KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 18 juli 2011

HJÄLP MED IDÉER, TACK!

Nu är det dags att planera årets - eller kanske nästa års - större trädgårdsprojekt. Det finns ju massor vi skulle kunna göra, men det är en sak som jag anser måste fixas absolut först!


Det är så att på vår södra sida av huset har vi endast en gavel, alltså inga fönster eller dörrar. Framför gaveln är det enormt torrt och soligt med sandig dålig jord och det är tyvärr nästan inget gräs alls som växer där, utan enbart ogräs som bellis, maskrosor m.m.!På "yttertomten" gör det absolut ingenting, här ska det ju vara "vilt" även om vi klipper med åkgräsklipparen ibland så att inte ogräset tar över helt.
På bilden nedan som jag tog nyss så ser man att vi beskar hasseln igår. Den var så vansinnigt snedväxt på grund av den stora björken som växte precis bredvid den.Det ligger några grenar kvar till höger, resten fick vänninan till sina får. Hela pickisen blev full med kvistar och löv


När man står därute framför hasseln så ser det alltså ut så här. Det är Pennys grav till vänster mellan den lilla rosenhagtornen och en syren. På den tänkte jag senare i år sätta pioner - där är det bra jord. Får nog rum med en 3-4 stycken minst. Den vill jag också se från gavelsidan så det får inte vara något som skymmer den.Men...vad 17 ska vi göra med den här gräsytan!? Tittar man till vänster så ser det ut så här, alltså "händer" det en massa där - men absolut ingenting framför gaveln. Trist!
  

Tittar man sen till höger så ser man lite av framsidan - och det händer en massa där också!


Problemet är att vi måste kunna köra med åkgräsklipparna på den här ytan. Ett annat problem är att det finns  absolut inte något skäl till att göra en sittplats här. Vi skulle ALDRIG utnyttja den!
Annars hade man ju kunnat stensätta hela ytan och sen ställa dit några snygga - och tåliga - trädgårdsmöbler och kanske göra en pergola.


Inte bara ska det vara snyggt, det ska dessutom var extremt lättskött också.  Det gör att det enda vi kan komma på är att stensätta, där vi ska köra med åkgräsklipparen, samt grussätta ytan soch plantera enstaka torktåliga och dekorativa växter.


Vänninan - som strax kommer hit och tittar - tyckte i telefon att vi kunde göra en örtagård, men jag är ju inget för ätbara saker. Fast det är klart, örter kan man ju bara ha för att dom är dekorativa........

Är det någon som har några bra idéer och roliga förslag?

7 kommentarer:

Oljekritan sa...

Lycka till, vilken roligt projekt..hoppas det kommer lösa sig bra...kommer vi få se hur det blir..Målar du nåt?? ...Inte jag..hahahahah Kram karina

Ruben sa...

Hej Susie!
Du kommer säkert på något bra själv, bara det får mogna litet. Om det är torrt och ett ställe som ni inte är på så ofta kanske det är bäst med några lättodlade buskar?

Ha det gott!
Fin clematis!!!

/Ruben

mammi sa...

Ja inte är jag nån idéspruta i alla fall. "Hjalmar" har varit på totalrenovering, både toppen och pesten. Allting har blivit större,snabbare och bättre, t.o.m. det trådlösa funkar nu, men sen har det blivit förändringar som jag inte klarar. "doktorn" får titta ut i morgon igen.
Ha det så bra och förlåt att jag inte har några tips
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Ölandstokar! Det finns jättemånga olika sorter i olika färger. Visst de flesta är i olika gula nyanser men de finns även i tegelrött, rosa och vitt. Tänk en härlig buskplantering med en massa olika tokar... De blommar från juni-oktober och är så tåliga så... det hade jag gjort!

Kram Anna Vattenkanna

Johanna Stålros sa...

Buskar av något slag kanske??? Kram Johanna

Anna Vattenkanna sa...

Du var mig en besvärlig en! Inga ö-tokar!!! De som är som klippta och skurna för din gavelsida :-) Då drar jag till med...spireor! det finns jättemånga vackra sorter och dessa kan man även formklippa om man känner för det!

Kramar igen Anna Vattenkanna

Madame C sa...

Hej Susie,
Så kunnig som du är på blommor och trädgård, är jag övertygad om att du kommer att hitta bästa möjliga lösning till din husgavel. Jag ska med största intresse följa projektet och komma med heja-rop! DET kan jag bidra med;)
Sommarkram!