KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 2 maj 2011

"RIKTIG" PENSIONÄR...

...har man alltså blivit till slut! Vi sålde vårt företag den 28 april efter hela 44 år och det känns både bra och lite trist. Det "braiga" är att man i fortsättningen kan ägna sig helt åt sina hobbies. Det trista är att det betyder att det som tidigare var en del av ens identitet, numera har flyttat till fastlandet och att man helt plötsligt blivit betydligt äldre (för "gamla" lär vi nog aldrig bli *fniss*).
Men vi var ju faktiskt tvungna att sälja eller lägga ner företaget till slut, man blir ju inte yngre och vi har väl kanske jobbat lite på övertid ändå. Rolle hann ju bli 70 förra året och själv fyllde jag ju 65.

Rolle till vänster och nye ägaren Bengt till höger.
Fast i det stora hela så känns det väldigt bra, speciellt beroende på att den nya ägare och hans fru var så enormt trevliga. Alltså tror vi att dom fortsätter att driva företaget Ronwill Speedshop i vår anda; som varit att framförallt hjälpa våra kunder (vi var ju i en väldigt speciell branch), sköta det finansiella (vi har aldrig haft en anmärkning på dom här 44 åren) samt dessutom tycka det är kul med alla trevliga kundkontakter.

Susie upp och ner!

Men lite påverkad av stundens allvar måste jag har varit. För när kameran visade error precis när Bengt & Evy skulle ge sig av (typiskt), så blev jag väldigt stressad. Men jag bytte snabbt batteri, vilket inte hjälpte. Jag raderade också dom gamla bilderna på kortet, vilket inte heller hjälpte. Så till slut böt jag minneskort, då var den sitt gamla jag igen - puh! Men vid ny inställning så råkade jag trycka av ett blixtkort rakt i ansiktet!!

Dom nyaste  påslkliljorna - Ice Follies - som verkligen blev fina.

Annars var ju påskhelgen fantastisk med en otrolig värme och uteätande på altanen varje dag. Allt "hoppade" också upp ur backen och man blev lite orolig, hur fort skulle alla vårblommor blomma över egentligen!?

Dom mycket vackra Narcissus Professor Einstein.

Men man hade ju inte behövt oroa sig. Kylan kom tillbaka redan i förra veckan, det var väl bara en 12-15 grader då - men fortfarande strålande sol hela tiden - så allt kommer att stanna upp ett tag nu!

Dom nya hyacinterna, dom rosaröda heter Jan Bos och dom blå Blue Jacket.

Sen i fredags kom dom 5 stora lådorna med lökar och plantor hem från Dix i Holland som vi i Entusiasterna beställt. Jag hade dock inte tid att ta hand om dom då, men i lördags satt jag mig på uteplatsen och började packa upp.


Några nyutslagna vivor på murrabatten.

Efter 3 timmars stillasittande i 15 grader - och blåst - så var jag som en kall pinne och det var bara att gå in och börja med middagen. Jag hade hunnit halvvägs med lådorna!


Lördagsprommis på Grötlingboudd.

Vi hade dock hunnit med en liten utflykt på förmiddagen så Penny var nöjd och glad och mycket trött tydligen. Hon var ju naturligtvis med ute i trädgården också hela tiden. Så på kvällen var jag tvungen att leta efter henne, hon hade ensam gått in i sovrummet och lagt sig i korgen och sov redan vid halv nio - och det hör verkligen INTE till vanligheterna!


En liten hundtandslilja i pallkragen på baksidan med sur jord.

På söndagsförmiddagen satt jag mig återigen ute för att sortera upp och dela växterna - då var det "hela" 10 grader och duggade dessutom lite till och från. Efter några timmar var jag dock klar och två vänner hämtade sina lådor, en kommer idag och dom andra två lådorna ska med till Stockholm på onsdag.
Men jag var så jäkla kall att jag var tvungen att duscha varmt och sen åkte vi ut med bilen och satte AC´n på 27 grader. När vi skulle ut för att gå en liten runda med Penny så vägrade jag och satt istället kvar i bilen och kurade i värmen. Kändes inte som om man blev varm igen på hela kvällen, trots att det var ett Nascar race att glädjas åt!

Första blomman på en dubbel gulsippa som jag köpte en rugge av förra året på väg hem från Öland.

Eftersom jag åker till Stockholm på onsdag morgon hade jag tänkt plantera en del av alla mina växter idag, men det snöade(!) och haglade nyss. Alltså får det vänta tills imorgon. Jag vet att det inte blir varmare men Rolle har lovat att hjälpa mig då med att fylla krukor med jord och sen ska jag ställa dom på altanen under några plädar. Och så hålla tummarna!
Som sagt, nu ska jag snart iväg några dagar till storstan, så det blir förmodligen inget inlägg förrän nästa helg! Och - JAVISST - jag ska passa på att åka till Zetas och "titta" på växter!!


13 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Grattis till starten på ditt nya liv! Visserligen har du fuskat lite och tjuvstartat men det gjorde jag också och det var verkligen det bästa jag gjort någongång. Ha det trevligt på Zetas. Det finns inget bättre ställe.
Kram
Kerstin

Anonym sa...

I congratulate to you on a new and beautiful beginning of a new and better life.
Enjoy the days that were before you.
I wish you a pleasant start of the week. Best regards and a kiss from Croatia.

fotopunktMis sa...

Så skönt ni kommer att få det..all tid i världen..men visst kommer dagar av saknad..brukar ta ett år eller så att få företaget "ur huvudet"..det har ju varit en del av ert liv..ha en go resa till den stora staden..Maria

Christina sa...

Nu får ni det lika skönt som jag och gubben har det. Man gör det man vill, när man vill och hur man vill. Riktigt sant är det väl inte, men nästan. Lite måsten finns ju trots allt kvar i livet! Vilka fina påskliljor du har!
Lycka till som riktig friherrinna!
Kram
Christina

Ruben sa...

Förstår, att det känns bra när trevliga personer tar över firman. Skönt att kunna ägna mer tid åt hobbies!! Undrar om Rolle kommer att anlägga en ÄNNU större vatteninstallation i år? ;-) Och, undra vad du har för planer.

Ha det gott - och kämpa på med beställningarna!!

/Ruben

ormbunke sa...

Inte undra på att du blev yr i mössan. Det är ju ändå en stor omställning till pensionär och sen att lämna en firma som ni har haft så länge. Men du har ju din underbara trädgård som du nu kan ägna din tid till helt och hållet.
Det är alltid så spännande att se vad du har skaffat för växter.
Jag frågade dig innan om nävor. Har nu bestämt mig för blodnävan Max Frei och Album. Hoppas vi snart får värmen tillbaka så det känns mer angenämnt att vara ute i trädgården. Hoppas du får en fin resa till Stockholm.Ha de gott. Kram. Anita

Oljekritan sa...

Åh vad skönt det låter att få ta lite ledigt efter 40 långa arbetsår---härligt..att få göra det som faller in..good luck..Zetas vad kul, dne underbara trädgården..du kommer säkert vilja handla där..växter krukor och roliga fina prylar..ha så trevligt i Stockholm// kram Karina

Rosor och ruiner sa...

Åh, då får man gratulera pensionären då! Det blir en omställning kan jag tänka mig, men nu har ni massor med tid att tillbringa i trädgården! (undrar om det blir några fler rabatter...)
Jaså du skall också med båten i morgon, då kanske vi ses då! Jag skall upp och shoppa med mina systrar ett par dar!
Ha det gott!

mammi sa...

Förmodar att det känns skönt att slippa alla "måsten" som hör till en f:a. Lite jobbigare för oss, eftersom f:an är delar av gården. Stall och loge är våra verkstäder, ekonomibyggnaden är butiken. Vi vill absolut inte flytta, så där är problemet, får avvakta så länge.Har snott din idé med den där gungan som blev blomsterplats, återkommer med foto när växterna tagit sig. 20 gr varmt på dagen -grader på natten. Lycka till med att du skall "titta". Ha det så bra och njut
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Förstår att det är dubbla känslor att sälja ett företag man haft i så många år!
Hoppas du har det trevligt uppe i Stockholm. Köp inte upp all växtlighet där bara ;-)
/Ingela

Mercury sa...

Men så fort det gick, jag har inte hållit mig uppdaterad, konstigt att hitta alla TBare blogger. Jag har återupptagit min TB blogg men det verkar vara mer fart här på blogger så jag kanske startar här istället. Vacer julros och de söta cyklamen. Hälsningar Åkerbäret från TB (Annika)

susanne sa...

grattis till nya arbetstider; när jag själv vill! det måste vara skönt! men tillika förstår jag saknaden som det lämnar...
zetas är en fin upplevelse!
kram
susanne

Knatten sa...

Oj vad kul att få bli pensionär. Men jag trodde att ni gick i tidigare pension. Inte ser ni ut att vara 65 0 70!!!! (Utom där du hänger uppochner....*fniss*) Grattis iallafall o ha så gott bägge två. /Knatten