KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!fredag 3 december 2010

VINTERGNÄLL OCH MENY

Alla visar så fina advents- eller vinterbilder och verkar njuta av vintern. Själv sitter jag bara inne och orkar knappt ta fram kameran. Det blir bara mer och mer och mer snö, det verkar aldrig ta slut. 
På lokalradion sa dom att förra året låg snön kvar i 100 dagar från Lucia, det var någon sorts rekord. Jag undrar om det ska bli ännu värre i år, snön kom ju redan för ett par veckor sen!


Så här såg det ut i morse när jag släppte ut Penny. Och detta trots att Rolle var ute igår "som vanligt" och skottade i flera timmar. Precis i mitten syns det lilla tripoden med clematis som jag har ett ljusnät på - men ljusen syns inte. Dom är översnöade igen, man måste borsta av tripoden varje dag.
Penny vill numera inte gå några längre sträckor på morgonen (och vem vill det) så nu får hon själv springa runt sin lilla "kissrunda". Fast hon går inte många meter för hon sätter sig och sen vänder hon och kommer springande tillbaka!På baksidan börjar vi bli oroliga för altantaket i år igen. Som tur är har snön hitintills varit lätt och luftig, men blir det nu varmare och fortsätter snöa så måste vi ringa den unge man som skottade bort snön förra året - innan hela taket rasade in! Det var nämligen på god väg!!För att pigga upp oss lite så ska vi ha en liten middag för våra vänner i morgon, så idag MÅSTE jag åka till Hemse och handla. Annars har det varit gubben som fått sköta alla ärenden just nu. Man ger sig ju inte så där jättegärna iväg ut med bilen, även om vägarna här på Gotland sköts föredömligt.
Alltså sitter jag just nu och grunnar på vad för kul jag ska laga till. Man måste ju ta hänsyn till gästerna och i vårt fall betyder det att det inte få vara något alltför "annorlunda" som en av våra gäster oroar sig för. Helst någon hederlig husmanskost - fast med en lite knorr så att jag tycker det är kul att laga den. Vilket inte är det lättaste. Men nu har jag bestämt mig för följande;

Glögg (el kanske drink)
Skotsk Krabbsandwich
vitt vin/öl

"Vild" Fläskfilé m. ugnsstekt Sparrispotatis
2 kalla såser samt grönsaker (bl.a. syrad rödlök)
rött vin/öl

Vintercheesecake m. citronsås och bärcreme
hemgjord blåbär & björnbärslikör

Kaffe & avec

Det sista blir inte kul, eftersom vi inte dricker kaffe så brukar jag alltid ha nescafe vilket dom flesta ogillar. Men numera finns det ju capucchino och det brukar gå ner.

TREVLIG HELG!

4 kommentarer:

Ninne sa...

Du ser du ska se att det blir gottigott gott i kväll o det är väl det bästa man kan göra att MYSA till det inomhus. Det ser så skönt ut med stjärnan som lyser.
Stackars Penny, som ska behöva ha det så jobbigt, men husse får ha skyffeln tillreds vid dörren- så ordnar sig det med..
Ha det riktigt gott o ta det försiktigt på handlerundan!!
KRam Ninne

samson sa...

blir en kanon middag,vist är det svårt att hitta på bjudmat men när man väl har bestämt menyn så är det kul att fixa maten//maggan

thecottagebythecranelakeolof1 sa...

Ser ut hos er som det gör hos mig faktiskt. Kan ju inte påstå att jag är glad i snö och vinter och inte njuter jag av det heller :-) Men hundarna kräver sitt så där är jag ute i det titt som tätt tyvärr :-)

Ha en trevlig middag!
Christer.

Rosor och ruiner sa...

Nja, njuter av vintern gör jag väl inte, är lite orolig över att den skall bli lika lång som i fjol, det har jag inte lust till... Mycket skottning blir det, och till slut vet man ju inte vart man skall göra av all snö..
Menyn låter ljuvlig, hoppas ni får trevligt!