KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 10 mars 2011

TRÄD & BUSKAR

Läste på en blogg idag att man ska bejaka NUET, alltså inte gräma sig över att det är vinter fortfarande. Mycket kloka ord!
Tidigare idag så brakade det till ordentligt. Det var snö som först åkte ner från hustaket till altantaket och sen ner på backen. Och precis nu så åkte det ner MYCKET snö från taket på framsidan. Det lät faktiskt som om hela taket ramlade in. Så nu har vi två-metersvallar runt huset, vilket faktiskt är underbart! Det betyder ju att våren är på gång även här!!

Acer negundo `Sensation´

Eftersom jag inte kan göra något ute, så får jag bara fler och fler "vilda idéer". Så förutom att jag satt min gubbe i jobb med att måla en fondvägg i vardagsrummet (han har gjort första grundmålnigen idag) samt bakgrunden i vitrinskåpet, så har jag också beställt en massa träd-buskar och några perenner från Esveld i Holland. Jag kommer att visa det jag beställt - och om ni tycker jag tagit sånt som man kan hitta även här i Sverige, så beror det på att vi i Entusiasterna måste fylla en hel contanier.

Acer negundo `Auratum´

Dom här två små lönnarna är dock lite ovanliga, den första har rosaröda bladutsprick och den andra är gulbladig. Jag har två stycken sen tidigare, en vit- och grönbrokig som jag satt för 6 år sen och den är redan fullvuxen. Den andra, `Flamingo´, är vit-grön-och rosabrokig och den satt jag förra våren. Dom blir c:a 4-6 meter höga, växer enormt fort och jag är väldigt förtjust i dom.

Aesculus pavia `Purple Sensation´

Den här kastanjen blir däremot inte så stor, endast en buske på c:a 2 meter. Men den har så vackra blommor och jag har hört mycket gott om den, så jag har letat länge efter den.
Kallas för "amerikansk kastanj".


Betulus utilus `Doorenbos´

Fast att beställa en björk är kanske att gå över ån efter vatten, men den här "himalayabjörken" har jag letat efter ett tag utan att hitta den. Det är den björk som har vitast stam av alla sorter och den är mycket vacker. Men...den har som alla andra björkar lätt för att fälla grenar, varför Esveld inte garanterar att den kommer fram i gott skick. Så blir det trångt i vår container så har jag sagt att den kan jag undvara. Då får jag chansa på att den finns på Zetas när jag åker till Stockholm i maj.

Resten av vad jag beställt - för det här var naturligtvis inte allt - kommer i nästa inlägg.
7 kommentarer:

fotopunktMis sa...

fnissfniss..hel container..låter dyrt..nog bäst att det blir utomhusväder snart..själv hamnar jag på Tradera för mycket..ha det..Maria

Ninne sa...

Du härliga inköpstokiga - vilka fina växter du importerar. Conteinervis. !! Är inte konstigt att din trädgård är SÅÅ vacker. Hoppas nu snön töar bort fort fort så vi får se dig ute bland blommor o blad. Det går på rätt håll
KRam Ninne

ormbunke sa...

Det är alltid så spännande att läsa om dina inköp.Den amerikanska kastanjen låter intressant. Men en hel container blir nog i mesta laget. Har iaf. antecknat så jag inte glömmer.Ha de gott. Kram. Anita

Helena sa...

Jamen det är härligt en container :-)Vilken dröm!Mycke fint du beställt skulle oxå vilja ha björken men vet ej var jag skulle plantera den...nu såg jag famför mig hur du sitter på Gotlandsfärjan med en björk fniss såklart har du den i bilen men kul vore det annars hi hi
TACK än en gång för tips ang. utrymme på bloggen.Funkar inte har lagt till flera skribenter med olika mailadresser men nej...Har nu köpt utrymme orkar inte hålla på mer just nu iaf.får se nästa gång!
KRAM från mig!

Kristina Bonander sa...

Lilla "Sensation" var ju fin! Och björken går inte av för hackor den heller. Förstår att du längtar till leverans!
Hälsningar
Kristina

Oljekritan sa...

Du har så rätt...fånga dagen...lev i nuet..Mindfullness och allt som vi lär oss...det är så sant...Det kommer Vår snart..och det hjälper inte oss att vara trötta på vintern,..plaskade i kväll runt i snöisgegga och tänkte, skönt snart smälter det bort..och känslan, längtan blev så stark efter het torr asfalt, fastän jag försökte leva i NUET...knäpp va..KramKarina

Oljekritan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.