KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 6 juni 2011

DITTEN OCH DATTEN

En massa loppisar har vi varit på senaste dagarna. I förrgår t.ex. åkte vi runt hela dagen och besökte en massa bakluckeloppisar och gjorde av med den svindlande summan av 64:-!
Det blev en lerkruka som jag gjorde kyckling i igår, blev riktigt bra och faktiskt jättegott. Sen blev det 8 deckare samt 2 stycken snygga flugskydd med turkosa dekorationer på näten.

Men...det var jätteskönt att komma hem igen efter en hel dags biltur. Här var det bara att sätta igång och vattna direkt, vilket jag nu gör minst 3-4 timmar varje dag. Tyvärr tog brunnsvattnet slut nu på morgonen, men vi har ju kommunalt också och ännu är det inget bevattningsförbud. Det brukar ta en dag, sen har brunnen fyllts på och jag kan vattna igen.


Bilen blev ju lite smutsig (fast kalkdammet syns inte på vit bil, skönt) så Rolle ägnade morgonen åt att tvätta den. Själv kantskar jag runt pallkragarna medan det var svalt. Gick alltså ut kl sju för att sätta igång, då kan man med gott samvete vara inne under varmaste perioden mitt på dagen.


Att jag måste vara inne beror på att Penny inte mår bra i värmen just nu. Inte alls. Dessutom vill hon inte ligga inne ensam, utan gallskriker om hon inte har sällskap.
Igår kväll fick hon också två massiva anfall (ska inte berätta några detaljer) så vi trodde att hon skulle dö. Men hon hämtade sig otroligt nog, men nu är hon naturligtvis ännu tröttare än normalt!


Gubben har nyss åkt till Lojsta Hajd för en bilträff, men jag stannade hemma och passade Penny. Sen när han kommer hem ska vi alla tre åka en sväng - vi har AC i bilen  - och se om vi kan köpa lite färskpotatis någonstans.


Egentligen skulle jag åkt till Jonas i När och köpt några sommarblommor och kompletterat pallkragarna med. I dom flesta lådorna är det överfullt (även om det inte börjat blomma), men i en del - dom lila -  ser de tlite tomt ut så jag måste nog ha en 4-8 plantor. Jag är glad att det är blålila och rödlila jag ska ha!
Men i morgon ska jag till frissan och då ska jag passa på att svänga förbi När. Det är bäst att köpa växter när jag är ensam (det brukar bli flest då) så det är helt OK!


Här är en bild på dom tre stänglarna med irisen `Midnight Majesty´.


Det är helt klart min favoritiris, fast dom andra är ju snygga dom med.....Mitt allra senaste träd, den rosablommande hängsyrenen som jag är så extremt glad över, har nu börjat slå ut ordentligt. Underbara blommor, hoppas nu bara den överlever vintern! Då blir det nog en till!!


Här är det några tulpaner på murrabatten som ännu blommar framför den stora ruggen med "rödbladigt" höstsilverax. 


Nedanför murrabatten så växer det en "rödbladig" och rosablommande fläder och nedanför den i sin tur är det några gulbladiga alunrot. Till vänster den lilla vackra klövern `Draculas Blood´ som mycket riktigt hade spritt sig i hela rabatten och ut i gräset. Men dom var lätta att rycka upp...


I gräs- och bamburabatten, precis bredvid den lilla dammen, så har det kommit upp något väldans trevligt. Det är en australisk Cordyline som jag hade där förra sommaren, men naturligtvis klippte ned på hösten eftersom den inte överlever våra vintrar - trodde jag!


Så här ser den alltså ut när vi köper den i blomsteraffärerna! Nu hoppas jag att få liv i den ordentligt!!Den här uteplatsen brukar vi normalt bara sitta på när vi jobbar i trädgården eller när vi har vår årliga "kasta korv & grilla pil-dag", men beroende på att det är så varmt att sittplatserna i solen inte går att utnyttja så har jag faktiskt suttit där och läst ett par timmar. Dessutom satt vi på "lilla altanan" i skuggan idag där det fläktade lite och åt lunch; Färsk sparris med smör, romsås och parmesan - underbart gott!

7 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

mmm, det lät gott! Och så kul med loppisrunda, tyvärr är inte maken road av det så det blir någon gång när man är ensam på vägarna, inte så ofta...fast visst har vi loppisar här i Visby också.

Ruben sa...

Vilka irisar!!! Kommer ihåg dem från förra året, och de är minst lika fina i år!!!
Hoppas Penny repar sig. Förstår att det kan bli lite väl varmt för en liten hund!

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Fina bilder som vanligt. Var på växtmarknad och det blev en del, men också 3 rejäla buntar med trädgårdstidningar. Skall sätta mig på altanen och bli avundsjuk.
Kram till er alla tre

Anette sa...

Mycket vatten går det åt här också. Både till blommor och hundar. Dom har fått ha sitt "köttbullespa" idag. Dvs. vi slänger in köttbullebitar in i vattenspridarens område. Då minsann går det bra att bli blöt.
Annars ligger de mest inne och flåsar i värmen. Hoppas Penny snart blir pigg igen. Kanske ett åskväder skulle göra susen.
Härliga blommor visar du som vanligt och iris är allt bra fint och omöjligt att välja en favorit..../Anette

Flitiga Lisa sa...

Värmen är jobbig för både folk och fä. Hoppas Penny blir bättre. Max blir latare och vill absolut inte vara inne och skuggan är bäst. Snygga irisar, har samma favorit som du tror jag.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Alltid roligt med loppisar!
Idag har det verkligen varit hett, 32 grader i skuggan kl 16!!! Då är det skönt att bara sitta still i skuggan och läsa en bra bok :-)
Hoppas Penny mår bättre snart.
Ha det gott. /Ingela

Anonym sa...

How many beautiful colors and shapes, beautiful garden dear Susie!

Have a nice week:)