KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 4 april 2011

PENSÉER OCH REGN

Nu har det regnat i två hela dagar och nätter - oavbrutet - så vi har jättepölar på tomten och diket mot vägen har börjat svämma över. "Är det inte det ena så är det det andra!"


Det värsta är väl dock att rabatterna både här och där är fyllda med vatten. Trots regnet så tejpade Rolle ihop den splittrade stammen på det japanska olvonet med silvertejp. Hoppas att det överlever!


Men som vanligt finns det ju bra saker också med regn, t.ex. att snön äntligen håller på att försvinna!


Igår var vi till Jonas i När (mitt favoritväxtställe här på Gotland) och köpte lite penséer.


Innan vi åkte dit så kollade jag noga hur många jag skulle köpa, det var nio stycken!


Gissa hur många jag kom hem med: exakt det dubbla - alltså hela 18 stycken!


Fast det var rätt bra begränsat ändå, jag hade nog kunnat köpa minst lika många till egentligen!


Rolle och hunden var med, men dom tog som tur var en prommis medan jag var inne i växthusen. Och jag kunde senare försvara mitt inköp med att dom flesta jag köpte var småblommiga penséer och det vet ju alla att då måste man ha extra många! *fniss, fniss*
Fast han sa aldrig något, han gillar nämligen penséer. Däremot brukar han gnälla när jag byter ut dom till annat runt midsommar. Jag blir alltid tvungen att gräva ner dom trista plantorna ute i trädgården - och då brukar dom bli fina igen!?


Med tanke på inlägget igår, så tänkte jag att jag skulle visa hur fruktansvärt skräpigt det ser ut just nu i trädgården. Jag tar ju aldrig bort några växtdelar på hösten, så det ser rent ut sagt förskräckligt ut!


Men...det finns flera anledningar till att jag sparar på det rensjobbet. Till att börja med så skyddar det nervissnade skräpet plantorna över vintern, men den allra största anledningen är nog att jag helt enkelt inte gillar att vara ute i trädgården på senhösten! Det är inget kul!!

En nästan dränkt snödroppe `Dionyses´.
Och man måste njuta av att göra saker i trädgården, annars blir det bara en plåga och det vill inte jag att min hobby ska bli. På våren däremot, då längtar man ut hela tiden. Spelar ingen roll vad man ska göra,
ALLT är roligt!!!

16 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

MAn ska vänta till våren med att klippa bort gamla växtdelar. Då kommer inte fukt och regn ner i de avklippta stjälkarna och förstör roten. Det lärde jag mig på studiebesök i Enköpings Trädgårdar för en del år sedan.Jag köpte också småblommiga penséer, på ICA faktiskt. En liten låda med åtta stycken.Men det blir säkert flera!
Kram
Kerstin

Marie sa...

Du gör som mig väntar tills våren att rensa bort allt. Som du skrev så är det roligare att vara i trädgården på våren. Så nu kliar det fingrarna att komma ut och rensa. Fast här får jag vänta ett tag till för snön ligger kvar. Men regnet som har kommit har minskat på snön här också och det är ju bra.

Kram Marie

Lena/isis sa...

Vad mycket fint du köpt. De gula penséerna ser ut som de jag köpte också i helgen. Kram

Helena sa...

Visst är det roligare att vara ute på våren!Jag tycker att jag upptäcker så mycke fint när jag rensar som man annars kanske missar!Kanske skulla jag byta namn på sommarverandan som du skrev:-)men det låter så härligt med sommar:-)
KRAM från mig!

Ruben sa...

Snyggt med blekgula och klargula penséer ihop!
Här ser det nog ännu värre ut i rabatterna än hos dig. Så länge som snön är kvar, finns det inget som kan lura ut mig att röja rabatterna. Men det smälter rätt bra om dagarna nu.
Ha det gott!
/Ruben

ormbunke sa...

Har också börjat rensa i rabatterna. Penseér kan man nog inte få för många av. Trodde inte jag behövde fler men kom hem med 6 st. till idag.Ha de gott. Kram. Anita

Berit sa...

här regnar det också, tack och lov!!jag väntar och väntar på att snön ska smälta bort jag:)underbart med péenser nu...
Ha en underbar dag!

Oljekritan sa...

åh...vad man längtar att köpa peenser nu..härliga lilla söta blomma..

susanne sa...

violerna och penseerna är underbara vårblommor, man blir så glader då man ser dem! tycker åxå massor om tetena!
jag köpte hem violer och teten för en par dagar sen och planterade dem vid ingången i helgen. genast känns det betydligt trevligare att komma hem!
ha de bra, susie!

susanne

susanne sa...

haahahhaaa, ja 'hatkärlek' kan man säkert kalla det; jag är obotligt dålig på gardiner själv, men älskar alla de kreationer min lilla syster pia lyckas trolla fram från tygbitar som inte säger mig nånting!
dessutom är jag min mamma lik och får ner julgardinerna till midsommar och ner sommargardinerna oftast en dag före jul, ibland int ens de...
=D

susanne

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Ja jag har hört att silvertejp är bra till mycket och tydligen är det det :-)
Jag städar alltid också trädgården på våren, mycket roligare än på hösten. Att det sen är bästa sättet är ju bara en bonus.
Ha det gott. /Ingela

Anni sa...

Som det regnat hos dig då! Bäst att jag förvarnar pappa, han tänkte åka ner till sina bin i helgen.

Jag har hunnit rensa bort perenner i fyra rabatter nu, gör aldrig det på hösten. Med räfsandet och krypandet känns i kroppen - fattar inte - är jag otränad eller?

Vad gäller fästingar har jag alltid fått sådana på Gotland på somrarna - egentligen bara de senaste tio åren som jag inte drabbats. Minns att jag alltid fick de där minsta svarta som man knappt ser. Ett otyg, det är vad de är!

Anita sa...

Du skulle se min trädgård. Fortfarande mycket med snö men när den smälter bildar den pölar på gräsmattan. Jag har försökt höja rabatterna lite så att växterna inte ska stå i vatten för det gillar dom ju definitivt inte. Och alla mina oklippta perenner börjar komma fram. Så min trädgård ser också förskräcklig ut. Men å andra sidan så ser det så fantastiskt mycket bättre ut så fort man städat. Ser fram emot det.

Ha det gott!

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Härligt med Peneér i vårens krukor, man blir glad av dom :=)
Jag tillhör också dom som inte klipper ner några växter under hösten. Växter behöver lite skydd under vintern. Men nog ser det skräpigt ut innan man har 'städat' färdigt.
Ha det gott!

Rosor och ruiner sa...

Precis så tänker jag också - det skall vara roligt, så jag brukar också vänta med nedklippningen. Men nu vill man snart ut och ta hand om "eländet". skönt ändå att se att det kan se ut sådär skräpigt hos fler :o) Oj, vad mycket regn ni har fått, fullt så mycket har det inte regnat här, fast visst är det lite blött. Men jag vill ju hinna klart inne först så det stör mig inte så mycket som det skulle gjort annars...

Anonym sa...

Nu har marken äntligen tinat upp här, så det mesta regnvattnet sjunker fort i våran sandjord.

Skulle köpa penséer igår i Gudhems Allköp men så råkade jag få syn på en pelargon (de får sina blommor från en handelsträdgård en bit bort) som kom hem istället :-) :-)

Ha det gott!
Christer.