KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 29 maj 2011

POSITIVT & NEGATIVT

Livet börjar så sakteliga återgå till det "normala" efter några veckor med många olika aktiviteter. Både väldigt roliga och mindre trevliga. Först var det försäljningen av vårt företag, sen var det ett kort besök i storstaden och därefter följde ett besök här av väninna och av kusin.
Sen drabbades jag av en häftig magsjuka en vecka och när jag precis hämtat mig fick vi besök av f.d. grannfru och en väninna några dagar. Alltså har det inte blivit så mycket gjort i trädgården som jag önskat, men man får ju inte bli "fackidiot" och bara ägna sig åt växter. Lite trevligt socialt liv måste man ju ha emellan också!
En bra sak är dock att jag har fått lära mig att det gör inget om det finns massor av ogräs både här och där. Det syns inte så mycket bland alla dom andra växterna. Trist är dock att en hel del växter har dött av under och kanske framförallt efter vintern. Den sista frostknäppen några dagar innan Stockholmsresan var förödande verkar det som!
Så här följer nu en liten genomgång av det POSTIVA och av det NEGATIVA i årets vårträdgård.


Det japanska olvonet som snön hade brutit sönder i vintras och som Rolle tejpade ihop huvudstammen på har klarat sig och ska snart börja blomma! Underbart!!


Av den gulbladiga perukbusken som var jättestor återstår endast en fjärdedel, resten sågade vi bort igår. Stammen var helt rutten inuti! Inte kul!!


En av mina "små" gulbladiga smultronschersmin har verkligen växt och är inte speciellt liten längre. Även glanskörsbäret i bakgrunden har tagit fart! Det gillas!!Den cerisröda trädpionen som växte bredvid schersminen hade inte längre någon plats, alltså fick jag klippa ner den och flytta den. Blir alltså inga blommar i år! Trist!!
Både alpklematisen vid ingången och dom i hörnrabatten nedanför lilla altanen verkar ha överlevt och har massor av blommor! Kul!!

 

Blåregnet blommar visserligen med 5 blommor, något färre än förra året, men ser inte så välmånde ut precis! Jättetråkigt!!


Både den blå och den "gula" syrenen har massor av blommor i år - dom skärpte sig alltså efter det att jag hotat att gräva upp dom för två år sen! Äntligen!!


Bredvid syrenerna utmed staketet mot yttertomten har jag nu en stor samling med kirskål. Dom växer visserligen inte in i innerträdgården eftersom dom växer mot gräsmattan som jag klipper ofta! Men...det är inte bra!!

Fortsättning följer!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful pictures and a magical garden.
Pleasant Sunday.

Jord under naglarna sa...

Jag vet inte varför det inte går att kommentera på min blogg just nu, men jag har själv, i över en vecka, haft problem att kommetera på de flesta blogspot-bloggar (dock inte alla).

Man kan kommentera genom att välja namn och webadress, men inte genom sitt konto tyvärr. :(

Flitiga Lisa sa...

För det mesta överväger det positiva. I en trädgård finns det alltid något att glädja sig åt.
Ser jag rätt, du har blåregn! Lyckliga du!

fotopunktMis sa...

Ska bara..ett av mina favorituttryck..när jag e mitt uppe i något och inte vill sluta..inte ens för goda vänner som kommer på besök..fnissfniss..Maria

Helén sa...

Visst är det trist när inte blommor o buskar klarar vintern, eller frosten på våren, men du får en anledning till att testa lite nya blomster då:) Underbara bilder som vanligt! /helén