torsdag 12 maj 2011

VAD HÄNDE EGENTLIGEN!?

Gissa om man blev lite oroad när man nyss försökte gå in på sin blogg och att det då "inte fanns någon blogg" längre. Efter att ha försökt på ett antal sätt så fick jag dessutom meddelandet att min adress, alltså bloggnamnet stjarnarve, den var ledig om jag som NY medlem ville ha den. Inte kul! :-(
 Efter mycket om och men med många svettpärlor i pannan så har jag nu äntligen kommit in, så jag hoppas verkligen att det fortsätter att fungera!!!


Eftersom jag inte haft tid att ta några bilder i trädgården dom senaste dagarna, så sprang jag igår omkring lite snabbt när jag fick en halvtimme över innan vi skulle få gäster. Bilden ovan är på en rödbladig prydnasrabarber och en rugge av mina vita påskliljor Thalia på murrabatten. Dom senare har jag precis överallt eftersom jag är extremt förtjust i dom.


Det är ganska så fint nu på murrabatten trots att nästan alla tulpaner är uppätna av skogsmössen. Och inte tänker jag sätta några nya, det får bli narcisser istället. Dom smakar ju illa, så dom rörs inte!


Här är det kaukasisk förgätmigej, den brokbladiga `Jack Frost´. Jag tycker att alla förgätmigej varit ovanligt frodiga i år. Kan det månne bero på den hemska vintern eller den sena våren!?


Här är det lite hyacinter som jag satte i höstas nedanför rosenspaljén i förträdgården. Har satt en grupp vid varje stolpe, det är fem stolpar - men det roliga är att dom blommar vid olika tidpunkter trots att det är  hyacinter ur samma påsar. Den rosa blev inte heller i riktigt rätt färg, jag hade velat haft en starkare mer skrikigare nyans!


Den här bilden kanske inte säger så mycket, men det vita är alltså vanliga vitsippor och det vinrödlila är vilda ordkidéer, Pers Nycklar, som det växer massor av i slänten mot vägen. Dom har inte riktigt slagit ut ännu, men det är lite tidigt har jag en känsla av. Inte brukar dom här två växterna blomma samtidigt!?


Rolles rosenripsbuske (att det är hans beror på att jag gillar inte lukten av dom, men ville han ha en sån buske måste han naturligtvis få en) blommar för fullt. Här är en kvist med den gulbladiga smultronschersminen i bakgrunden.


En annan blommande buske, en bollformad forsytia, är dock helt klart min. Den fick en stor gren avbruten av nerfallande snö i vintras - men som tur är så syns inte det!


I en av dom rosa pallkragslådorna blommar löjtnantshjärtat för fullt tillsammans med narcissesen Thalia.


Ser ni dom tre blomknoppen på mitt blåregn? Dom, tillsammans med två andra knopp på en annan gren, är på gång att slå ut. Så det är precis som vanligt; ALLT kommer att blomma på en gång och snart är vårens vackra blomning över!


Påskliljan ovan är den sista att slå ut av dom tre nya sorterna narcisser jag satte i höstas. Det är 4 ruggar av varje sort och det började med en vit påsklilja med mycket svagt citrongul mitt, fortsatte med en vit pingstlilja med mörkt orangeröd färgad mitt. Till slut så har den här roligt formade påskliljan behagat börja öppna sig. Rätt kul att dom blommar vid så olika tid, trots att dom sitter på samma ställe, alltså mellan buskarna vid infarten!


Vi har också en otroligt massa självsådda penséer i grusinfarten - och dom har man ju inte hjärta att rensa bort. Alltså får dom vara kvar, speciellt dom här små "svarta" nedan som ju egentligen är mörkt lila. Underbar färg!


Idag kommer min bästa väninna med båten på eftermiddagen och i morgon ska vi åka upp till Visby och hämta  min kusin som åkte med mig hit från Stockholm.  Hon har sen dess bott på ett lägenhetshotell i Visby eftersom hon är med i en golfturnering.
Igår var hon och hennes två spelpartners här för att titta och dricka lite rosévin på altanen efter att dom avslutat dagens golfrunda på Gumbalde som inte ligger så långt härifrån. Vi hade mycket trevligt och satt länge och snackade och det var verkligen skönt, tills vi upptäckte att det var vansinnigt mycket mygg!
På söndag åker sen "tjejerna" hem efter en förhoppningsvis trevlig helg med mycket mat, mycket vin (skumpa i ruinen bl.a.), mycket skratt och många utflykter. Sen är det bara att vänta på nästa gäng som kommer veckan efter!


20 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Precis samma hände mig i morse när jag kollade min blogg. "Det finns ingen blogg" .... och jag som nyss nystartat igen efter nästan ett års pausande.
Som tur är löste det sig strax igen utan att jag behövde göra ett dugg.
Letade efter kvinnliga pensionärsbloggare och fann din. Gillar alla dina fina blomfoton. Tittar nog in igen. Hälsningar från Skåne och "Pensionär - jag?" Marie-Anne

Maria Thorbjörnsson sa...

Har också haft samma problem med bloggen nu på morgonen..vi får hoppas att inte vi ska drabbas av TB-problem..ang. larven..får väl fortsätta plocka då..undviker gift om jag kan..ha det..Maria

Anonym sa...

Beautiful,beautiful garden and flowers, I lake it dear Susie!
Kisses and have a nice day:)

ormbunke sa...

Oj! det var mycket snyggt du hann att fota på den halvtimmen. Men du har ju så mycket fint överallt i din trädgård så det är väl bara att vända sig åt olika väderstreck med rumpan så har du motiv.Ha de gott. Kram. Anita

IreneL sa...

Jag kunde inte heller komma in på min blogg i morse. Skönt att det fixade till sig till slut! Puh....
Vad fint det blommar hos dig!
Ha en fin dag!

Ruben sa...

Ja, Thalia är nog en av de finaste narcisserna!! Lite skillnad på dina hyacinter och de som vi brukar plantera ut när julgrupperna gjort sitt!
Och - blogspotstrul verkar många ha drabbats av. Till och med mina gjorda inställningar hade ändrats. Acj ja ...

Ha det gott! - och var försiktig med champagnen!
/Ruben

Anette sa...

....och dom där gula som blommade mellan vitsippor och Pers nycklar, vad var det;-)
Härligt vårblomning hos dig. Det händer så mycket i trädgården nu.
Skönt att det löste sig med bloggen. Jag hade det problemet någon gång för länge sen, när man precis hade bytt från TB.....som tur var så händer det inte ofta!
Ha det så trevligt nu:-) Kram Anette

Helén sa...

Nämen fy va skrämmande....tänk om bloggen skulle gått forlorad....puh. Jag sparade ju inte ner min gamla blogg, trädgårdsbloggen du vet.....så jag fick ju börja om från början....lite trist, men men...det är som det är. Fina bilder du bjuder på. ha det gott! //Helén

mammi sa...

Strul har jag ofta med att komma in på bloggen eller kommentera. Sätter alltid skulden på "Hjalmar" och att jag inte är en nörd. Hajade till lite på den första kommentaren, hon stavar sitt namn som jag egentligen skall stava mitt, enl dopbevis, men att så många läser fel (Ann-Marie), samt att hon är från Skåne och pensionär, slumpen ??? Fina bilder som vanligt, skall göra ett inlägg, riktigt ruskigt.
Kram

trädgårdsdrömmar sa...

Samma hemska sak hände mej när jag var inne på min blogg och skulle läsa kommentarer.Då försvann min blogg.Men jag hade inte tid att göra något åt då och nu när jag kollade så var det OK.

Helena sa...

Jag vart oxå orolig idag fick felmeddelanden hela tiden o mail oxå men funkar nu igen.Även igår hade en del problem har jag läst.
KRAM från mig!

Mercury sa...

Så vackert det blommar hos dig schersmin vill jag också ha det ska finnas en härdig norrlandsschersmin som är vit.Löjtnantshjärtan är charmiga, jag hade dem i huset.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Du hann fota mycket på en halvtimme.
Visst går det lite väl fort nu i maj, man skulle vilja sakta ner tiden så att man kunde njuta av all vårblomning längre tid!!!
Ha det så trevligt tillsammans med alla dina gäster.
/Ingela

Maria Thorbjörnsson sa...

Inte va det skoj när blogspot krånglade..vi har ju gått igenom TB:s krasch bom bang..ha det..Maria

Anonym sa...

Härliga bilder!
Nu har ni passerat oss när det gäller hur långt växterna kommit. Frostnätterna här bromsade nog upp rejält tror jag.

Har faktiskt inte hittat en endaste orkidé här i bygden.

Ha det gott!
Christer.

Kristina Bonander sa...

Hej Susie. Hoppas att allt är bra med dig. Det var länge sedan jag var inne på din blogg. Har haft lite mycket att göra den sista tiden.
Det var väldigt vad mycket du hann med att fota på den korta stunden. Verkar som det bara exploderar i din trädgård.
Jag tycker också att Thalia är underbar, men är hon inte lite tyckmycken? Försvinner ibland, tycks vara borta, men kommer helt plötsligt tillbaka.
Hälsningar
Kristina

Ölandsvindar sa...

Jag nu är den tiden här med gäster och mygg!Märkte i går kväll att myggorna har vaknat till liv. I dag måste jag ut och rensa i rabatterna. En korg om dagen är mitt mål just nu.Jag hittar nog en och annan blomma också bakom allt annat.
Kram
Kerstin

Unknown sa...

oj vad allt blommar vackert hos dig just nu, susie!
forsythian är underbar och de där vita narcisserna ska jag åxå försöka få tag i!
ha de bra!
susanne

Jord under naglarna sa...

Oj, vad det blommar mycket hos dig, härligt!

Jag försökte inte att blogga själv när det var strulet, men jag postade många kommentarer och första timmarna märktes ju inte att det var fel så de försvnn nog bara i tomma intet. :(

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Åhhh, så många vackra växter som blommar hos dig just nu!
Den vita Tahlian var ljuvlig!
Önskar dig en fin vecka!