KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 16 december 2010

FÄRGBEHOV

Visst är det vackert när det ligger nyfallen, helt orörd, snö över naturen och bäddar in den i ett vitt täcke. Det kan t.o.m. jag som vinterhatare se. Helt klart är det också betydligt vackrare här på landet än i Stockholm där snön sällan var helt vit, utan istället grå eller brun och vägarna var sörjiga efter allt saltande.
Det konstiga är att här på landet sköts vägarna mycket bättre än i Älvsjö, där vi varje år hade jättestora problem. Ibland kom vi knappt ut från tomten och det hände att vi fastnade mitt på gatorna.
Fast det har visst varit problem i Visby i år. Vallarna som plogas upp har frusit och blivit stenhårda, inte så kul - varken för bilister eller gående. Men nu är ju vi inte så ofta uppe i Visby så vi har klarat oss!
På måndag ska vi dock dit så jag hoppas att det fortsätter att vara mildväder ett tag till och att ovädret på fastlandet inte kommer hit!
 Det vi ska göra i Visby är att köpa dom sista klapparna. Det saknas två, och så ska jag köpa lite julmat, bl.a. skinkan. Vi gör ju så att vi köper 3 billiga (mellan 20-40 kr) klappar var, lägger dom i en hög och så delas dom ut slumpvis. På så sätt får vi 3 klappar var och det kan bli precis vad som helst.
 Men...vi är ju bara fyra på julafton numera, jag är den som sköter inköpet av Rolles och mina 6 paket och så agerar jag dessutom "tomte", så jag ger naturligtvis rätt paket till rätt person. Man får ju inte vara dum.....Förra vintern så fick vi framåt februari/mars lite problem med altantaket - det höll på att rasa in av all snö! Vi kontaktade dock en ung man som kunde klättra upp på taket och skotta ner snön, så det hela ordnade sig. Men...tydlígen hade plasten tagit lite stryk och trots att samma unge man var här redan i måndags och tog bort snön så har plasttaket börjat ge sig lite - se ovan på den mittre sektionen. Och den här bilden är alltså tagen EFTER det att han skottat och EFTER det att Rolle tryckt upp taket på plats igen! Inte bra, så nu gäller det att hålla efter snön noga hela vintern!!Efter att ha sett dom färglösa bilderna ovan var jag bara tvungen att ta en bild på den fina azalean vi fick för några veckor sen av våra middagsgäster. Det är härligt med röda blommor!
Vi fick också en mörkt röd - den mörkaste jag någonsin sett - julstjärna samtidigt och båda pryder verkligen sin plats. Dessutom har amaryllisarna precis slutat blomma (fast det kommer nya knoppar på båda) och det dröjer nog länge innan dom tre hyacinter gubben kom hem med igår slår ut. Så jag var verkligen i behov av något som blommade!6 kommentarer:

Ruben sa...

Visst kändes det lite ovanligt med färg efter allt det gråa!!! ;-)
Hur går det, har du fått in julgranen ännu?
Ha det gott!
/Ruben

Oljekritan sa...

Läste din profil...tänkte att vad häftigt, att flytta till Gotland...till landet på Gotland...skulle jag vilja! Vem vet...kanske jag gör det, endera dagen....fina foton du har som vanligt. ..både de svartvita och den färgglada azalean..NÄR ska du måla då?? Kramis

fotopunktMis sa...

Att bo ute på landet..vare sej på ö eller fastland..e nog det bästa som finns..efter 3 år i Sennan känner jag mej som hemma..precis som ni gör på er ö..det röda sätter den där extra lilla knorren på tillvaron..ha det..Maria

Monica sa...

oj håller med ej ,,snö är vackert ,,men måste man älska vintern då vill jag inte vara med,

Härliga foton,,är detta din nya blogg? jag fattar lite trögt tror jAG??
Ha en go fredag kram Monica

samson sa...

usch ja,snö är tungt och än värre blir det till våren då den börjar töa//maggan

CIMPOACA LAURENTIU sa...

great winter scene