KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 11 februari 2011

FRAMTIDSPLANERING

Precis när man äntligen började få lite vårkänning så slog vintern till igen! Här har det väl kommit en 10 cm med snö igår och inatt, tung blötsnö, så nu Rolle var tvungen att skotta igen. Det var ju ett tag sen nu, så han hade hoppats på att slippa. Men å andra sidan är ju februari och åtminstone halva mars riktiga vintermånader så man borde ju ha lärt sig. Men man vill ju inte....... 


Alltså är det återigen helt vitt ute. Inte bara på vår tomt - där jag tror snön ligger kvar längst på hela Gotland - utan överallt. Folk tror jag skojar när jag säger det här om snön på vår tomt, men det är faktiskt sant. Vi bor ju i en liten skog och den isolerar tydligen, både för värme och för kyla, så när det är barmark bara någon km härifrån så har vi det helt vitt. Det gillar jag inte!
Men...det har sina positiva sidor också; det blåser väldigt lite hos oss och snön är ett ju skyddande täcke för alla mina växter under vårvintern!Men snö är inte bara bra och skyddande för växterna. För ett par dagar sedan så hade dom värsta drivorna tinat undan och då upptäckte jag att ovanstående buske, mitt japanska olvon, hade skaddats av snömassorna. Hela mittpartiets genomgående grova stam hade splittrats. Typiskt nu när busken var ordentligt uppvuxen och mycket vacker. Ännu har jag inte heller kunnat göra något åt det hela, så det är bara att vänta och se om den går att rädda över huvud taget. Jäklar!!!


För att kunna visa något kul så har jag skummat igenom mitt album från 2010 och hittade en hel del bilder som jag inte brytt mig om tidigare. Alltså under den årstid då man kan ta hur mycket bilder som helst på växter och sen välja och vraka vad man ska publicera. Just nu känns den tiden väldigt avlägsen!Ett tag var jag inne på att gå ut och fota ingången för att få ett jämförbart foto med det nedan, men.....nääe...jag bryr mig inte. Det är bara grått och vitt och isigt och man vet ju hur det ser ut, alltså inget
kul att visa alls!

Däremot kan jag visa ett alldeles nytaget foto på mina "nya tavelvägg". Jag gjorde ett par tavlor som jag slog upp i sovrummet på en vägg bredvid gubbens säng. Han var inte precis imponerad, utan tyckte bara att det blev så där - men dom fick i alla fall sitta kvar!
Nu ska jag bara göra den tavla som ska sitta på väggen mittemot, alltså på min sida. Den blir lite komplicerad, den ska både målas och sen ska det monteras applikationer på den. Dom senare har jag färdigställt, men sen ska jag väl försöka få till tavlan också under veckan som kommer.


Snart så är Rolle klar med sin älskade veterantraktor och då ska det bli spännande att se vad han gör. Han tillhör den där kategorin av människor som gillar att meka, när sen grejorna är färdiga så brukar han på sin höjd köra med dom ett par gånger - sen säljer han sina alster. Den här bilden är från före jul, så han har hunnit betydligt längre med den. Den är alltså nästan klar och den kommer verkligen bli en riktig pärla. Modellen kallas Terrier och på varje sida av huven sitter det dekaler med en hund,


Traktorn nedan som han inte jobbat med så mycket, men som var helt körbar, den sålde han i höstas t.ex.
Men nu när den här är klar så ska bli kul att se vad han ska göra roa sig med nästa vinter. Vi ska nämligen lägga ner/sälja firman som vi har haft sen 1967. Personligen tror jag han börjar klättra på väggarna, så något projekt får han nog skaffa sig. Kanske inte en traktor till, men något annat farbart.


 Problemet är dock att han redan har gått hela vägen runt; alltså började med moppe, lätt motorcykel, tung motorcykel, amerikanare, sportbil, racebil, äldre sportbil, veteranbil, veteranmotorcykel, moppe igen och så veterantraktor. Oxch dessutom flera ex av varje! Så det finns inget nytt för honom - men ligga på sofflocket tror jag inte han kommer göra, det är inte riktigt hans stil!!


Själv har jag inga som helst problem med att hitta sysselsättning. Vi har ju fortfarande en massa "orörd" mark på yttertomten som måste planeras - perfekt som vinterjobb. Dessutom måste den igenväxta vallen (till höger) rensas från sly ()vår- och höstjobb) och sen ska nog en hel del vackra träd och buskar planteras där.


Eftersom tomten sträcker sig ändå fram och förbi träden i bakgrunden så måste den biten också rensas och sen planeras. Jag vill dock inte ha en massa rabatter här ute, utan det ska vara lättskött. Alltså vill jag bara ha snygga träd och buskar med mark som går att klippa med åkgräsklipparen. Men exakt vad och var, har jag naturligtvis inte bestämt ännu. Marken måste rensas först. Förmodligen måste vi ta maskiner till hjälp med det.
Sen skulle jag vilja ha en stor damm också, men det blir nog knepigt att övertala gubben till att anlägga. Det är ju inget jag kan göra själv och han gillar ju inte dammar. Nu fick jag ju en liten i höstas, så vi får se hur han reagerar för den! Jag har alltså hoppet uppe fortfarande!!

 

7 kommentarer:

Ruben sa...

Vad tråkigt med den fina busken/trädet som hade splittrats av snömassorna! Den har jag beundrat sedan jag såg den första gången på din blogg!
Ha det gott i alla fall!
/Ruben

Helena sa...

Ånej den fina busken...nedrans snö!Man vet inte vad som hänt riktigt under vintern knappast några glada nyheter som dyker upp när snön smälter.Svarta nedfrusna rosor i massor brukar titta fram :-(
Ja ja det är så att vara trädgårdmänniska.En prövning ;-)
Jag har ett tips ang.hur man får han ''den ende''att vilja göra trädgårdsprojekt han inte vill...
Man viskar det i örat när han sover tillräckligt många gånger till slut tror han att det är hans idé!Funkar bra :-)
Eller så säger man med det bestämde vi ju förra året!Det var ju din idé!Funkar oxå!
Lycka till! :-)
Kram från mig!

Knatten sa...

Usch ja den där snön är ett gissel just nu. Och ikväll har vi stormvindar och minusgrader= det blåser isbitar. Så inte vill man ut ikväll, inte.

Den där Terriern som Rolle pillar med ser fräck. Jag gillar ju sånt där. Ska bli kul att se den färdig. Du visar väl det sedan, hoppas jag.

Ha det gått därborta på andra sidan vattnet. /Knatten

susanne sa...

susie, du får bara sätta honom i arbete i trädgården, en bäck här och ett vattenfall där och...
elr e de som med min Ettan; han kom hem från arbete en dag och sa; 'det måste ju vara en mardröm ti bli pensionerad å gå där i trädgården och fila'...
dit for min dröm om gemesamma pensionsår, sida vid sida, pysslandes i trädgården =D
kram
susanne

Anonym sa...

I have now started work in the garden while still cold. here is sunny but cold. I like your tractor.
Kisses and happy weekend Susie.

Ninne sa...

Häftiga fordon, det finns säkert fler som behöver rustas upp?
Sorgligt med mera snö.. Här är det bara lite tunt, meen lika ovälkommet ändå. Din fina buske, man blir lite ledsen men hoppas den går att "reparera"
Snart snart vill vi ha Våren här!!
KRam Ninne

Kristina Bonander sa...

Ja, man får kura ihop sig igen med böckerna, tidsskrifterna och alla gamla foton från förra säsongen. Och så planera förståss!! Kul att ha en så stor oplanerad - åja, såg ganska fint ut tycker jag - yta att "ta tag i". Hur stor trädgård/tomt har ni?//Kristina