KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 6 februari 2011

MERA VÄXTER

Här följer ytterligare några växter jag beställt från växtgrossisten Dix i Holland. Alltså jag är kanske inte riktigt rätt, det är så att jag visserligen sköter själva beställningen men vi är en grupp vänner som kallar oss Trädgårdsentusiasterna här på Gotland som gör gemensamma inköp.


Den svarta Iris grysophages `Black Form´ kunde man ju bara inte motstå!


Det jag visar här är dock mina helt personliga inköp, så på så sätt är det ju helt korrekt. Att det är jag som sköter det hela förklarar kanske också varför det blir så mycket. Man kollar ju vad dom andra vännerna har tagit, blir jättesugen och så lägger man till lite på sin egen order. Så kommer nästa order in – och så är det samma visa igen!

Helleborus orientale `Blue Lady´ ser väldigt spännande ut!


Förutom att man antingen måste ha en firma eller representera en förening för att få handla från Dix så är minimiinköpet €350 vid varje tillfälle. Hitintills har vi dock aldrig haft några större problem med att komma upp i den summan!  :-)


H. `Red Lady´ är inte heller så dum. Hoppas nu bara att dom här två verkligen är starkt färgade!


Nej, problemet – i alla fall för mig – är att jag vill ha allt! Så när jag skrivit en önskelista på ett par A4-sidor så får jag stryka åtminstone hälften. Jag brukar nämligen begränsa inköpet till max 1000:-. För dom pengarna får man massor av lökar, knölar, rhizomer och plantor för det är extremt billigt att handla från Dix - men man måste ibland ta väldigt många av samma sort!


J. `Double Vision´ såg alldeles för läckra ut för att jag skulle kunna motstå sorten. Här kan man dock inte beställa någon direkt färg, utan blir vad det blir.


Jag brukar alltid ta några ovanliga sorter, bara för att utmana ödet. En del av dom tar sig och växer bra, en del av dom går inte alls. Den nedan var jag tvungen sätta på listan efter det att jag hittade en ”parfymörs” hemsida där han berättade att han alltid hade den här utanför dörren för att kunna njuta av doften när han gick ut. Låter härligt, dessutom var den vacker också!

Polyanthes tuberos `The Pearl´.

Men - jag skäms nästan att säga det - det här är naturligtvis inte allt jag beställt, det kommer mera!

6 kommentarer:

gunsan sa...

Den sista bilden på den doftande blomman,måste jag tala om att den doftar underbart.Jag har den själv och en gång råkade jag bryta av en gren med blommor och tog in den och satt den i en vas.Men doften var så stark så jag fick lov att flytta ut vasen i uterummet.Men där blev det lagom.

Ölandsvindar sa...

Den svarta irisen! Man kan inte annat än njuta. Det är lätt att handla men det blir alltid lite suckar innan allt är på plats. Jag ska snart sätta igång med alla mina fröpåsar. Sedan blir det lite utflykter till Albrunna och Färjestaden för att fylla på tomrummen (finns det inga får man göra nya).
Kram
Kerstin

Ruben sa...

Hummmppp! Ännu mera!! Ja, det är väl lika bra när man ändå beställer. Och man måste ju prova något nytt mellan varven!!! Annars hittar man ju inga nya favoriter.
Ha det gott!
/Ruben

Ninne sa...

Du är bara så härligt tokig med dina EXTRA blommor. Men de är ju underbart fina. Nu ser vi framemot att se dem blomstra i trädg. din.
KRam Ninne

susanne sa...

den svarta irisen är underbar!
ja, man måste ju ta lite specialiteter åxå, bara för att se om de sku råka trivas hos en!
ha de bra!

Flitiga Lisa sa...

(Trädgårdsliv på Högagärde)

De dubbla julrosorna var ju alldeles fantastiska.
Vilket habegär de väcker.