KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 31 maj 2011

NEGATIVT & POSITIVT del 3

Det finns en hel del kvar att visa, både positivt men även också negativt tyvärr. Men idag hann jag inte riktigt med att ta dom kort jag ville! Därför blev det också några som jag tog alldeles nyss med blixt!!


Så här tomt kan det se ut när alla - hela 3 stycken - av klematisarna som var planterade vid den här piedestalen har dött! Alltså även den som innan senfrosten höll på att bryta!!


På piedestalen bredvid är det däremot full fart, så jag får väl ta och skafffa mig åtminstone 2 nya klematisar att försöka med! Tänk att man aldrig kan få vara glad!! 


I krukan bredvid kontorsdörren och "tomatpallkragen" står den gulblommiga magnolian jag köpte på Öland förra året. När man klipper i den ser grenarna gröna och helt OK ut! Men den vill inte bryta!!


Å andra sidan så är vildapeln på yttertomten jättefin just nu. Speciellt så här i solnedgången! Man får glädja sig!!


Mina älskade "svarta" irisar, Midnight Majesty, har bara kommit med tre blomstänglar på sitt gamla ställe under den amerikanska pagodkornellen i år! Det är tur att jag delat dom och planterat ut dom på fler ställen!!


Men jag har ju en hel del andra irisar, även om det endast är dom lågvuxna som börjat blomma. Dom amerikanska hybriderna är betydligt senare! Hoppas bara det finns några kvar som blommar i slutet på månaden!!


I pallkragarna är det inte alls lika mycket som vanligt. Dom lökar/knölar/rhizomer jag satt nu i våras har ännu inte kommit upp t.ex.!  Det verkar som om mycket av det jag satt har gått åt helsicke faktiskt!!


Men på baksidan i "surjordspallkragen" så växer det som sjutton. För att inte tala om den gulbladiga humlen! Där kan man snacka om växtkraft!!
9 kommentarer:

Anonym sa...

The garden is very nice, all the blooms, I believe you're enjoying it with my family.
Pleasant Wednesday and best regards dear Susie:)

Helén sa...

Tråkigt med Klematisarna, men du kan hitta nya billiga på Lidl, Netto osv, sen kanske du ska blanda upp jorden lite med leka, sand eller småsten så vattnet kan rinna undan ordentligt. Vet att Klematisen inte vill stå blött o kallt efter vintern, så jag blandar alltid i lite av varje i orden där jag planterar dem:) /Helén

Anni sa...

Visst är det knepigt med klematis - jag håller just på att kolla vilka av mina som mår bra efter vintern och vilka som inte har överlevt.

Undrar just om jag törs lägga in bilder på klematismontern från Chelsea Flower Show - du kommer att fullständigt dåna...

Och så inser jag ju att jag inte såg mina små våririsar alls i år - undrar om de dött ut?

Ruben sa...

Aj, aj - vad tråkigt med klematisarna! Hade du köpt dem i Sverige, eller var de specialimporterade? Visst hade väl även ni på Gotland mycket snö i vinter? Annars har du ju, som sagt, mycket att glädja dig över i trädgården!

Ha det gott!
/Ruben

gunsan sa...

Så trist det är när man satt en massa blommor och sen händer det inte ett smack.Trodde mina clematis som jag satt vid rosenbågen förra året var döda men nu kommer båda.Den vita lite klenare en den mörkröda men de lever.

ormbunke sa...

Ja det är inte alltid det går som man vill. Men i bland blir man överraskad. Grävde upp en klematis och satte på ett annat ställe. Och det är några år sedan.
Nu kommer det upp skott så det skall bli spännande att se vad det blir. Det var en jackmani från början.Ha de gott i helgen. Kram. Anita

mammi sa...

Som vanligt fina foton. Vet inte om detta kommer in, har världens strul, vet inte vad jag gör för fel. Typiskt
Kram

Ninne sa...

Det är inte kul när det försvinner så där, men du har ju såå mycket vackert så det märks väl knappast?? Jo jag förstår dina frustationer, dt är jobbigt att titta på, men visst har du massor att glädjas åt.
Kram Ninne

Rosor och ruiner sa...

Ja, vattna det får man göra det, jag har haft spridaren på hela kvällen nu, så torrt det är!
Hundar ja, vi har för tillfället 4 stycken, men en skall få byta hem redan nu i helgen (hon duger tyvärr inte som jakthund...och därför införskaffades en ny valp, så är den bistra sanningen i vår famlij) Men hon får det jättebra på nya stället, där dom inte har lika höga krav som vi (läs maken).
Förstår att ni har ett dilemma framför er. Det är ju både för- och nackdelar med hund, det är ju rätt bundet, men djur ger ju så mycket tillbaka!