KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 29 november 2010

MAT & KAMERATESTER

Igår hörde gubben ett radioprogram (Meny på 1:an) som behandlade ämnet INDISK MAT, alltså blev jag  tvungen att göra en rolig grönsaksrätt med potatis, tomater, blomkål, lök och ärtor och en massa kul kryddor; ALO-KABI. Till det hade vi kycklingfilé, en kall cremefraichesås och chutney.
Blev faktiskt rätt gott, så han fick resterna till lunch idag. Annars är det ju inte mycket kul som hänt - allt går ut på att skydda sig för kylan och ha mycket advents- och julbelysning på så man slipper mörkret både inne och ute!Vi har skaffat LED-lampor till alla våra adventsljusstakar så nu kan man ha på dom dygnet runt. Men en av slingorna ute pajade - naturligtvis - så vi var tvungna att gasa iväg till Visby i halkan igår. Nu blev det en nät istället med LED-lampor, så får man hoppas att dom klarar sig när dom ligger i julskåpet.
För är det inte jäkligt konstigt att det alltid går sönder en massa!? Lamporna kan vara hela när man stoppar in dom, men nog 17 är det en massa som lagt av i alla fall när man tar ut grejorna!!Vi har vansinnigt mycket snö, vilket ställer till problem för vår lilla hund. För det första är hon så gammal att hon inte längre gillar att bli blöt på magen eller leka i snön. För det andra så har hon dom senaste
 åren börjat dricka mycket mer, vilket gör att hon berhöver gå ut och kissa mitt i natten. Och vem vill gå ut med henne då!? Ingen! Det räcker ju med att man måste gå upp mitt i natten och släppa ut henne!!


Men nu går ju inte det så bra när det är snö överallt. Alltså har min gubbe fått skotta en liten rastsväng åt henne - och det funkar riktigt bra. Hon lärde sig förra året. Utom igår kväll när hon blev så kissnödig att hon bara kastade sig rätt ut i den uppskottade drivan utanför dörren - och försvann!Det jag roat mig med idag är att testa lite olika inställningar på kameran. Kan ju vara bra att lära sig det nu efter 5 år! Den ovan är alltså tagen med blixt och den nedan utan blixt.Det blir ju helt klart ett mycket mjukare och trevligare sken på den utan blixt. Det blir ju oftast lite hårda kontrastet med blixt, men när man tar utan blixt bör man nog ha stativ - och det har jag inte. Annars blir det lite suddigt och dessutom ser man ju inga korrekta färger och detaljer.
Sen tog jag några bilder på en av amaryllisarna "någonting Bingo" som blommar för fullt.  Den ovan är med
blixt och den nedan är tagen med inställning "Beach/Snow". På den nedre blev blomman vädligt bra tycker jag - och det är ju faktiskt snö i bakgrunden!Nej, nu ska jag börja med middagen. Idag blir det fisksoppa med torsk, tomat, dill, purjolök, räkor och chiabatta. Jättegott! Fast Rolle äter den som gryta med potatis och väldigt lite spad. Han är inte så förtjust i soppor, det är ingen riktigt mat om man inte får potatis säger han!

Bild (tagen genom kontorsfönstret - för vem vill gå ut i ovädret)  på det nya LED-nätet
som sitter på en av Clematispiedestalerna!

15 kommentarer:

Anonym sa...

How much snow you have, wonderful!
And here he fell, luckily we have a machine for cleaning the snow as you otherwise would not be able to anywhere in the haus.
Best regards and kisses dear Susie!

Marie sa...

Ni har också fått mycke snö ser jag. Vilken tur att gubben har fixat en rastgång till den gamla damen så att hon kan gå ut en sväng.

Med fingrarna i (j)orden sa...

Fin amaryllis! Tur att ni fixat rastväg åt vovven!^
Eva

Ninne sa...

Här behövdes inte bara skottas väg till vovven. Jag hade gärna också haft en... Vi har ju osså massor av snö. Just nu är det -7 o en isande nordostvind-- Jag vill bara stanna inne.Får nog ta ett glas glögg till Tog lite i em...
Ha de gott i kylan. imorron är vi lovade SOL
KRam Ninne

fotopunktMis sa...

Vad gör man inte för sina "barn"..här skottas också små kattstigar..inte för att dom e lite gamla utan för att dom e "fisförnäma" då det gäller att gå i snö...Kanonbra för Penny så hon kommer ut och kan göra ifrån sej..ni e för goa ni med er Penny
Ha det..Maria

ormbunke sa...

Oh! vad sugen man blir på dina menyer.
Vi har inte så mycket snö men en isande kall vind och -10 gr.
Det är kul att testa kameran och håller med dig att det blir bättre bilder utan blixt. Jag har inte hellre ett stativ men har tänkt på det. Men det är ju jobbigt att släpa det med sig när maan jagar fjärilar.Ha de gott. Kram. Anita

Madame C sa...

Jösses vad snö hos er också!!! VAD är det här??? Inte mycket annat att göra än att pynta, dricka glögg och boa in sig! Din amaryllis var underbar:)

mammi sa...

Snö har vi också gott om, och isande kallt. Vackra bilder som vanligt.
Ha det gott
Kram

Rosor och ruiner sa...

åh, lilla Penny.. vad ni ordnar för henne! Men vad gör man inte för sina husdjur! Ni verkar ha fått mer snö än oss i stan, men jag tycker ändå det räcker här...känner mig lite orolig att vintern redan har börjat, med tanke på förra vintern, var gör man av all snö till slut..!?

Ruben sa...

Stackars lilla Penny som måste ut i kylan - ja, stackars matte också förstås!!! Vad bra, att det finns en "preparerad" bana!!! ;-)
Ha det mysigt i advent!!
/Ruben

Helena på Blomrum sa...

Hej, vilka underbart vintriga bilder du visar. Även vi har massor av snö men det är mysigt, barnen är elt stolliga när snön kommer :)
Ha en god dag kramisar från Helena

Ölandsvindar sa...

Soppa och gubbar! Samma problem här. Men så såg vi ett vetenskapligt program om mat och där visade de att om man åt sin mat mixad tillsammans med ett glas vatten blev man mätt två timmar längre än om man åt den som "vanlig" mat och drack ett glas vatten till.Nu äter vi mera soppa och är nöjda och mätta.
Kram
Kerstin

Gela sa...

Hej du jag skulle också behöva sätta mig ner och lära mig kameran. Mycket snö ni fått. Ha en fin dag/Gela

Anni sa...

Sicken gubbe du har som ställer krav på maten, varför lagade han inte den indiska rätten själv och överraskade dig? ;-)

Fantastiskt fin amaryllis du har, gillar de där strimmiga lite extra!

Och du, tack för smaksättningstips, jag googlade också så nu har jag lite idéer - bara att testa sig fram!

samson sa...

tur att man inte är hund och måste gå ut för att kissa i den här kylan,vi har åxå en rastväg men den är till katten//maggan