KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 9 mars 2011

FÖNSTER OCH FRÖER

Idag ska jag visa varför jag var tvungen att ta mig in i den insöade trädgårdsskjulet. Jo, jag var ju tvungen att så alla frön jag fått av mina vänner, alltså måste jag in där och hämta jord och andra tillbehör!


Nu hade jag ju ingen bra plats att ha mina frösådder, men min snälla och omtänksamma gubbe gjorde en liten armatur, satte i sådana där groluxlysrör som vi hade sen tidigare och ställde inne i gästrummet.
Alla fönsterkarmar var nämligen upptagna sen tidigare och vi har ju inga gäster just nu, så det var OK!Och som synes har det kommit upp en del av det jag sått.


Nu har jag bara nästa problem - vad gör jag av alla småplantor när jag skolat om dom!?


I vardagsrumsfönstren står det en massa smått och gott nu efter att vi plockat ner vitrinskåpet, men några blommor finns det också, så där finns ingen mer plats. I köksfönstren är det fullt av oblommande växter och i matrumsfönstren är det också en hel del.


Skulle alltså kunna klämma in lite där, fast där försöker jag hålla lite snyggt och prydligt för man sitter ju där varje dag. Och likaså om vi nu skulle få några gäster så kan det ju vara kul att åtminstone ha ett rum som ser hyfsat ut!


Och med dom här fina ordkidéerna så gör det ju det än så länge - i fönstren i alla fall!

7 kommentarer:

LindaLunda sa...

Hihihi!! Där har du lite att skola om när tiden är inne för det!!!!

Rosor och ruiner sa...

Det är just därför jag aldrig håller på med några fröer, skulle inte ha plats eller lust att ha dem på något ställe som syns...kanske kan bli sen när barnen är stora förstås, göra om barnkammarna till just "barnkammare" för växterna...För nåt gästrum har vi inte tyvärr.

Berit sa...

här är golvet i vardagsrummet och sovrummet som används, tills jag kan använda ett rum på övervåning som inte har värme:) men det går om även det blir lite fullt:)
Ha en underbar dag!!

Ninne sa...

Tur att jag inte sår ngt JAg har ju fullt redan med pelargon o palett. Sen fick jag frö av Afrikas Lilja + en annan lilja. Vad ska man göra.??
Lycka till med dina
Du har ju också en fin Klivia?? Jag har alldeles för många krukv-xter, men det är faktiskt inga jag vill slänga. Ska ge bort dubbletter iaf.
Kram Ninne

Oljekritan sa...

vad kul att se dem sen när de gror de små fröplantorna...det var ju ett smart ställe att ha dem..din blomma där, den orangeblommiga, minns inte namnet nu..Clivia eller så...en sådan har jag en stor...men den har bara blommat en gång, tyvärr..så vacker den var då!!
Kramis kompis..

Helena sa...

Tack för tipset ang.utrymmet men jag har inte lyckats o då har jag hållit på flera timmar:-(
Har försökt på alla möjliga sätt!Får berätta hur det går sedan.Inte roligt detta att bara kunna använda bilder som redan visats..
KRAM från mig!

susanne sa...

det sku va roligt att ha ett rum tänkt för sådd och skolning, men då man inte har det får man vara kreativ och hitta på lösningar som funkkar tillfälligt =)

kram
susanne