KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 18 augusti 2011

DET ÄR MYCKET NU

Här har det varit full fart sista veckan. Först så kom min kusin med man och tyska vänner till Gotland lördags kväll. Dom hyrde en nybyggt hus på andra sidan ön, så vi åkte dit för att hälsa på dom på söndagen - då var dom inte där. Typiskt!

Det blommar för fullt i krukorna på altanen. Här är det en märkt vinrödlila kalla och så en rosaröd klätterväxt som jag tappat namnet på.

Men sen kom dom hit i igår på lunch som varade fram till fem-tiden. Mycket trevligt med inledande skumpadrickande i ruinen. Både kusinen och jag hade varit förutseende, så nu finns det en flaska kvar - inte dumt!

Här en liten ros som jag fick på "kasta korv & grilla pil-dagen". Den står i en vacker lila kruka vi fick gratis på en storloppis.

 Sen idag så fixade vi lite hemma och så åkte vi över till kusinen för att titta på deras hyrställe även inuti.  Husen som ligger utplacerade på landet kallas "Bondestugor", men något mindre bonnigt än dom vackra husen får man leta efter.
I den här krukan vid parkeringen växer tre sorts alunrot (sämskinnsfärgat, grönt och rödbrunt) samt gulbladigt penningblad.

Tyvärr glömde jag ta kort, kameran var faktiskt med, så jag kan inte visa några bilder. Men just det här huset dom hyrde är alltså ett vitt putsat enplanshus som ligger i Herta. Det är två hus bredvid varandra, för övrigt finns inga grannar alls, men det andra huset var inte uthyrt just nu.

Magnus är otroligt välbesökt av fjärilarna!


Mellan dom här husen ligger ett litet, lika vackert, hus som innehåller förråd och tvättstuga. Jag vet inte riktigt vad dom betalade för huset som hade 3 sovrum, storstuga med kök och matplats samt stor stensättning med grill, bord och stolar utanför. Ska kolla med henne senare, men inte var det gratis precis!

Det blommar en del fortfarande, även om det bästa floret har blommat över.

När gänget var här igår så firade vi kusinens födelsedag (1 aug) och min (26 juli) därför lyxen med en flaska skumpa. Förutom skumpan så fick jag massor av presenter; blommor, färgpennor & ritblock (med skämtteckningar man skulle komplettera), liten specialkam till hårborsten, liten oinramad tavla med metallmotiv från Estland, två underbart vackra prydnaskuddvar till vår blå soffa - och så inte minst fick jag överta hennes turkosa moderna mobil. (Hon har retat sig på att jag har haft en stenåldersvariant - som jag dessutom aldrig har på!)

Här ser man (om man förstorar och tittar noga) att det blommar två blå sorts blommor under tujan, den ena är en blåklocka av något slag - den andra kommer jag inte ihåg vad det är.

 Att min kusin kan vara så generös beror på att hon byter mobiltelefoner som jag byter kläder ungefär. Hon har tidigare jobbat på Erikson, så hon har nog blivit lite bortskämd!

Snart, mycket snart, börjar nog min blå frilandshibisdkus slå ut!

Själv fick hon en sstor golvljusstake i grå randig metall och ett tjockt grått randigt ljus. Det senare inköpt på Liljeholmens Stearinfabrik i Oskarshamn och ljusstaken var från Hjo. Dessutom en inramad liten tavla föreställande en strand på Gotland. Fast det var bara ett vykort från början, så det var inget märkvärdigt!
Men kul hade vi, vi var som två barn igennär vi packade upp paketen!!
  
Susie

4 kommentarer:

Zondra Art sa...

Beautiful flower photos and great colors!

Have a great weekend, kisses:)

ormbunke sa...

Gillar dina fina planteringar i krukorna.
Hur länge kan man spara skumpa? Har en sparad men näns inte öppna den.
Det är kåda från ett körsbärsträd på bilden.Att det kan bli såna fina färger.
Vi skall ha kräftskiva så då kanske den rosa champagnen kommer fram. Ha de gott i helgen. Kram.Anita

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,
Tror nog inte jag kommenterat din nya blogg-design! Snyggt!
Spännande att sen se - för du fotar den väl? - hur hibiskusen ser ut när den slagit ut!!
Hälsningar
Kristina

Oljekritan sa...

Ujuju på ren Närkingska vad mkt du har för dig..Dina blomster är så fina..och bilderna talar för att det är fullt upp..Vackert..Önskar dig en bra helg//Kram Karina