KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 23 juni 2011

TRÄDMARODÖRER

Ikväll har vi återigen fått ett träd borttaget. För att vara trädälskare så låter det som om vi går hårt åt våra träd, men så blir det när dom inte skötts från början utan låtits stå för tätt. Trädet är det som syns till vänster i bakgrunden, den höga smala saken.

Lämpligt nog var det här en björk så vår "hustomte" som tog ner trädet skulle passa på att använda kvistarna med löven till att dekorera med i morgon.


 Här är en bild på hur det såg ut nu ikväll - den stod alltså ihop med den stora hasseln i mitten på bilden.


Här ser man stubben som är kvar i mitten på bilden till höger om den stora hasseln. Det trista med den här björken var att den var lika hög som tallarna i bakgrunden, alltså enormt hög - men smal som en tändsticka. Dock hade den växt till sig lite under dom sista åren sen vi tog bort nästan 100 träd här på yttertomten, men den var fortfarande inte snygg!


Men...vi är inte klara med avverkning av björk inte! Till vänster om uteplatsen så ser ni den vackra brokbladiga lönnen som växt till sig och blivit riktigt stor. Rätt fram ser ni nederdelen på en björk som vi sparade när vi avverkade en tall som stod 1 meter bredvid. Då fanns det ju inget annat på tomten och björken var inte så stor, ganska lagom faktiskt.


Här är ytterligare en del av trädet, kunde inte få med hela på bild - det är alltså otroligt högt och yvigt numera. Förutom att skugga rabatten och träden till vänster som jag alltså planterat så fäller det också massor av kvistar hela tiden. Speciellt idag när det var blåsigt. Inte kul - så nu ska den bort också. Men det blir lite knepigare för man kan inte fälla den åt något håll, utan den måste tas ner bit för bit.


För att berätta något trevligare så kan jag visa den här 12 m långa rabatten nedanför spaljén med gruset framför som min käre gubbe har rensat idag - utan att jag bad honom. Helt plötsligt så satt han där bara och påtade! Otroligt!!


Och så måste jag ju passa på att visa några rosbilder också.


TREVLIG MIDSOMMAR!

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vi skall också ta bort ett träd så småningom, men det är lite pyssel med det, när dom hunnit bli så stora.
Jag var vid Monika och Lage, också i Levide. Jag var ju vid din väninna förra året, och jag hade ju familjen med i år, så det fick inte ta för lång tid...men det var ju synd med tanke på att hon hade gjort om en del, kunde varit kul att se förändringen! Men det kanske blir fler tillfälllen.
Glad midsommar! Hoppas vi nu får lite skönare väder, här blåser det alldeles för mycket för att vara skönt.

Monica sa...

Trädfälning är en tung historia. hos oss har vi skogat och planterar nya träd,,det gäller att inte sätta dem för tätt...
Snäll gubbe som fixat med rensning av rabatten..

Ha en glad go midsommar
kram Monica

Ölandsvindar sa...

Det svider alltid lite i hjärtat när man måste fälla ett träd men det är ju nödvändigt ibland.Ofta inser man det verkligen när trädet väl är borta och man ser hur ljust och luftigt det blev. Bra med gubbe som rensar ogräs men jag skulle vara lite nervös om min gubbe började rota bland alla mina små älsklingar.
Trevlig midsommar på er!
Kram
Kerstin

Helén sa...

Ja, många träd ryms i er trädgård och jag förstår att ni tar bort en del faktiskt. Roligare att göra nya rabatter istället:) Glad Midsommar!//Helen

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hej Susie,
Bara en snabbvisit för att önska dig en skön midsommar!
Kram, Ingela

Anonym sa...

Ibland måste man bara ta bort lite träd. Jag väntar på att få reda på hur ett vildplommons plommon kommer att smaka innan jag bestämmer om det skall ned eller om det gamla döende plommonträdet intill skall få vara kvar ett par år till.

Ha en trevlig midsommar.

Christer.

Knatten sa...

Kikar in här o önskar dej en go fortsättning på midsommarhelgen. /Knatten

Anni sa...

Sicken gubbe du har - min skulle då aldrig få rensa i mina rabatter, han ser inte skillnad på lökväxter och kvickrot ...

Några träd till behöver vi ta bort på sikt, men till hösten ska framför allt fyra stubbar försvinna - det ser jag fram emot!

Christina sa...

Vi tog ner en gran häromåret. Den hade blivit alldeles för stor och vidlyftig. Men jag har satt några nya träd istället, som inte blir så stora.
Din trädgård är verkligen vacker, så skönt att maken hjälper till med rensningen.
Ha det gott!
Kram
Christina