KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 18 januari 2011

LÖSBLOMMOR & DAHLIOR

Min gubbe (som fortfarande är väldigt förkyld och ligger) tillhör väl inte dom mest romantiska människorna precis. Jag kan väl räkna på fingrarna hur många gånger han köpt blommor till mig t.ex. Nu har han ju andra kvalitéer så jag klagar inte, fast ibland så vore det ju kanske roligt att få en blomsterkvast. Han säger att köpa lösblommor till mig, det gör han inte! Jag skulle inte bli nöjd!! (Undrar vad han menar med det?)Därför har han förvånat mig enormt genom att först i höstas komma med ovanstående orkidée som han köpte på granngården när han skulle dit i ett helt annat ärende.


Sen i förra veckan, innan han blev sjuk, så kom han hem med ovanstående. Han tyckte att en sjuk "källing" skulle ha en frisk blomma! Nu börjar man undra vad som är på gång!? Funderar han på att köpa ny bil, eller kanske en till, eller kanske en veterantraktor till, eller..... 

Fast nu visade det sig att han hade ingen baktanke. Han ville bara vara extra snäll nu när jag varit dålig så länge. Han ville ge mig nått att glädjas åt. Faktiskt ingen dum tanke alls!
Så nu är jag bortskämd, han fårfortsätta med att köpa blommor ofta åt mig tycker jag.


Annars är det väl inte så mycket att glädjas åt just nu precis. Rolle ligger alltså till sängs och han som inte varit förkyld på över 10 år är enormt grinig. (Gubbar brukar bli det och/eller enormt sjuka när dom är lite dåliga.)
Solen skiner och trots att det varit plusväder och regnat i flera dagar tidigare så verkar inte snön försvinna. 
I alla fall inte hos oss! 

Men tittar man ut i skogen på baksidan så ser man att där är det inte så mycket snö inte!
Jag brukar varje år skoja om att snön ligger kvar längst på hela Gotland hos oss. Lite sanning ligger det faktiskt i det och jag tror att det beror på dom ovanligt höga träden (för att vara på Gotland) som omringar vår numera ganska öppna tomt. Dom isolerar, både för kyla och för värme.Bilderna är alltså tagna för bara 15 min sen, så det är precis så här det ser ut just nu. Och så är det vansinnigt halt eftersom det är underkylt regn ovanpå snön. Inget kul alls att gå ut, intge ens Penny gillar att gå några längre turer (som tur är).


Egentligen skulle jag åkt till en väninna och först ätit lunch - lutfisk som vi båda älskar - och sen gått igenom vad hon ska ha från växtgrossisten i Holland. Men...nu fick man stanna hemma och pyssla om gubben och sköta firman istället. Ovanstående låga Dahlia`Vancouver´står på min beställningslista, likaså den nedan - en kaktusdahlia som heter `Sorbet´.Den tredje är en mycket låg anemonblommande som har det konstiga namnet `Purpinka´. Låter inte så snyggt, men jag tror den är riktigt tjusig faktiskt.


Jag tror att dom här tre kan komplettera varandra och bli snygga ihop. Men.....jag ska ju beställa
 en hel del till. Dom återkommer jag dock till lite senare. Nu måste jag jobba!

14 kommentarer:

Anonym sa...

You always have beautiful photos of flowers.
Sending you a big kiss.

susanne sa...

hej susie!
efter några år på blombutik, undrar jag ännu om kvinnorna faktiskt beter sig så dåligt att de tror att det bakom varje blombukett finns ngt dåligt eller om det är ngt som karlarna hittat på för att ursäkta sig och inte behöva stiga in i en blombutik och köpa snittblommor...
kram
susanne

Ruben sa...

Stackars Rolle, nu har han satt sig i klistret. Det är väl sådant som kallas prejudikat? Blomsterkontot lär bli ganska stort, misstänker jag. ;-)
Jag köpte fina hyacinter idag för 5 kr styck. Det blir billigt och bra till gumman! Men, orkidéer - det lärdröja.
Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Men jösses va snö ni har. Orkideer kan jag knappt titta på, efter att ha skött dem efter konstens alla regler, så icke att de blommar om. Vår son, har en som blommor alltid trots den "vanvård" den utsätts för. Men de är ju så vackra.
Kram

Helena sa...

Hm ja varför tror man alltid att det är en baktanke när man från blomster från sambon?Om jag går till mig själv så vill jag glädja med en bukett o visa omtanke!Kan det vara så enkelt att sambon tänker lika dant....
Kram från mig!

ormbunke sa...

Här har också snön börjat smälta utav plusgrader och regn. Närmast huset börjar små strå sticka upp.
Så fina dahlior du tänker skaffa. Kaktusdahlian är ju super.
Du kanske skulle köpa en blomma till Rolle nu när han är sjuk. Det tror jag han skulle uppskatta.

Christina sa...

Roligt när man får blommor, och dom på rot är ju inte sämre, dom står sig ju längre!
Vilka vackra dahlior du valt ut!
Ha det gott!
Christina

LindaLunda sa...

Åhhh den där Purpinka!!!
VIIIIIIIIILL HAAAAAA!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilken underbart fin orkidée du fått av din gubbe! Även om du inte får blommor så ofta så verkar han ju ha bra smak :-) Hoppas han kryar på sig snart.
Åh, lutfisk är ju sååå gott! Har tyvärr inte ätit någon denna jul, nästa år "måste" jag göra det.
Ha det gott. Kram, Ingela

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Så kul att jag hittade din fina blogg! Vi har också flyttat till landet fast på andra sidan av landet och trädgård och natur är mitt stora intresse och så fick jag se fina fina primulor i headern och jag var såld.
Kram fr Agneta

Jord under naglarna sa...

Men en blommande blomma, om än inte snittblommor, är ju fint det med!
Jag antar att han tycker det köps rätt mycket andra växter och blommor i ert hushåll ändå?! :)

Rosor och ruiner sa...

Va gulligt att han kommer med blommor, det är klart man skall skämma bort varann lite extra när man är sjuk. Du stannar ju hemma och tar hand om honom nu!
Jag tycker även snön ligger kvar här i Visby, fast det både regnat och varit töväder. Det händer ingenting med snön ändå verkar det som, och halt som tusan är det också...*gnäll gnäll* :o)
Ha det gott o hoppas gubben kryar på sig!

Ölandsvindar sa...

Det gäller att ha ork och tålamod när gubben är sjuk. Min hade ont i axeln förra vintern och jag blev nästan ett nervvrak. När han satt i soffan och stönade: Oh vad det värker i bröstet, var jag på väg att ringa ambulans i tron att hjärtinfarkten var på gång.Då säger han glatt att nej, det kommer från axeln, det känner jag.Nu har jag förbjudit honom att säga något om värk i bröstet om han verkligen inte har det. Det blir så nervöst med våra nästan tio mil till lasarettet.
Kram
Kerstin

Maria Berg sa...

Dom där dalierna - nu får jag upp modet igen höll nsäatan på att ge bort alla ihop, det blev bara massa gröna blad och inga blommor förra året och sätta dem direkt i jorden vågar jag inte det är ju fest mat för sniglar - men nu skall jag prova med mager jord i kruka! MB