KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 20 juli 2011

FÄRDIGFUNDERAT & KÄRLEKSBREV

Det är en hel del som händer i trädgården just nu både vad gäller planering, plantering och blomning. Alltså finns det massor att berätta om!
Om jag ska börja från början så är det det här med planeringen av gavelsidan på huset som jag bad om hjälp med. Nu har vi  (alltså jag) bestämt att vi ska endast gräva upp en liten bit - sisådär 2 x 2 meter - och kantsätta den med likadan kantsten vi har utmed stenrabatten nedanför gaveln (den med blåregnet).


 Sen planterar vi ett litet vackert träd där, samt några enstaka små kuddar med något trevligt och fyller upp hela ytan med sten. Samma som vi har i"stenhörnan", i "sten- och grusslänten" samt i "stenrabatten" utmed gaveln. På så sätt blir det enhetligt och dessutom väldans lättskött. Dessutom går det att utöka den här ytan utan problem , men...det blir ändå ett litet problem; Vilken trädsort ska vi välja!?


 Vi  (alltså jag) var inne ett tag på att flytta den kaukasiska valnöten på baksidan - se bild ovan. Det har stått mitt på gräsmattan i två säsonger nu och har äntligen börjat växa till sig, så jag vet inte om man ska våga chansa! Nej, vi får ta något annat!!
Du får gärna komma med förslag på träd men det bör vara snabbväxande, inte bli över 5-6 meter helst, vara vackert (naturligtvis) och dessutom tåla sol och kalkhaltig jord. Visserligen är det torrt också, men jag är duktig på att vattna!


Som jag skrev i början, så är det alltså jag som bestämmer i trädgården. Men jag är noga med att konsultera/informera gubben min, speciellt när det gäller vedartade växter. Han bor ju här också.
Fast som trädgårdsfantast så har man lätt att glömma bort det. Tydligen har jag dock gjort rätt eftersom jag fick ett litet "kärleksbrev" av honom härom dagen, det löd ordagrannt;

Tack gumman!
Jag gick tillbaka från Mellingsvägen och såg på vår tomt.
Utan dej hade den inte sett så här fullkomligt underbar ut.
Ditt arbete och dina idéer med vilka växter som skulle finnas
här, otroligt vad fint det är/blev.
Gubben kan bara böja sej och säja...
- Du Är Bäst Av Alla Jag Vet! -
Din gubbe Rolle


Eftersom vi har jobbat tillsammans med vårt företag i 44 år, alltid åker på semester tillsammans och faktiskt gör allt tillsammans så är det ju inte många gånger som jag fått brev av min gubbe. Så ni kan ju tänka er hur glad och rörd jag blev. Snacka om fin kärleksförklaring!


Nej, nu har jag inte tid att sitta här inne längre, ska ju ut och plantera 5 luktpioner på Pennys grav. Dom köpte jag igår och det är följande; Lady Alexandra Duff, Bowl of Beauty, Madame Emile Dera...., Sorbet och Karl Rosenfield. Tror att det kommer bli jättefint.
Jag återkommer förmodligen med flera bilder i morgon!
11 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Här kommer en liten semesterhälsning ifrån vår grannö! Vilket gulligt brev du fått, förstår att det var uppskattat! Det är äkta kärlek det!
Och så fint det kommer bli med alla pioner du köpt, några var för mig okända, och Sorbet är jag lite sugen på själv.
Ha det gott!

Anna Vattenkanna sa...

Det var allt ett vackert brev från din gubbe...kärleksbrev är man inte bortskämd med nuförtiden;-) man får nöja sig med kärleken...

Det låter fint med din stenrabatt och trädet. Ihärdig som jag är, fniss, så föreslår jag en ullungrönn 'Dodong'!

Jag hoppas att du förstod att jag skojsade lite när jag drämde till med spireor...

Kram Anna Vattenkanna

Lena/isis sa...

Vad gullig din " gubbe " är:-))

Vad spännande med alla pioner.

Kram

Helena sa...

Oj oj i min värld är ett kärleksbrev värt minst 10 badbollar!

KRAM från mig!

Monica sa...

oh så gulligt av din gubbe, blirlite rörd, det är inget som är vanligt idag hos mig..

Träd ja tulpanträd, näsduksträd, Winslow eller ngt ditåt har jag ett träd som heter hittar inte namnet just nu men det blommar likt en magnolia MEN BLOMMORNA SER DU UNDERIFRÅN OCH DET ÄR BRA DÅ KRONAN BLIR LITE HÖG. lEJONGAPSTRÄD, pALOWa tomentusun (stavning lite si så där, men det är vackert då det blommar, du bor ju i rätt zon,,kanske har du alla dessa träd redan , men det är träd jag gillar och de blir inte jättehöga. ha det gott och lyckost du med en så go gubbe.
kram Monica

ormbunke sa...

Det där samarbetet känner jag igen. Jag bestämmer när det gäller rabatterna och gubben bestämmer över gräsmattan. Det gäller att komma med förslag som sen går igenom. Det blir säkert väldigt fint på din gavel. Jag tror Rolle är väldigt stolt över dig. Ha de gott. Kram. Anita

Ruben sa...

Förstod, att du skulle stå för de bästa idéerna själv!! ;-)

Vad roligt med kärleksbrev! Alltid roligt med positiva ord. Sådant inspirerar (till ännu fler stordåd?)!!

Ha det gott!
/Ruben

susanne sa...

ojdå, så fint med ett så vackert kärleksbrev!
å vet du, dina bilder visar att det är jättefint där hos er!
kram
susanne

Knatten sa...

Oj oj oj! Jag blev oxå rörd när jag läste ditt kärleksbrev. Såna där kommer jag nog aldrig nånsin att få (men han är ganska gullig på att prata...).
Men du, ska du till "min" plantskola nästa vecka??? Kan vi inte ses?? Vore ju kanonkul. Om du inte hinner förbi o ta en fika hos mej kanske vi ändå kan ses på Fagerhult. För visst åker jag dit ofta. Ska faktiskt dit idag o se om jag hittar en klätterros till mitt nya projekt.
Hör av dej, snälla du. /Knatten

Ölandsvindar sa...

Kärleksbrev..undrar om jag någonsin får ett sådant igen? Tur att jag sparat några gamla. Just nu är jag såld på Robinia. Ska nog skaffa ett sådant. Och vi har också en "Blå lagun" här men jag har inte hittat den ännu. Men nu tror jag att jag vet vilken väg som leder dit. Ska testa det någon dag.
Kram
Kerstin

mammi sa...

Jag har ju under tiden sett hur fint ni (Du) har gjort det i trädgården. MEN tror du att "kärleksbrev" från ens gubben kan smitta till andra gubbar???? Tveksamt !!!
Ha det så gott båda två
Kram