KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!fredag 22 april 2011

PÅSKFILUR & 50 ÅR & SIPPOR

Igår kom det ett litet brev och vad låg det i det om inte en liten FILUR från Knatten. Jag blev så glad för i år när vi har så mycket att stå i så hade jag inte hunnit att ta fram påskpyntet.
Men...sen var det ju också så att för 50 år sen, en skärtorsdag, så träffades jag och min käre gubbe på Kingside i Stockholm. Då var det tidig påsk, så datumet var 30 mars 1961 - jag var alltså 15 och Rolle 20. (Jättegammal, som jag sa till min mamma!)


Vi brukar alltid glömma våra högtidsdagar och det gjorde vi ju naturligtvis i år också, men som tur var kunde vi ju fira igår när det var skärtorsdag. Det är mycket praktiskt med två dagar att välja mellan om man är glömsk!
Från början var det tänkt att vi skulle sitta i ruinen och dricka skumpa. Men eftersom jag inte hunnit rensa rabatten där ute och inte ville sitta och glo på en skräpig sådan, så bestämde jag att vi istället skulle sitta på altanen och dricka rosé - gubben gillar ju inte skumpa!
Och det var då den lilla FILUREN hittade en perfekt plats (fast den togs in till kvällen så den inte skulle frysa näbben av sig).


Jag har ju inte satt ut några sommarblommor på altanen ännu, så det ser lite färglöst och trist ut där ute. Men FILUREN lyste verkligen upp med sina glada färger. Sen visade det sig också att jag hade en liten värmeljusstake som stod på matbordet i exakt samma färger, så det kunde inte ha blivit bättre! Tack Knatten!!!


Jag lovade häromdagen att jag skulle visa vår "CD-ställslyktstolpe" när vi tagit ut alla möbler och dynor - och så här blev den alltså. Riktigt snygg, fast naturligtvis ännu bättre i mörker när ljuset är tänt. Då speglar det sig i glaset och det ser ut som om det var en hel rad med ljus.
 Lyktan fick jag av min kusin Monica förra året när jag fyllde 65 för att ha på altanen, men tills nu har den stått inne. Jag tror dock faktiskt att hon hade rätt, den gör sig bättre så här.


Så satt vi där och mös i soffan med vår kalla rosé efter en härlig dags trädgårdsjobb när Rolle (pedanten) upptäckte att det låg barrkuddar uppe på altantaket. Så han var ju tvungen att genast gå och hämta en stegen och en borste och sopa ner dom. Men, OK, det tog bara fem minuter och det var helt klart bättre att han fick klättra och sopa lite, än att jag skulle sätta igång och rensa en rabatt mitt i skumpadrickandet. För det är svårt att bara koppla av när man har så mycket som måste göras! 


Men det började närma sig middag så det var dags att avsluta kvällen inne. Än så är det ju inte tillräckligt varmt för att man ska kunna sitta ute och njuta efter sextiden. Rolle hade önskat sig en rätt som vi åt när vi var unga och som vi inte ätit på 25 år minst, ostfondue!
Som tur är har vi en ostaffär i Hemse så där hade jag köpt Gryere och Appenzeller och fonduen blev jättegod och vi åt upp precis allt. Förmodligen kluktade det jättegott också för stackars Penny, som numera går på specialtorrfoder för eventuella ledbesvär, hon gnällde och skrek och tiggde - men hon  fick inte smaka en enda bit! Till slut gav hon upp och åt sitt torrfoder som tur var!!


Några blommor fick jag inte, men Rolle var längst bort på "yttertomten" och fotade lite blåsippor och vitsippor. Hela den här gamla vägbanken längst bort på tomten är full med träd och sly - och sippor!
Däremot så finns inga gulsippor här, men det köpte jag när vi i Entusiasterna var till Öland förra året och på hemväg besökte en Trädgårdsamatör. Han grävde upp flera ruggar av en dubbelblommande - och jag tror faktiskt att den är på väg att blomma snart. Bilder kommer då naturligvis!

10 kommentarer:

Knatten sa...

Vad bra att Filuren kom fram i tid o alldeles rätt dag oxå=))).
Önskar dej en go påsk. /Knatten

Vild-rosen sa...

Din blogg är lika fin som alltid med härliga bilder från din vackra trädgård.

Glad Påsk
Susanne

Mimi sa...

Grattis till femtio år! Och stackars Penny, för det doftar ju så gott med fondue. Vilken fin filur! Hälsn Mimi

thecottagebythecranelakeolof1 sa...

Aldrig fel med en filur så här till påsk :-)

Grattis till femto år! Hur många klarar av det numera?

Ha en fortsatt god påsk!
Christer.

Ölandsvindar sa...

Tänk vad tiden går! Vi träffades 1962 så vi igger inte långt efter.Visst är det stressigt nu med allt som ska göras. Jag köpte en syren "Beauty of Moscow" i går så idag ska jag fundera över var jag ska placera den.
Kram
Kerstin

Monica sa...

Grattis det är häftight ,,hur många fixar det idag!
Söt filur!
Cdlyktstolpen var häftig..är den imetall? .

ha en go annandag kram MOnica

Berit sa...

grattis till alla era år tillsammans!!
Ha en underbar dag!!

susanne sa...

oj vad fint ni har fått det där på altanen!
och tänk, susie, va fort åren går... vi har kännt varandra över trettio år här och det känns inte alls som så lång tid =)
ha en fin valborgsmässoafton!
kram
susanne

Jord under naglarna sa...

Grattis till de femtio åren tillsammans!

Ruben sa...

Grattis i efterskott!!! Det var lite rörigt i påsk, så jag missade ditt inlägg, och sedan började jag undra över att det var så länge sedan du skrev något. Finurlig lyktstolpe och pippin är ju suverän!!! Kvittrar den lika fint som ni två??? ;-)

Ha det gott.
/Ruben