KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 26 juli 2011

JÄMNA SIFFROR

Idag fyller jag år, det är inget märkvärdigt egentligen men det är faktiskt jämt. Ja, alltså två likadana siffror! 66!!
Det finns en del som inte vill tala om sin ålder, speciellt en del kvinnor, men jag är bara glad över den. Man lever ju och får var med ett tag till, så mig bekommer det inte hur många år jag är. Jag är bara tacksam!
Sen kanske det också beror på att jag aldrig känt mig som en "gammal kärring". Och även om det syns på en så gillar jag det gamla uttrycket; Man är aldrig äldre än man känner sig!!


Födelsedagen började riktigt bra redan igår kväll! Vi firade med god mat och naturligtvis med min favoritdryck skumpa eftersom vi imorgon ska ut och köra bil, inte så lämpligt dagen efter. Och ikväll måste vi lägga oss tidigt inför semestern.


Morgonen idag började också trevligt då det ringde på en man som var helt fascinerad av trädgården. Han tyckte den var otroligt fin - och det är ju alltid kul. Hans egentliga ärende var dock att få hjälp med en Weber-förgasare, men eftersom vi sålt firman så skickade vi honom bara vidare.


I veckan som gick så hade vi ju en kille här som sopade och tvättade taket så vi blev av med alla små barr & moss-kluttar. Så här (se ovan) såg det ut på ingången efter det att Rolle tagit bort det värsta.


Så här såg det ut innan han börjat sopa!


Så här ser det ut idag. Båda klematisarna blommar och det som ser mörkt ut på stenarna bakom är inte barr/moss-kluttar utan bara fukt. Det kom 6 mm´s regn inatt!


 Själv ägnade jag mig åt att gräva den 2 x 2 m stora plätten där det ska bli ett träd och sten och prydnasgräs och....Här har jag efter timmars slit grävt över halva biten. I bakgrunden syns Pennys grav med en liten rosenhagtorn till vänster, en syren till höger och fem luktpioner i mitten.


Här är det uppgrävt och klart. Det blev hela 10 överfyllda skottkärror - som jag knappt orkade flytta - med gräskockor som jag körde ut på yttertomten och tippade där det var gropar. Idag ska Rolle lägga ut högarna och kratta ut jorden. Men nu gör vi inget mer här förrän vi valt ut trädet vi ska ha. Först ska det ner, sen ska det läggas en skyddsmatta och därefter sten. Blir ett tungt jobb fast först om några veckor!


En annan tung sak är att vi blir förmodligen tvungna att ta bort det lilla prydnaspäronet. Om ni tittar på bilden så syns det tydligt en massa svarta intorkade skottspetsar. Och vad jag kommit fram till så är det den fruktade  päronpesten!
För någon vecka sedan började det hela och jag klippte då bort en massa, nu är det ännu mer som är angripet. Jag ska göra ett försök till genom att klippa in trädet radikalt, så att det bara blir lite småpinnar kvar, men jag tror inte att det hjälper. Den här sjukan (en virussjukdom tydligen) kan slå till när det är fuktigt och varmt - och det är ju precis det vi har haft!


Annars verkar det mesta som om det stortrivs i den fuktiga väderleken. Dagliljorna i pallkragarna t.ex....


...och rudbeckiorna, solhattarna och dagliljorna i gräs- och bamburabatten!


Den självsådda fjärilsbusken bakom garaget har också börjat blomma och gör sig fint mot arbetsgrejorna som finns där.


Jag blir lika glad varje år när jag ser den - det är inte klokt vad bra och fina växterna blir när dom får välja växtplats själva!


Den ena av dom två klematisarna på "lyran" (alltså två kvarlämnade stammar av en sjuk rönn jag tog ned) har blommat över, men den andra är i fullt flor.


Den högsta av mina tre dahlior - en 1,2 m hög kaktusdahlia vid namn `Sorbet´ - har börjat blomma. Nu är det bara två till jag väntar på!

21 kommentarer:

gunsan sa...

Grattis på födelsedagen.Hoppas den blir glad och mysig.Och tack för dina tröstande kommentarer på min blogg.Ha nu en bra dag.Kram

Ruben sa...

Vilken fin färg på dagliljan (tror det är samma, men jag vet inte - den ena i pallkragarna och den andra på ett annat ställe). Och din lyr-klematis är ju väldigt läcker.
A pro pos ålder - jag tror det är bra att hugga i ibland med till exempel grävning, då blir man extra sexig om man dessutom är 66!! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

PS
Nu när du grävt dina 4 kvadrat är det väl inte mer än rätt att Rolle gör slag i saken och gör en lika stor vatten-feature! ;-) Han vill väl också bli 6-ig!!! ;-)
/R

Mammasblommor sa...

Stort grattis på födelsedagen! Så härligt blommande klematisen är, fint med blommor över hela! Några av klematisarna jag har är så tråkiga då blommorna kommer bara uppetill. Vilka maffiga och fina dagliljor du har! Såg i förra inlägget att du också har klematisen Alba Luxurians, visst är den fin och lite ovanlig med det gröna på bladen!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Ninne sa...

STORT STORT GRATTIS!!!
Är semestern till fastlandet..?? Du glömmer väl inte att inbjudan står fast att du är - Ni är välkommna hit om Ni närmar Er Skåne...
Kunde just tro att det var sexigt du fyllde.. Det är väl det som syns bäst på sen sån go DAM...
Grattiskramar Ninne

mammi sa...

Grattis på födelsedagen, MEN du lär aldrig hinna ifatt mig.
Som vanligt härliga bilder. För tillfället grejar jag med bergkrossen, som skall ut ordentligt vid kanterna, Inget för stora maskiner, då är det bra med en seg gammal kärring.
Ha det så gott ni båda
Kram

Rosor och ruiner sa...

Grattis på födelsedagen! Hoppas den blir som du vill! Och så får ni ha en trevlig semester på fastlandet, låter hur mysigt som helst med trädgårdsbesök och lyx på hotell!
Ha det gott!

Monica sa...

Grattis på födelsedagen, håller med du man är aldrig äldre än man känner sig...(jag har grävt bort sexton hallonplantor för vi ska bygga en trappa där och jag känner mig som nittio i kroppen, men det är huvudet som räknas eller hur!
Oh din fjärilsbuske är jag så avis på jag har pyttesmå pga att de frös ner totalt, en har kommit igång och växa nerifrån helt men den är gör liten.
Ha en fortsatt go födelsedag kram Monica

Kristina Bonander sa...

Stort jättegrattis på födelsedagen. Fånigt att så många hymlar med åldern. Hedrar dig att du är stolt över din! Tror absolut att det är trädgården (och din man förståss) som håller dig så ung och fräsch.
Hälsningar
Kristina

susanne sa...

Grattis på födelsedagen!
det är bra att hålla sig med lite grävprojekt så håller man kroppen igång!
kram
susanne

Jutis sa...

Grattis i efterskott! Otroligt mycket fint som blommar hos dig!

Flitiga Lisa sa...

Grattis såhär da´n efter. Det är härligt med folk som är stolta över sin ålder. Läste om en undersökning som visade att man var som lyckligast och mest nöjd med livet vid 74 års ålder :)

ullis sa...

Grattis lite i efterskott och jag ber om ursäkt för att jag inte svarat på din kommentar hos mig förrens nu...
ser ju bra ut 'utgrävningen' för det nya trädet, vet inte riktigt än om du har bestämmt dig för vad det ska bli för träd ännu men klotrobinia är ju mycket snyggt, annars tipsar jag om silverpäron, gleditsia 'sunburst', ja, och så förståss lönnar; Prinz handjery eller Brilliantissimum. Hängkatsura kan oxå vara ett alternativ?!
Lycka till och jag hoppas att jag får se vad det blir... här på bloggen?!
Kram Ullis

Knatten sa...

Japp, samma inställning som jag när det gäller ålder. Klart man ska bli gammal! Man vill väl inte dö redan.....Underbart att få fira två höga siffror. Jag firar snart två lägre siffror.
Vi ses. /Knatten

Anita sa...

Ett försenat grattis på din jämna födelsedag. Underbara bilder visar du upp men så synd med päronet. Håller tummarna för att det ska klara sig.

Landbohaven sa...

Hvor har du mange smukke blomster.
Jeg er meget begejstret for blomsten på dit sidste billede.
Tak for kigget.

Mimi sa...

Grattis!! Din trädgård är nog helt enastående vacker. Dagliljorna, fjärilsbusken, dahliorna ja allt!! Helt otroligt vackert. Ha en skön semester. /Mimi

ormbunke sa...

Ett mycket försenat GRATTIS! Jag säger som mammi att du inte lär komma ifatt mig på ett tag. Skall nu försöka komma igång med bloggen. Det är inte utan att man haft lite abstinens Hoppas att du haft det skönt och fortsätter med ditt projekt.
Underbara bilder som vanligt från din fina trädgård. Kram. Anita

SollenkrokaBy sa...

Hej,
Ville bara svara på din fråga om Katalpa trädet... Vi har inte köpt något än. Huset har tagit för mycket tid!!! Men jag håller just nu (mellan varven) på att bygga en mur och göra en bra växtplats för lite känsligare träd som åersika, fikon och ett blåregn ska få växa där... Där hade jag tänkt en plats för två katalpaträd också! Jag lovar att uppdatera bloggen så fort det blir gjort, men jag tippar på nästa vår.
Tack för att du intresserar dig!!
/Veronica, Sollenkrokaby!

Jord under naglarna sa...

Grattis i efterskott!

Om du var en gammal tant skulle du inte orka/vilja gräva och stå i som du gör. Kanske inte dricka skumpa heller. ;)

Anja sa...

Grattis i efterhand! Fniss! Det där med jämt var ju roligt!
Ja du. Det där med ålder. Själv tillhör jag den där fjompiga och koketta typen....inte vet jag varför...
Självklart skall man bära sina år med stolthet - det är ju nästan något av ett konststycke att hänga med år efter år....;)))!
Grattis än en gång!/Anja