uttryck! Man får aldrig vara riktigt glad, utan det kommer alltid nått skit och slår undan fötterna för en. OK, det här gången är det väl inte alltför allvarligt, men dyrt - det lär det bli!!!

Näva som växer i långrabatten.

Det började faktiskt i höstas då gubben min upptäckte att vattenmätaren snurrade trots att vi inte hade vatten på någonstans. Det visade sig vara ett mindre vattenläckage bakom duschen i gästbadrummet.
Det jhela inspekterades av försäkringsbolaget och en byggfirma och därefter installerades en stor fläkt bakom/under väggen som fick stå på i 14 dagar. Därefter var det torrt! 

En stor blå klocka i långrabatten.

"Hah, skrattade dock djävulen"- ett inte fullt så trevligt uttryck!
Förra veckan skulle vi flytta julskåpet (bakom skåpet hade en lucka tagits upp i höstas för att kunna fixa vattenskadan) från kontoret till verkstaden. Vi har ju tömt verkstaden/butiken där vi tidigare hade firman, så det är numera mycket gott om plats där. Rolle har visserligen sin renovereade traktor samt alla sina verktygsgrejor där, men verkstadsdelen är stor - hela 70 kvm - så en garderob (=julskåp) får ju plats.

Svart gräs - som inte är något gräs utan en liljeväxt - med små rosalila blommor.

På väggen bakom skåpet, runt luckan, fanns nu fullt med svart mögel! Skit!!
Idag är hantverkarna här och det visar sig att hela badrumsväggen + väggen inne på kontoret måste tas ner, reglar och isolering måste bytas och sen måste allt fixas till igen. Alltså en månadslångt jobb förmodligen!
Men dessutom så bör en avluftare monteras under huset för konstant bruk, en kostnad på mellan 25.000-50.000 tusen kronor!!!

Nej, det är inte hallon & blåbär utan frön från en Paeonia roseae blomma.

Där försvann alltså mina drömmar om en pool inbyggd i altanen!
Först av risken för fuktskada, sen av kostnaden för avfuktaren. Just den här summan hade jag ju satt av till en eventuell pool. Visserligen visste jag att gubben min inte ville ha någon pool, men ibland brukar jag få honom att ändra sig. Nu är det garanterat helt kört, så det är bara att glömma den drömmen!!!

7 kommentarer:

Oljekritan sa...

Asch och fy vilket elände..sant det där uttrycket..och en olycka kommer sällan ensam..det uttrycket är väldiiiigt dumt..Hoppas det reder sig för er..Kram Karina

Rosor och ruiner sa...

Nej, vad tråkigt. Pool inbyggd i altanen låter ju som en dröm, och en sån får det tydligen fortsätta att vara...

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Åh, fy tusan vad surt!!! Tråkigt både med allt jobb och pengarna.
Mina svärföräldrar har haft översvämning i sitt hus pga regnoväder och har fått tömma hela undervåningen på varenda pinal. Kommer att ta några månader att få ordning på all den fukten.
Så det kunde varit värre, men det är kanske ingen tröst...
Ha det så gott du kan. Kram, Ingela

Anna Vattenkanna sa...

Trist är bara förnamnet när man får fuktskador i huset... och dyrt som du säger.

Det blir till att spara på nytt till poolen eller kanske ett spa-bad?


Kram Anna Vattenkanna

Unknown sa...

ujneeejändå!!
vilken otrevlig överraskning!
men bra att det kom fram och att ni får det åtgärdat, vem vet hur besvärligt det sku ha blivi senare...
kram
susanne

Linda Lunda sa...

Nä fy fy fy !!!! FYYYY!!!!

Anonym sa...

Great photos and floers!

Nice day and happy weekend dear Susie:)