KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 21 december 2010

VINST, KATTUNGE, SKINKA, KLAPPAR & STJÄRNA

Jag har vunnit! Jag brukar ju aldrig vinna, men den här gången hade jag en fantastisk tur - och inte nog med det; Jag blev första pristagare också, så jag fick välja pris först!!Armbanden jag fick välja mellan var ett svart/vitt (se ovan) och ett blått (se nedan). Båda var ju jättesöta, men eftersom jag ibland - till mina normalt svarta kläder - tar på mig nått i lila, rött eller turkos så tänkte jag att ett svart/vitt nog passar mig bäst.Jag tackar Ingela så "hemskt" mycket och ser verkligen fram mot att få se vinsten live!Min väninna och frissa i Ljugarn, som flyttade ner hit från Stockholm några år innan vi flyttade hit, har massor av djur. Hon har två hästar, den ena är en ung islandshäst som hon håller på att rida in själv. Sen har hon en underbart snäll och jättestor schäfer, Zeke, och nyligen skaffade hon en liten katt, Doris.
Det är en sån där liten lurvig sak som är bedårande söt - och lydig. Hon kommer på kommando när matte ropar och gick på lådan direkt. Trots att hon egentligen var alldelesför ung för att tas från mamman, men det var lite komplikationer så det var inget att vällja på. Nu är Zeke och Doris allra bästa vänner!Nu är skinkan, 4 kg, nästan klar. Som synes kokar jag den på det gamla hederliga sättet, vi tycker det smakar mest julskinka då. Den ska vara så där mjäll och fin och det gör inget om den blir lite torrare än bakad skinka, den är i alla fall godare! Och vilket fantastiskt ärtsoppsspad det blir!!Här ovan är mitt väggfasta lilla vitrinskåp som nu är tömt på alla vanliga glasgrejor och fyllt med små tomtar!
Klapparna är också klara och ligger framme. Dock inte under granen, utan i en stol bredvid - vi har ju nyfiken hund!


Här ovan syns också att jag fick tag på en röd stjärna i Visby igår, men det var inte en sån som jag tänkt mig. Fast den var snygg den här med och framförallt glatt röd. Allt kan ju inte alltid bli perfekt, som min käre gubbe brukar säga. Bara nästan!

 

16 kommentarer:

Helena sa...

Men granen får ni ha ifred för vovven!Tur det.
Så söt katten är o vovven med förståss :-)
Kram från mig!

samson sa...

Grattis till vinsten,ja nog är det så att när man har djur får man gömma julklapparna,snygg gran och stjärna//maggan

Ninne sa...

Än en gång grattis till den fina vinsten. Don efter person- Du kommer att bli jättefin. Vilken härlig bild på hund o katt-- hälsa du din frissa med att så bra ska såna djur ha det. Det syns ju hur de måår gott--
Litet sött skåp med tomtarna.
Till ett annat år ska jag kanske utrymma hela bokhyllan o ha en STOR tomtehylla istället??
NÄÄ tror inte jag gitter!!
Ha det fortsatt gott.
Julekramen fr Ninne

Rosor och ruiner sa...

Grattis till vinsten - alltid så roligt när man vinner nåt! Vilken bedårande kattunge den där Doris! Ser så himla mjuk och gosig ut! Trodde först i rubriken att du skaffat egen kattunge men så kul var det inte :o)

Anita sa...

Härligt att följa ditt julstök. Själv gör jag min skinka i ugnen. Det är nog mycket traditionen, min mamma gjorde det och så har det blivit att jag gör det också, i 125grader dan före dan. Vid 12-slaget, när vi går över till julafton, smakar vi av den och lyssnar på Jussi Björling på radio. Det har vi gjort i många år. Jag minns när Bertil Perrolf gick runt i Visby. Det började alltid med havets brus. Då kände man att det var riktig ju.

Ha det så gott med det fortsatta julstöket.

/Anita

Ruben sa...

Grattis till vinsten. Blir det invigning till nyårsfesten kanske?
Vilken fin julgran, som en riktig Piff och Puffgran.
/Ruben

Romantiska Hem sa...

Hej! Jag tittar bara in för att jag vill önska dig en underbar julfröjd! Många kramar från petra

Helens trädgård sa...

Hej Susie!
Grattis till din fina vinst!
Alltid kul att få vinna :=)
Vilket vackert skåp alla dina Tomtar får bo i under julen.
Hoppas din jul blir fylld med god mat och skön vila.
God Jul!

Anni sa...

Grattis till vinsten - så kul!

Här ugnsstekt skinkan, men det sköter maken!

Hoppas att du får en riktigt fin och God Jul!

LindaLunda sa...

Stort GRATTIS til det fina armbandet!
Tittar in för att säga GOD JUL!!!!!
Vill önska dig och din familj en fröjdefull sådan!
Linda

mammi sa...

Vill bara titta in och önska GOD JUL. Sitter för tillfället och väntar på, om vi kan köra till vår dotter och svärson i dag. Varningar kommer stup i kvarten.
Nu har vi inte så himla kallt, men det räcker för i går fick vi strömavbrott. Var tänkt att hela vår fam. skall fira julafton hos oss i morgon, men det är Kung Bore som bestämmer.
En riktigt GOD JULKRAM från oss till er
Marianne

ormbunke sa...

Grattis till vinsten. Det känns alltid skönt när man pyntat färdigt och för det mesta blir man nöjd. Min skinka står i ugnen. Väger över 4 kg så det tar väl sin tid. Kan inte lita på den digitala termometern då den gick upp efter två timmar till 73 gr. Satte in den igen och satte i två termometrar som inte visade mer än hälften. Nu vet jag inte vilken jag kkan lita på. Det blir kanske till att köpa en färdigkokt i morron. Det blev lite gnäll men det var inte meningen. Jag vill skicka dig en riktig julkram det var ju det jag skulle med kommentaren.Julkram. Anita

Anonym sa...

Ha en riktigt God Jul!

Christer.

Anette sa...

Grattis till vinsten! Ja, här i huset står nu en plastgran........något som vi aldrig skulle ha. Maken hade en uppgift den här veckan: att köpa en gran (en riktigt alltså). Men på grund av all snö så är det lite "granbrist" och för att få en hyfsad så gällde det att vara ute i tid. Tur att man jobbar där man jobbar - jag fick ta en av våra "skyltgranar" och den är nu klädd och ser jättefin ut!

Ha det så skönt idag. Kram Anette

Gela sa...

Kikar förbi för att önska dig en riktigt God Jul kram Gela

Maria Berg sa...

Tack kära du för "grytlapparan" min stora dotter använder dem nu flitigt när hon skall lyfta ut saker från mikron! Tack!!
God fortsättning, MB