KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 15 mars 2011

EFTERKLOK

Idag var det -3 grader och all is utanför var riktigt sträv så jag vågade mig ut på en morgonprommis med Penny. Eftersom min käre gubbe senaste tiden inte gillat att jag gett mig ut ensam på mornarna och han låg och sov, så tog jag med mig mobilen för säkerhets skull.
Vi har nämligen en kompis i Stockholm som härom dagen "bara skulle ut och fixa nått utanför huset" och ramlade så illa att han var tvungen att ringa in till frun för att få hjälp. Han skulle röntgas igår för att se om det var några revben brutna. Hoppas att det inte var så illa, Uffe!


Jag passade också på att ta med mig kameran ifall man skulle se några vårtecken på tomten. Ovan är den kinesiska trollhasseln som har sett ut så här sen dom milda dagarna i januari. Alltså fortfarande inte utslagen - och den ska ju egentligen blomma i februari!


Men det är klart, ser det ut så här så här som ovan så är det ju ingen vårvinter ens!
Fast egentligen ljuger bilden, så mycket snö är det inte längre. Som jag tidigare berättat så ramlade det ner en fruktansvärt massa snö från taket i helgen. Den är nu utskottad så att den ligger mitt på gräsmattan. Anledningen är att det var så vansinnigt mycket att vi var rädda för att om det skulle bli riktigt varmt, vilket det t.ex. var igår med +7 grader, så kunde högarna smälta till sjöar. Inte så bra alltför nära huset!


På min jakt efter vårtecken så kollade jag på baksidan av huset och till min enormt stora glädje hittade jag faktiskt ett. Ser ni dom fem små gröna skotten nedanför stammen!? (Se närbild nedan.)
Det är faktiskt hälften av dom snödroppar jag planterade i höstas. Dom andra fem sitter nedanför rosenspaljén och där är det fullt med snö fortfarande.


Dom här tio snödropparna är bland dom dyraste lökar jag köpt, sorten heter `Dionyses´ och såg så vackra ut på bild (se nedan) att jag bara inte kunde låta bli. För att försöka garantera att jag åtminstone fick se några blomma så satt jag dom alltså på två olika ställen.
Ganska smart, men...dum som jag var...inte i en kruka. Då hade jag ju kunnat flytta omkring dom och så kunde jag ställt dom där man går förbi varje dag. Ja, ja - det är lätt att vara efterklok!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Spring comes slowly!
Kisses.

fotopunktMis sa...

Ny adress
http://fotopunktmishalmstad.blogspot.com/
Maria

Ninne sa...

Du klara "utflykten" ?? Det var väl i af ett härligt tecken med de små snödroppsbladen. Det kommer , det kommer även hos Er. Nu gäller det att hinna med där ute!!
Kram Ninne

Elinore sa...

Himla snygga snödroppar! Hoppas att dom förökar sej snabbt så att du får "ränta" på dyrgriparna.
Jag tycker det är rätt ofta man är efterklok, men man lär sej efterhand:)
Ha det gott // Elinore

Rosor och ruiner sa...

Efterklok - ja tur man är klok någongång i alla fall..:o) och klok var du ju som tog mobilen med på prommisen! Vilken söt sort, kul att dom tog sig!

gunsan sa...

Det var en väldigt söt snödroppe.Hoppas den kommer föröka sej lika bra som de vanliga enkla gör.lycka till.

Oljekritan sa...

det var allt en snödroppe som vill komma upp och slå ut....underbara vårtecken..

Helena sa...

O den ser fin ut!Kanske du får offra en sen o ha i vas.
KRAM från mig!

Maria Berg sa...

Kan förstå att de lökaran var dyra, hoppas nu verkligen att dom kommer upp och blommar så fint.

Ja finns det inget ute att fota så får det bli orkider inne.
Nyanser är aldrig lätt att får rätt på, tror att vi i vårt förra hus provade 4 olika nyanser innan vi hittade den röda färgen vi målade hela sovrummet i, både tak och väggar också (hade inbyggda garderober) och mörkbruna takbjälkar.

Vilken mysig trädgård visade oss och stuger att hyr får kanske bli något år framåt - vill verkligen visa barnen Gotland. Och den där Parkslide kan verkligen vara ett ogräs.

/MB

Ps. ta det nu lugnt så att inte även ni går och halkar.

Flitiga Lisa sa...

Så vacker den är din nya snödroppe
och så klok du är som skriver upp namnet. Det är alltid kul att veta vad blommorna heter fast själv är jag väldigt slarvig med det.

"Kul" att se att vi är fler som har snö kvar.
Ha det så gott.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Mobilen är väldigt bra att ha som trygghet ibland.
Vilken underbar snödroppe! Vill ha :-)
Håll ut, våren kommer nog snart till Gotland också.
Ha det gott. Kram, Ingela

Knatten sa...

Jag har varit så jäkla lat att jag inte ens har kollat om det finns vårtecken i trädgården. Kanske dax att ta sej i kragen.
Och efterklok, ja, det blir jag varje år när jag ser hur det ser ut där jag satte ner mina lökar=))). Och så tänker man att nästa gång ska jag göra si och så men sen blir det lika dumt ändå. /Knatten

Ruben sa...

Wow, det skall bli spännande att se dina Dionysos så småningom!!! Härligt att det äntligen börjar hända saker i trädgårdarna! Ha det gott! Tur att du inte halkade! Nu är klockan 07.20 och det är dags för morgonfika här. (14.20 hos dig).
/Ruben

Hjortgården sa...

Så vackra de var :)

Kram Maud

Helén sa...

Snödropparna är ju superfina, och det dröjer nog inte förrän dina blommar. Ta det lugnt nu i halkan. Kram Helén