KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 26 december 2010

EN RIKTIGT GOD FORTSÄTTNING...

...önskar jag er alla, kära bloggvänner! Tänk att julen redan är över, hur kunde det gå till!? Man har ju levt med den dom sista 3-4 veckorna så det kommer ju som vanligt  kännas vansinnigt tomt och trist.
Och när man tagit bort alla julprydnader och julljus brukar åtminstone jag tycka att det blir väldans grått och trist. Fast det senare kan kanske bero på att jag har så vansinnigt mycket julgrejor uppe!!Mitt lilla vitirnskåp på väggen i matrummet har jag ju fyllt med småtomtar och det blev faktiskt tillökning i det på julafton. Det är nämligen så att bloggaren Maria Berg och jag byter juklappar.
Av henne fick jag MASSOR av klappar; det var alltså den pyttelilla tomteängeln (på bilden ovan i mitten på mitthyllan) som var dekoration på ett av paketen, en snyggt dekorerad utetermometer (den ska jag ha på altanen), fyra paket med frön (som jag ska försöka mig på att så), ett doftpåse med lavendel (som ligger i linneskåpet) samt en jättesnygg förstoring på en blomma som Maria tagit själv (som jag ska rama in). 
TACK, Maria!
Av mig fick hon bara två sådana där silikongrytlappar som är färdigvikta för grytor. Sorry, Maria, jag var dålig på att hitta på kul grejor i år. Man får väl komma igen nästa år - hoppas jag!? Vill också passa på att tacka alla som skickat julkort, på mailen eller som snigelpost!
Jag gillar att man hör av sig till sina vänner - både till julen, påsken och under semestertid på sommaren så är det trevligt att få ett oväntat kort. Fast på julen kanske dom inte är så oväntade förstås.
Ovan är en del av dom 60 korten där dom flesta får agera väggdekoration i hallen. Resten sitter på "kom-ihåg-tavlor" i köket.Eftersom vi inte äter någon julmat (annat än någon/några dagar före julafton då man måste provsmaka skinkan, sillen och köttbullarna) så har vi faktiskt inte riktigt tröttnat på julmaten ännu. Fast i morgon är den nog slut hoppas jag. Tyvärr tog jag inga kort, varken på julafton- eller juldagsmiddagen, så det här är bara en bild från ikväll då vi ätit själva och precis dukat av. Alltså ingen snygg dukning alls, fast dom flesta ljusen hade vi (=jag) tänt, hela 48 st i matrummet!!!På väggen in till vardagsrummet har vi en braskamin som vi numera inte eldar i annat än till julen, fast inte med ved utan med sånt där flytande specialbränsle. Rolle har ställt en låg burk bakom lite vedträn och så tänder han på vätskan och det ser precis ut som om det är en riktigt eld som brinner - mycket bekvämt och trevligt! 
Tyvärr blev det ingen bild på det heller, man hade så mycket annat att tänka på att kameran inte kom fram förrän lite senare!!


På bilden nedan ser man våra vänner Cronis och Beth när han på julafton packar upp en av sina julklappar. Vi köper alltså 3 billiga - men gärna roliga - klappar var, lägger dom i en hög och delar sen ut dom en i taget så vi kan skratta åt varandras förvåning.


Just i det här fallet tror jag att Cronis fick en riktigt bra grej, därför den nöjda minen. Det var en pytteliten sats med skruvmejslar som man kan byta huvuden på.

Inuti det stora vitrinskåpet i vardagsrummet har jag faktiskt inte en enda julgrej (det är nog enda stället), men ovanpå. Där har jag en massa ljus...och på väggarna...och i fönstren...och i TV-hyllan...och i....Här ligger min gubbe och slappar- mycket välförtjänt -  framför TV´n idag. Han har skött marktjänsten förtjänstfullt. Plockat undan allt från matborden, diskat, ställt in i kylen och dessutom rastat Penny när det har behövts. Jag har bara ägnat mig åt att dekorera, duka, laga mat och servera.
Man gör ju det man är bäst på, eller hur!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful home dear Susie!
Merry Christmas!
Kisses, Zondra Art

Rosor och ruiner sa...

Önskar också dig en god fortsättning! Låter som ni har haft en mysig jul, härligt!

Knatten sa...

Jag älskar oxå allt det där juliga med pynt o tomtar o massor av kulor o glitter o blabla. Håller med om att det blir tomt när allt ska plockas bort. Det tråkigaste, tycker jag, är när det inte ligger några julklappar kvar under granen. Det är nog det mysigaste av allt. Kanske skulle man ha några tomma julklappar därunder ända fram till Knut bara för att få upp lite mysfaktor=)))./Knatten

♥ Hannele på Hisingen sa...

nästan tjugo dagar kvar av julen :)

Ruben sa...

Du är duktig på att pyssla om de dina - men det är klart, om inte marktjänsten fungerar blir det ju kämpigt!! ;-)
48 ljus - det vore en syn det!!! ;-)
God fortsättning på helgen!
/Ruben

Monica sa...

ojdå dina bilder ser jag inte idag, tyvärr för dom brukar vara så mysiga och fina??vet inte om det är min dator som strular för det har den gjort hela julen,
Jag håller med dej julen scwissar förbi som jag ibland tycker hela tillvaron gör,,tiden går fort ,,ibland för fort ,,men den får gärna gå fort till våren nu..jag längtar..
ha en riktigt go fortsättning Kram Monica