KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 7 juni 2011

MER SOMMARBLOMMOR

Man blir ju helt chockad över att allt är ändrat, inget är sig likt så man undrar ju vad som händer härnäst. Kanske hela ens blogg försvinner!? Men.....man kan ju hoppas på att allt blir mycker mer lättarbetat. Fast ibland undrar man ju. Ändras det bara för ändringens egen skull eller blir det faktiskt bättre!?


Idag har jag varit hos min väninna frissan i Ljugarn, eftersom jag fick en klippning i middagspresent (förmodligen tyckte hon jag såg för jäklig ut i håret) förra veckan. Har också varit och köpt sommarblommor hos Jonas i När vilket var jättejobbigt i det här varma vädret, det var "lite" varmt i växthusen!


Dessutom har varit hos min väninna i Levide och tittat på hennes trädgård (hon har jobbat häcken av sig och gjort jättefint, hon ska ha visning i år) och så har jag varit i Stånga och handlat på ICA. Alldeles för varmt för så många ärenden, man skulle ha legat i havet istället!


Men.....jag som verkligen alltid varit en nattuggla, har helt plötsligen börjat gå upp okristligt tidigt. I morse var det halvsex. Först gick jag ut med Penny och sen gick jag ut och donade lite i trädgården  medan man kunde vistas i solen utan att dö av värmeslag.


Är inte dom här minipetuniorna otroligt söta!? Jag var "tvungen" att köpa tre stora a´ 50:-!


Dom här två är dock vanliga små och billiga astrar, fast jag har redan hunnit flytta dom till en pallkrage med lila blommor. Istället valde jag dom två rödare fjädernejlikorna till den här krukan. Fast dom är ju inte planterade ännu så jag har tid att ändra mig!
När jag såg bilden så undrade jag varför krukan ser röd ut? Det är ju en metallkruka!
Så kom jag på att jag hade ju en röd t-shirt på mig och den speglade sig!!


Här syns lite av alla våra bellis. Vi har alltså ingen normal gräsmatta utan en bellismatta. Det tar ungefär 2-3 dagar efter det man klippt, så är den vit igen! Fast nu är den ju också brun eftersom det är torka!!


Den första lila lådan som faktiskt inte behövdes kompletteras. Den är full!Likaså den vita bredvid, det är lupinen som har brett ut sig! Men det är bra, i två år nu så har den blommat hela sommaren ända fram till frosten!


Sen har vi den sista rödlila lådan. Den - plus någrta andra - var det däremot ganska tomt i. Jag hade nämligen grävt bort en perenn som höll på att ta över. Där ska jag nog sätta dom två astrarna som nu bara står ditställda så jag skulle se hur det blev!

8 kommentarer:

mammi sa...

Vilka härliga trädgårdsvandringar man får uppleva. Hade ju önskat att jag haft tillgång till denna blogg, när vi flyttade hit, då hade det nog sett annorlunda ut, men ogräset växer lika bra här !!
Ha det så gott ni alla
Kram

fotopunktMis sa...

Var dag e en ny lycka..med allt som blommar..den "heta" blomman e en Iris fotad på kvällen med blixt..sedan använt spegeleffekt..ha det nu så bra..Maria

Anonym sa...

I love these pictures and your creative green garden!

Kisses dear Susie:)

Ruben sa...

Kul färger på petunian, och du verkade ha mer spännande i påsarna!!! Det vore en dröm, att få lupinerna att blomma hela sommaren. Vad har du för knep för detta??

Ha det gott!
/Ruben

Helén sa...

Petunian är jättefin, tror det var lite premiär för den förra året då jag praktiserade på en handelsträdgård, för de hade precis köpt in dem o trodde att ingen skulle gilla dem o jag bara "klart de gör, den är ju snyggast" ...hihi, och så sålde de slut på ett par dagar:) ha det gott!

Monica sa...

ja det vart längesedan jag kunde göra komentarer men jag kikar in,,och det är så härligt med dina blommor ,,gillar dina Irisar.
Ha det gott ivärmen,,ska ut och vattna än finns det litye kvar i brunnen men det är nog på upphällning här med.,kram MOnica

essemia sa...

Det var mödan värt att vara ute och shoppa i värmen i alla fall. Så fina blommor du fått tag i. Och den där krukan på väggen tyckte jag om. Har sökt med ljus och lykta efter något snyggt att ha på väggen men inte hittat nåt - än, haha.
De där lådorna var också bra. Kanske t o m jag kan ha lite lupiner då??
Hoppas din kväll är mindre varm.
Kram Elzie

ormbunke sa...

Nu har jag njutit en bra stund av dina bilder på din säkert Gotlands snyggaste trädgård. Och fina tips får man också.
Nu hoppas jag bara på regn så man slipper vattna. Det är jobbigt i värmen. Men man skall väl inte klaga då får man tänka på den gångna vintern.Ha de gott. Kram. Anita