KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 8 mars 2011

OMDEKORERING OCH VINTER

För ett tag sen så skrev jag här att vi tänkte göra om lite i vardagsrummet. Vi skulle ändra bakom och i själva vitrinskåpet. Det var den 3:a mars och jag hade tidigare samma dag pratat med Rolle om det för första gången. Nu är vi alltså redan i full gång, det gäller ju att "smida medan järnet är varmt" som det heter.
Så här såg det alltså ut innan vi börjat.


Nu är det ju så att den här bloggen inte endast är till för dig som besöker den, utan den är lika mycket ett sätt för mig att dokumentera vad som händer. Jag ska alltså kunna gå tillbaka och kolla när, hur och var vi gjorde vad. Alltså får du nu följa våra vedermödor med den här omdekoreringen.


Det är precis som gubben säger; Jag får en massa "jobbiga" idéer, sen måste vi snacka igenom dom ordentligt och komma överens om detaljerna (i det här fallet var det den gråblå färgen och exakt nyans på den - se ovan), därefter åker han på allt jobb!


Ja, kanske inte precis allt, men det mesta av det praktiska utförandet. Nu gillar han faktiskt att måla så jag tror inte att han har så mycket emot det.
Själv plockade jag idag bort alla grejor i och bredvid vitrinskåpet, glasskivorna ovanpå och så försökte jag ta bort svantavlorna (som ska flyttas till gästrummet), men det fixade jag inte utan det fick han göra också!


Snacka om att man har mycket prydnassaker, skulle nog egentligen behöva ett vitrinskåp till. Vi har ju några lådor med grejor som jag brukar skifta med i klädkammaren också. OK vi har ett litet vitrinskåp till, men det skulle nog behövas ett stort också!


Så här långt har vi alltså hunnit idag - nu ska bara Rolle plocka isär skåpen, tvätta väggen och börja måla den - minst 2 gånger. Först därefter ska han börja med bakgrunden i skåpen. Det blir lite knepigare för dom skall bytas ut helt, grundas med en mycket speciell färg och sen målas ett par gånger. Ovanpå det måste han byta ut belysningen också, så han har en del att pyssla med!
För att du inte ska tröttna helt på det här inlägget, så har jag fotat lite blommor inne - ute är det nämligen fortfarande vinter!


Idag ser man åtminstone lite av altanen - även om det är enormt mycket snö kvar som det förmodligen kommer ta veckor att bli av med , även om det är +4 grader.


Så här ser det alltså ut på baksidan där min gräs- och bamburabatt och pyttelilla damm är. Inte kul!


I fönstren blommar det dock lite grann och det får man ju vara glad över.


Så här ser det ut vid garaget och trädgårdsboden (som man knappt kommer in i) fotat från altanen på baksidan.


Konstigt nog så är det väldigt dåligt med tö och takdropp trots att det alltså är +4 och strålande sol. Det verkar som om snön är så ihopsjunken och kompakt att inget biter på den!
I morgon återkommer jag med bilder på varför jag var tvungen att komma in i den nästan igensnöade trädgårdsboden!

7 kommentarer:

Berit sa...

visst är det kul att renovera:)
Ha en underbar dag!!

mammi sa...

Då har ni inga problem med att få tiden att gå?? Skall bli spännande att se slutresultatet.
Kram

Ninne sa...

Ja jobb har Ni, Rolle iaf.. Men jag förstår att det måste till när man inte kommer åt ngt ute i trädg. Här har vi---Hasse -klippt Häggmispelträdet som inte blev mer än halvklippt i höstas o jag har farit runt i buskarna, gallrat o klippt bort visset..Ute både i går o idag. Idag tog vi tom emfikan på altan. Är du avis??
Men du har så fint sen när det kommer!! sååå Lycka till med inredningsjobbet. Det ska bli spännande o se färdigt. Ni är ju superduktiga båda två
KRam Ninne

Helena sa...

Du har ändrat om lite på bloggen!Fint:-)Visst är snön seg på att smälta i år!Kan man använda hårfönen tro ;-)
KRAM från mig!

Jord under naglarna sa...

Snygg färg! ...och tur för Rolle att han har något att göra hela tiden, kan ju bli trist annars. :)

Vilken fin tavla du gjort!!

susanne sa...

va roligt med lite nytt och fräscht!
det kommer att bli snyggt!

hoppas din kvinnfolksdag har varit givande!
susanne

ormbunke sa...

Det är alltid kul med nya projekt. Skall bli spännande att se resultatet. Det är ju tur du kan glädja dig åt dina fina inomhusblommor innan snön har smält bort.Ha de gott. Kram. Anita