KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 10 maj 2011

NYA VÄXTER

Dagarna i Stockholm var extremt fullmatade och gick otroligt snabbt. Väl hemma igen så slog äntligen värmen till ordentligt, så det var bara att sätta igång med alla eftersatta trädgårdsjobb. Som tur är så har dock "gubben" min fattat att jag inte kan göra ALLA jobb själv, utan han har tagit hand om dom tristaste; Som är att räfsa, rensa och kantklippa gräset samt klippa yttertomten. Resten fixar jag, för det är ju precis som han säger;  Det är du som är trädgårdsnörden här hemma! Jobben är alltså självförvållade!! Skulle jag bo här ensam så vore det lättskött vildmark!!!Men...om jag inte var så intresserad så skulle vi inte ha så vackra blommor som dom i bildspelet ovan. Det är alltså dom allra senaste sorterna jag har och håller på att plantera just nu. Alla - utom skuggliljan som det var för få av, naturligtvis mina fem - och dahliorna av fem olika sorter. Dom 15 ska ner i krukor och i pallkragsrabatterna idag. Men dom andra 400-500 lökarna, knölarna, rhizomerna och plantorna är i backen.
Dessutom så är det nog så att han tycker om när trädgården är fin, fast han skulle natuyrligtvis gärna se att jag gjorde allt och han bara fick njuta av den!

8 kommentarer:

gunsan sa...

Så mycket vackert du har på gång.Nu kommer det att bli fint i trädgården.Ha det gott.

Ruben sa...

Oj, vad många finesser du har!!! Försök att intressera Rolle för olika örter som man kan krydda brännvinet med, så ska du se, att trädgårdsintresset vaknar!!!!

Ha det gott!
/Ruben

fotopunktMis sa...

Jamen Susie..erkänn.."barnen" vill du nog sköta själv..innerst inne..ha det så gått på din ö..Maria

mammi sa...

Vilka skönheter du visar. Här får jag ta hand om allt, utom de stora gräsytorna, då är det åkklippare som gäller och de är gubbens jobb.Fick tänka till ordentligt när du skrev om de små runda svarta goda, ja sen kom jag på tomaterna !!! Minnet är inte vad det borde vara. Är i chocktillstånd, Saya kom hem med en orm !!!!! har aldrig sett nån här på alla 25 åren.
Ha de gott ni alla
Kram

Oljekritan sa...

Åh så fina...rena rama färgpaletten helt baletten...vad vackert du ska få i din trädgård...kram karina

Mercury sa...

Gudomliga bilder på dahlior! Jag ska flytta mitt trädgårdsbloggande till blogger, TB är inte samma sak längre när alla flyttat och jag vill inte blanda blommor i min bilblogg det blir stökigt. Jag har saknat dig och flera andra trädgårdsälskare.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Visst är det härligt när våra män gör det jobbet man bara ser när det inte blev gjord?
Gräsklippning står inte heller på min favorit sysslorslista ;O)
Ha det så bra där i trädgården med alla dina nya raringar.
Kram, Petra B.
Här kom alla bonsaier fram i sins fina små krukor och kärl.
Vissa blommar just nu så fina.
Mannen min gick aldrig med i sv. Bonsaisällskapet...du undrade nån gång.

Flitiga Lisa sa...

Tänk så vackert när alla knölar och risomer så småningom blommar.
Men vilket jobb det måste vara att få ner alla i jorden. Vilket fint bildspel du bjuder på.