KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 15 juni 2011

MELLANDAG

Idag har varit en sån där "mellandag". Alltså en dag då det egentligen inte är så speciellt kul.
Så här såg det ut i morse när husse åkte till Visby och sin återkommande behandling. Han har lymfomcancer sen 15 år och får en specialbehandling - s.k. genterapi - intravenöst var 3:e månad. Efter fem återfall så tyckte nämligen läkarna att man kunde testa det som Rolle själv hade föreslagit: Att ge behandlingen i förebyggande syfte - och det funkar! Peppar, peppar ta i trä!!!
Så egentligen är det ju en bra dag, men...han gillar inte mobiler och tog därför inte sin med sig. Så jag har inte kunnat nått honom på hela dagen och inte har han ringt heller. Klockan är nu snart fem och när exakt han kommer hem har jag alltså inte aning om och framförallt - hur dagen har avlöpt vet jag inget om. Men han brukar inte må dåligt, så jag tror att det är bra som vanligt!


På bilderna ser du mitt nya dekorationstillskott i trädgården. Hittade dom här fina "klockspelen" av glas på Gahms, ett lokalt trevligt ställe. Köpte först en åt mig själv och mailade en bild till en väninna i Stockholm som genast ville ha två. Så skickade jag en till min kusin också som en liten överraskningspresent. Dessutom köpte jag ett par till åt mig själv, måste ju ha en på båda gallren nu när jag inte ha några klängväxter där i år.


Fast det fanns bara två blå/turkosa kvar så det fick bli några rosa/lila också. Fast jag har inte hängt upp dom ännu så dom får jag återkomma till!


Om du förstorar bilden (klicka bara på den) så ser du en liten röd pil i mitten. Det är på irisen jag fick helt överraskande av Ingrid igår med posten. Mycket trevligt - TACK!
Enligt bilden som var med ska den vara gul & brunspräcklig och nu sitter den planterad under katsuran mellan en vit iris till vänster och en vit & lila till höger. Tror det blir snyggt!Nått som också blev snyggt är att jag ÄNTLIGEN rensade stenhörnan igår. Den såg ärligt talat alldeles för jävlig ut, men nu så är den fin igen. Det som växer i den nu är bara sånt jag planterat förr flera år sen och som spridit sig lite - samt i höstas den här aprikosfärgade jättestäppliljan Cleopatra som håller på att slå ut!


Den första dagliljan som växer under blåregnet  - vanlig gul daglilja - har slagit ut.


Likaså den första rosen - som alltså är en vildros som hänger in från yttertomtemn!


Dom amerikanska hybridirisarna har också börjat slå ut. Kolla in höjden på stängeln i bakgrunden!
Tror att det är en blå och vit, ska bli mycket kul att få se den dom närmaste dagarna!


Men den lila & vita irisen är dock inte dum!8 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful garden and flowers!
Have a nice day.

Ruben sa...

Praktfulla irisar!! Vad fint det ser ut vid stenhörnan och är det pagodkornellen i bakgrunden på en av bilderna? Synd att den inte klarar zon 3.

Ha det gott - och hoppas allt gick bra hos doktorn.
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Hoppas du har fått hem Rolle nu och att allt gick bra.
Visst skall du försöka igen med några pioner, allt annat verkar ju trivas så bra hos dig! Och Bowl of Beauty är nog inte så svåra att hitta, det är en rätt vanlig sort.
Ha det gott!

Oljekritan sa...

Syns att husse är efterlängtad..han är väl hemma nu och allt är frid och fröjd..fina bilder från din fina trädgård..helt otroligt fin är den,Kram Karina

fotopunktMis sa...

Hejsan svejsan..men nu har han väl kommit hem..ser Penny står och väntar..njuter av all din blommning..ha det..Maria

Ingmarie We sa...

En sån fin bildsvit du visar. Hoppas behandlingen gick bra.

susanne sa...

hoppas allt e bra med rolle!
dina irisar är ljuvliga! när man har som jag en så ung trädgård, bara två somrar gammal, så blir man grön av avund då man ser sådär fina nästan färdiga - ja, för helt färdig tror jag aldrig en trädgård kan bli - trädgårdar som din susie!
trevlig torsdag
susanne

Monica sa...

Katsuran din är så fin,,mina frös ner efter påsk ,men de kommer.

Vart längesedan jag kikade in hos dej men det är lika härligt som vanligt dina vindspel i glas var urläckra.

Skönt att det går bra för din gubbe.
Ha en go helg kram Monica