KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 27 december 2010

BESTÄLLNINGSKVAL

Nej, nu får det vara slut med vinterbilder och snö och julbilder! Jag känner mig lite kinkig idag (tror det är en
förkylning på gång) och bara VILL att det ska bli vår nu. Helst omedelbart!
Fick nämligen årets vårkatalog från växtgrossisten DIX i Holland.


Det är vårens och sommarens katalog och vi i Trädgårdsentusiasterna brukar aldrig ta hem från den, utan enbart från katalogen med höstlökar. Varför vet jag inte, för det finns massor av kul i den här. Bl.a. den ovan som är en Eucomis `Sparkling Rosy´ och som finns med på min önskelista sen tidigare.Den här katalogen är på c:a 25 fullskrivna A4-sidor. Den har inga bilder, det finns endast några få på pärmen (som tur är kanske, annars blev man väl köpgalen) så man får leta på nätet efter bilder. Bilden ovan är på en Nerine sarniensis var. sarniense som jag blev sugen på.Och den här irisen är ju bara ett måste för en som är irisgalen, det är en Iris chrysographes `Black Form´ och den var på pärmen - och jag förstår varför!Ovanstående fanns på min lista sen länge tillbaka, det är en Mukdenia `Rossi Crimson´.

Det enda problemet med Dix katalog är väl att man måste ta hem växter för minst €500 och man får inte vara en privatperson. Det sista är ju lätt, vi är ju en grupp här på Gotland som beställer ihop - men att få till en beställning för över 5.000:- av lökar och perenner är inte det lättaste. Speciellt med tanke på att dom är enormt billiga!

Nu ska jag sätta mig och gå igenom katalog i lugn och ro och sen när jag fått ihop en lång, lång lista ska jag maila dom andra i gänget och kolla om dom eventuellt kan tänka sig ta hem något också!
 

8 kommentarer:

ormbunke sa...

Så spännande att titta på nya växter när snön ligger som ett täcke över hela vårt land. Set enda man tänker trädgård nu är hur mycket som överlever. Känner igen den första växten men som vanligt har jag ingen koll på namn. Köpte något liknande i somras på Sofiero. Hoppas ni inte har det allt för besvärligt med snön. Här ha¨r det varit lagom än så länge.
Idag har jag varit hos optikern och fått provat ut glasögon. Men sen är svårigheten att prova ut rätt bågar.
Ha en bra fortsättning på det gamla och Ett Gott Nytt År. Kram. Anita

LindaLunda sa...

FAAARLIGT FARLIGT!!!!!
Den där Irisen har jag nog.. om du behöver???

Helena sa...

Ja sannerligen nu börjar det bli frestande att börja beställa...
Finns det ingen plantskola ni kan gå ihop med?Eller så får du börja sälja!Jag kan vara spekulant på både det ena o andra du visade bild på idag ;-)
Kram från mig!

Ang.Irisen
Fniss ...om du behöver? fniss så klart du gör!

Anette sa...

Ja, nu börjar det dimpa ner frestande kataloger........lite fröer ska det väl beställas om ett tag och sedan har jag tänkt beställa rosor när det blir dags för det. Den där svarta irisen var en riktig skönhet! Iris har jag aldrig lyckats med. Tror jag gräver ned dom för djupt.....

Gott Nytt år om vi inte hörs innan. Kram Anette

Ölandsvindar sa...

Oboy! Vilken iris! När jag har packat upp, tvättat och fixat efter vår resa ska jag börja med Impectas katalog. Ha det bra!
Kram
Kerstin

Christina sa...

Vilken härliga växter! Eucomis har jag ett par olika, en bicolor och en annan, som jag inte vet vad den heter. Hoppas att ni får ihop så mycket beställningar så att du kan köpa dina önskeväxter!
Ha det gott!
Christina

samson sa...

ja nu börjar det klia i fröfingrarna//maggan

Anita sa...

Hoppas att förkylningen försvann igen och att du mår bättre nu. Att bläddra i en frö/växt -katalog kan ju förresten få vem som helst att må bra.

Vill passa på att önska dig ett gott slut på 2010 och ett riktigt Gott Nytt 2011!