KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 18 november 2010

ATT KELA MED VARGAR...

Trots att jag numera bor på Gotland och min kusin Monica bor kvar i Stockholm, så har vi en väldigt nära kontakt. Hon är ofta här och hälsar på och dom gånger jag åker till Stockholm så bor jag hos henne. Vi är nog egen tligen mer som syskon än kusiner, hon är alltså min två år äldre "storasyrra". (Dom två åren är viktiga!) Faktiskt är vi dom enda syrrorna vi har!


Monica är en mycket aktiv sällskaplig kvinna som gillar att göra ovanliga och lite udda saker, som t.ex. att vara med om falkonering (Heter det så?) i England och att hoppa fallskärm. Så när gubben och jag "fegt" bara bokade ett par nätter på hotell på fastlandet, då hade hon och hennes gubbe Tommy planerat in ett besök på Kolmården hos vargarna. Hon hittar alltid på såna här roliga aktiviteter! 
Och om man känner Monica så blir man inte ett dugg förvånad när man ser nedanstående bild. Det är typiskt henne! Finns inget som hon inte vågar göra tror jag!!
Just att bli pussad av en varg är dock något jag kanske själv skulle våga, djur gillar jag ju och är inte rädd för - men hoppa fallskärm!? Aldrig!!Sen tänkte jag visa hur bra det blev med dom nya skåpen i matrummet. Det var ju inget fel på matsalssoffan - tvärtom - men vi hade ju haft den i 20 år så nu fick det vara nog.

Innan ommöblering!
Och vad öppet och ljust och stort det blev.....och vad trevligt det var att komma nära fönstret.....och vad mycket man fick in i lådorna och backarna. Både ljus och servetter ligger nu väldigt nära matbordet, dessutom fick vi in lite lektyr i skåpen - både tidningar och böcker som vi haft i sovrummet tidigare. I vårt lilla "bibliotek" är det nämligen fullt.  


Den här första bilden av ommöbleringen är tagen utan blixt, det ser så mycket varmare och mysigare ut då.


Den andra med blixt så att man kan se alla detaljer. Kolla in vinflaskan t.ex.; ett Amarone-rödvin för 270:-! Rolles födelsedagspresent från Monica & Tommy.
Fast vi (alltså jag) har ju redan möblerat om lite. Det är fler böcker instoppade i skåpen och sen har jag ställt två krukor till med amaryllis i fönstren. Fast det lär nog bli fler omflyttningar innan det är helt klart.
Men jag lyckades tack vare ommöbleringen rensa ut en massa trädgårdstidningar och slängde faktiskt alla som var tidigare än 2009 - utom mina engelska, dom är jag rädd om. Det blev en halv IKEA-påse som Rolle fick ta till återvinningen!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful Susie!!!

ormbunke sa...

Så mysigt det blev. Passar ju perfekt mellan väggarna. Sen är det ju bra att få rensat ut ibland. Ha en bra torsdagskväll. Kram. Anita

Ruben sa...

Vad fint det blev! Och, vilken tur att skåpet blev vitt! Absolut värt besväret att byta.
Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Byta färg, alltså.
/R

Monica sa...

Se ut som söta hundar,, men jagvet inte om jag vågat vara så nära, modigt.
Fin din nya hylla var.
ha en go helg kram Monica

Ölandsvindar sa...

Jag har också blivit pussad på av Kolmårdens vargar och det var en stor upplevelse att se hur de fantastiska djuren agerade.Visst är det skönt att rensa ut och ändra om lite ibland. Vi har just kört massor av gamla videofilmer till tippen. Och jag rensade också ut en bunt gamla trädgårdstidningar för ett tag sedan.
Kram
Kerstin

Ninne sa...

Det blev verkligen fint. Du är bättre än mej på att snabba till det snyggt. Jag behöver tänka LÄNGE.. Jag skulle gärna pussat vargarna men precis som du så avstår jag absolut fr fallskärmshoppen.
Ha de gott
KRam Ninne

Anette sa...

Kan nog bara hålla med. Skulle nog kunna tänka mig att pussa en varg men fallskärm har jag ingen längtan till!
Kul att möblera om ibland. Vi är också inne i en sån period. På gott och ont ;-). Trevlig helg! /kram Anette

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeej!
Jag har också en önskan att få en vargpuss, måste vara helt fantastiskt at vara sä nära vilddjur:-)

I vårt kök har vi också stort matbord en bit från bänkarna, med just ett sånt där långt lågt skåp med ljusen, servetterna, kokböckerna mm. Mycket behändigt!
Kram H.

Christina sa...

Det blev jättefint! Ser att du har en grön vas från Rörstrand, formgiven av Ilse Claeson. Vi har en liknande utan halsen upptill, där finns bara en svart kant och en likadan svart 'ring' nertill.
Jag hade nog hellre pussat varg än hoppat fallskärm!
Ha det riktigt gott!
Christina

Anonym sa...

Hoppa fallskärm blev jag inte avundsjuk på, men att få träffa vargar det var något alldeles speciellt! Min kompis dotter gjorde det för några veckor sedan och jag är avundsjuk än :-) :-)

Fast jag hörde vargen yla ute på mossen här för några år sedan, jisses vad nackhåren reste sig :-) :-) :-)

Kusinen Moncia sa...

Snyggt med nya hyllan, men det var ju väntat. Det blir alltid så himla bra när du fixar. Att hoppa fallskärm var häftigt, men det var ju över på 45-55 sek(tror jag, det gick ju väldigt fort nedför)! Men hos vargarna var vi inne i ca 1.5 timme. Så det gavs mycket tillfälle till närkontakt. En härlig pirrig känsla att vara med 6 vargar. Stora var dom oxå. Får jag tillfälle igen så gör vi om det. /Vi hörs snart på telfon.

CIMPOACA LAURENTIU sa...

wow...they are wild wolves?
impressive