KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 30 december 2010

ÅRSKRÖNIKA del 1

Efter att ha läst en bloggväns årskrönika som blev jag så inspirerad, men eftersom jag både haft en släng av vinterkräksjukan och dessutom är förkyld så får vi se hur långt jag orkar. Men jag försöker i alla fall och börjar naturligtvis med januari 2010.....


Det var ju visserligen lite snö men inte värre än att man kunde ta sig ut i naturen på härliga hundprommisar och ibland sken t.o.m. solen.Sen kom februari och det var då snön verkligen började bli besvärande. Vårt altantak började säcka - och då hade vi ändå tagit i när vi byggde och satt dit tak som skulle palla för norrlandsklimat. Ha!
Men man hann ju med att göra annat än att bara sitta hemma och kura, det blev t.ex. en kurs för en japansk dam i hur man gör sushi  (som jag är väldigt förtjust i).Men snön låg kvar otroligt länge och i mars började jag oroa mig för vad som skulle hända med "yttertomten" där vi i mellandagarna hade fått alla träd nedtagna. Det skulle ju tas bort en massa rotsystem också innan vi i april skulle kunna börja bygga vår rosspaljé samt plantera lite nya buskar mot infarten.
Mern så sakteliga började snön smälta och hoppet blev större att vi skulle hinna med allt jobb på förtomten innan kläng- och buskrosorna dök upp från Danmark.Och i början på april hade snön nästan försvunnit - i alla fall där solen låg på - och vi kunde sätta igång med årets storprojekt; "förträdgården". Hade man vetat då hur jobbigt det skulle bli så vete 17 om man hade gett sig in på det - men nu är det gjort och det känns jättebra. 


På baksidan där solen inte kom åt ordentligt, där låg snön dock kvar riktigt länge. Men den svartstammiga bambun som legat under snömassorna reste sig nu upp och det visade sig att den mådde alldeles förträffligt. Jag hade varit lite orolig för den, den syntes inte alls på flera månader. Notera att i skogen bakom, där är det minsann inte någon snö kvar alls!


Det började komma upp en massa vårblommor överallt till min stora glädje. Och jag skulle nog kunna visa 100-tals bilder för man blir ju så vansinnigt glad att man fotar precis allt man ser, men jag ska försdöka begränsa mig!

Sen i slutet på månaden då var allt precis som vanligt igen i trädgården och man var naturligtvis helt övertygad om att en så hemsk vinter, det skulle man inte få uppleva igen! Och vad har vi nu, en ännu värre!!Nu måste jag tyvärr luta mig lite, så jag får återkomma senare!

Susie

12 kommentarer:

Lena/isis sa...

Kul att få kika på din årskrönika.Jag ska också försöka göra en nån dag.Hoppas det ger sig med "sjukan "

Gott Nytt År!! Kram

samson sa...

krya på dej,jag ser fram i mot fortsättningen//maggan

LindaLunda sa...

Ser fram emot del 2!!!
Linda

Gela sa...

Vad roligt med en årskrönika. Krya på dig och ett Gott Nytt År till dig/Gela

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad härligt att få se lite vårblomning, den tiden är ju "snart" här - jippiee!!! Vad man längtar...
Krya på dig!
Gott nytt år önskar Ingela

ormbunke sa...

Kul att läsa och se dina bilder. Tänker att det kanske blir en vår i år också. Det blev ju en tidig vinter så kanske det blir en tidig vår. Jag tror jordklotet har rubbat sig en aning. Hoppas du frisknar till snabbt så ni kan fira nyår. Nyårskramar . Anita

Rosor och ruiner sa...

Ja, inte trodde man att det skulle bli en likadan vinter igen, men vi får kanske vänja oss...skönt att se lite vårbilder här hos dig i alla fall, tänk att den tiden faktiskt kommer så småningom...:o)

Helena sa...

Kul att se!O vilken bra idé den norpar jag :-) alltså jag börjar samla på mig material för 2011 års krönika.Känner på mig att det blir ett fantastiskt trädgårdsår.Inte minst med tanke på att jag nu kan dela med mig i bloggvärlden :-)
Nyårskram från mig!

mammi sa...

Det var väl ingen som trodde vi skulle få en så tidig och snörik vinter. Men det är bara att acceptera. Kul med återblickar.
Vi båda önskar er ett riktigt
GOTT NYTT ÅR
Kram Marianne
Än en gång tack för julhälsningen

Anita sa...

Susie .. så roligt att du orkade skriva en årskrönika du också. Tack för din fina kommentar hos mig. Så roligt det var att följa ditt år. Jag väntar med spänning på del två.

Hoppas att du kryar på dig så att du orkar fira nyår och ... ett riktigt Gott Nytt 2011 önskar jag dig!

/Anita

Ölandsvindar sa...

Ja nu känns det som om man står i startgroparna och bara väntar på startskottet. Men vi får väl hejda oss lite till och nöja oss med planeringen ännu så länge. I dag började varmvattenberedaren att läcka så vi får ägna nyårshelgen åt att värma vatten på vedspisen. Gott Nytt År till er båda och hoppas att kräksjukan ger med sig.
Kram
Kerstin

fotopunktMis sa...

Här kommer STORA NYÅRSKRAMEN till dej och de dina..hoppas att du känner dej bättre..Lilleman o Lillemor hälsar till Penny..just nu kan jag se en liten glimt av solen i Sennan..Maria