KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 20 augusti 2011

BUSVÄDER

Ett litet kort inlägg blir det bara idag - håller egentligen på och fixar för lunchen vi ska ha lite senare.
Men...jag måste bara tala om att efter förra helgens miss då jag bet av en bit av en kindtand på kräftor, så är jag nu på G igen. Fick tips av min frissa till vilken tandläkare jag skulle gå, Jan i den nedlagda skolan i Östergarn, men efter tidsbeställning så upptäckte jag att det namnet kände jag igen!

 .
En av dom två klematisarna vid ingången.

Det visade sig att min tandis Marie i Tanto i Stockholm, som botat mig från min tandläkarskräck, faktiskt rekommenderade honom redan när vi flyttade hit. Fast jag har ju inte behövt någon annan tidigare, utan bara besökt Marie en gång om året när jag åkt till stan.
På plats igår morse så satt han igång direkt, så efter 1,5 timme i pinostolen är allt förberett för en blivande krona - och jag kände inte någonting, Inte ens en enda ilning!
Det sista är vansinnigt viktigt för mig, jag hatar när det ilar. Jan hade också alla nymodigheter, så han gav mig nått som hette "tandhalshinnebedövning" vilket inte ens kändes något stick av.
Underbart - så nu blir det Jan, både för mig och Rolle, i framtiden!
En annan klematis som växer på en av piedestalerna. Just den här är lite lustig.

Det var tänkt att lunchen idag skulle intas på altanen, men idag är det riktigt busväder. Det har kommit 8,5 mm regn (skönt då slipper man vattna) och ska börja blåsa ordentligt tydligen. Här blåser det dock ingenting än så länge, fast det kan bero på att vi har massor av skog runt om. Skogen är alltså både på ont och gott!

I toppen på den rosa på klematisen på bilden ovan sitter två stora blå blommor - och dom kommer från samma planta! Jag har kollat mycket noga.

Alltså är lunchen inflyttad inomhus. Trist, men inget att göra. Det blir dock samma enkla mat; Gammaldags potatissallad (mycket god, gör den ganska ofta på sommaren), grillad ananasjuicekokt fläskkarré och grillad korv (det senare så en av gästerna får det han garanterat gillar). Till "efterrätt" blir det glasspinnar med ananasglass. Som ni märker, en extremt simpel lunch - men ändå god hoppas jag.

En nästan svart klematis på en piedestal som börjat blomma om.

Nej, nu kallar plikten - måste duka och börja med potatissalladen!

TREVLIG HELG

6 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

JA, lunch utomhus är nog det sista vi tänker på här idag. Snarare att tända en brasa. Ska nog ändå ut och fixa lite i växthuset. Dags att tömma en del krukor med sånt som gjort sitt. Squash t ex hinner inte med några fler frukter.
Trevlig helg!
Kerstin

mammi sa...

Vi har för tillfället "orkan" känns det som, vått har vi också, det t o m växer svampar i rabatterna. Vi har också gott om klematis i "flera nyanser av lila"
Ha det gott
Kram

Margot sa...

Skönt att hitta en bra tandläkare! Det är inte så lätt alla gånger! Det låter riktigt smaskigt, det enkla är ofta det godaste! Konstigt fenomen när det blir avvikande blommor på det sättet! Har oxå varit med om det vid några tillfällen! Här är det regn och blåst som dominerar idag, så man håller sig helst inomhus:)
Ha en trevlig helg!
Kram

Knatten sa...

Jag har oxå hittat en underbar tandläkare och tack o lov att dom finns. Jag fick ju dra ut en visdomstandjävel veckan innan grekland men det fixade han på faktiskt 25 minuter. !!
Och mat äts numera inne här med. Klart trevligare när man satt ute men nu är det höst ( tycker jag efter en vecka i 40 graders sol).
Ha det riktigt gott. /Knatten

FotopunktMis sa...

Jo nog vill man ha en "snäll" tandläkare alltid..min får inte sätt borret på en tand innan bedövning..Smaklig måltid..Maria

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Snyyyygg din nya look är här. Clematisen är verkligen underbart vacker:-)


Jag fnissade så gott åt din kommentar om att ta med baddräkt... "kanske har det blåst in varmt vatten"

kramkram H.