KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 12 juni 2011

VATTEN

Vi har fått regn! Hela 7 mm kom det i natt - och det hördes lite åska långt bort över havet också men den kom lyckligtvis inte hit - och det stänker lite till och från fortfarande. Helt underbart!!
Alltså kan man ägna sig ordentligt åt bloggen idag, det var ett tag sen man kunde läsa alla sina vänners inlägg - och kommentera - som det fortfarande är knepigt att göra!
Ovanstående bild är på vad det slutligen blev i den här krukan. Ibland är jag lite obeslutsam och flyttar omkring mina sommarblommar innan jag kan bestämma mig.
Men, läs och häpna, det är Rolle som planterat dom två sommarnejlikorna!
Han tröttnade på mitt velande och när jag frågat honom för tredje gången om han gillade valet av blommor, så tog han resolut krukan och försvann in bakom trädgårdsboden. Jag undrade naturligtvis vad han höll på med, men han kom fram och hängde upp den FÄRDIGPLANTERAD vid ingången igen! Otroligt!!
Det är alltså den första blomman han planterat någonsin!!!


Det här hände alltså igår då vi först jobbade häcken av oss i trädgården på morgonen, sen åkte till Hemse och köpte lite gott vin och så fortsatte vi till Stånga Handelsträdgård där jag köpte 2 buskar och en liten klottuja.
Den ena av buskarna är planterad i mitten ovan - framför stolpen - och är ett lavendelvide med små ljust grå blad. Den ersätter en gulbladig fläder som jag flyttade tre gånger förra året. En  för mycket tydligen för den hade dött.


Den andra busken blev en vanligl vit- och grönbrokig kornell. Jag har en liten förkärlek för korneller och ville ha något stort och vidlyftigt här. Dom kan ju bli en 2-3 meter höga och lika vida, så det blir säkert bra.
 Busken den ersatte var ett litet rosablommigt japansk olvon som jag fick hem från Holland i våras. Den hade fryst ner, men hade brutit på nytt väldigt långt ner då Rolle "råkade" köra över den med gräsklipparen. Det gillade den inte!


Sen hade jag ju förra året planterad 5 klottujor vid infästningen av stagen till rosspaljén. Men.....den lilla längst till vänster på bilden ersätter nu den som jag körde över med gräsklipparen! (Även solen har fläckar!)Tänk vad grönt och fräscht allting ser ut nu när det kommit lite regn. Men precis när jag skriver det tittade jag upp och vad ser jag - det är strålande sol ute igen! Jag som hade hoppats på ytterligare några millimeter!!


Alltså avslutar jag förmiddagens inlägg med blominstallationen i hörnan vid ingången. Förmodligen återkommer jag dock med fler bilder på eftermiddagen!


9 kommentarer:

gunsan sa...

Snyggt jobbat av din man.Det blev så fint i krukan.Och här har vi fått 32mm inatt och en massa åska.

Flitiga Lisa sa...

STORT Tack för hjälpen. Nu funkar det att skriva kommentarer igen. Tur att det finns hjälpsamma personer som du.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Ajajaj, växterna verkar leva farligt hos er när det är gräsklippning på gång ;-)
Det verkar som att Rolle engagerar sig mer och mer i trädgården? Så kul!
Här har de lovat rejält med åska och regn i ett antal omgångar den senaste veckan, men inget har kommit. Ska ut och vattna lite senare idag.
Ha det gott. Kram, Ingela

Rosor och ruiner sa...

Vad kul att trädgårdsintresset nått även Rolle! Tyvärr tror jag aldrig det kommer hända med min gubbe, att han planterar nåt...
Javisst hade man hoppats på ännu mer regn, men vi får väl ändå vara nöjda med våra 20mm. Så skönt med lite svalare också...

Helens trädgård sa...

Vad roligt att få uppleva maken plantera ner blommor i krukor/rabatten :=)
Det är jag helt säker på att det får aldrig jag vara med om.
Trevligt att få en utflykt till handelsträdgården och inhandla lite nya buskar.

Ang. Drakblomman - Dracocephalum ruyschiana är den faktiskt blå, nästan som på bilden på min blogg.

Helens trädgård sa...

skulle även säga ang. problemet att kommentera andras bloggar blir löst av att: då du loggar in med användarnamn och lösenord, under det finns en förbockad ruta där det står: alltid inloggad.. klicka bort bocken så fungerar allt som vanligt.
Ha en härlig söndag!

Anonym sa...

I love your beautiful flowers and garden!
A pleasant Sunday and a nice greeting from the Croatia.

Anni sa...

7 mm - grattis! Här har vi inget fått och det är så makalöst torrt!

Är maken stolt över sin plantering? ;-)

Ruben sa...

Jag köpte en klotthuja i fjol våras, men jag måste säga, att den har inte växt mycket sedan dess. Hur är det med dina? De kanske är trögstartade?

Hoppas vinet smakade bra!
Ha det gott!
/Ruben