KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 5 oktober 2010

SJUKHUSBESÖK & VÄXTFRÅGA

Till att börja med så kan jag berätta att hitintills har ingen rätt på vad det är för växt jag fått. Jag vet visserligen inte ännu vad det är, men det är inte körsbärskornell och det är inte hönsbär! Så ni har fortfarande möjligheten att tala om för mig vad det är (se bild längst ner) eller gissa!!


Blomman ovan är det inga problem med, det är en vissnande höstflox.
 Problem har också uppstått, det har visat sig att givaren av plantan inte heller vet vad det är för växt. Hon har tagit skott hos en annan trädgårdsentusiast utan att notera exakt namn, "kul"!


Det här är sköldpaddsört.

Men...den Trädgårdsentusiasten är också en nära vän till mig och dessutom en mycket kunnig man, så nu har jag mailat honom och väntar på att han ska uppge vad det är. Så svaret bör komma inom kort!

Alunrot i flera färger samt tidlösan Waterlily.

Igår var gubben och jag till Visby. Först var han på lasarettet, för han skulle kolla sina öron. Han har "ihopsjukna" hörselgångar efter en operation där benet bakom öronen togs bort när han var barn. Örongångarna är smalare än tändstickor, vilket naturligtvis gör att han hör som en kråka. Han brukar skoja att han kan "blunda" med öronen, alltså stänga av hörselgångarna helt.
Snacka om att man "pratar för döva öron" ibland!

Nävan Rozanne.

Under tiden han undersöktes och dessutom gjorde hörselprov tog jag en lång prommis utmed havet och in till ringmuren med Penny. När Rolle sen kom ut var han glad som en speleman, hans hörselgångar skall opereras med början om 3-4 veckor. Man tar alltså en i taget. Han har gjort den här operationen för c:a 15 år sen och då blev hörseln MYCKET bättre, men gångarna sjunker ihop igen efter ett antal år.
För mig blir det jobbigt, för efter operationen får man vara väldigt försiktig så man inte säger nått man inte vill han ska höra! *ha, ha*

En buske har fått nu höstfärg, en benved.

Rolles boreliamärke efter fästingen har gått ner helt, det har slutat klia och biverkningen av antibiotikan har försvunnit så vi firade med att åka till kungsladorna och äta en buffélunch på Leva.
Det var alltså massor av olika ekologiska grönsaksrätter och underbart gott bröd. Allt var faktiskt riktigt gott.


Vad är det här!?
Och det bästa av allt, vi kunde sitta i det stora växthuset tillsammans med Penny och äta i lugn och ro i solskenet. När vi kom hem klippte jag gräset på innertomten och Rolle tog förträdgården. Med andra ord, det blev en mycket trevlig och lyckosam dag!

7 kommentarer:

Knatten sa...

Jag vet hur det är med "döva" karlar. Fast ibland tror jag dom tycker det är skönt att höra dåligt eller om man säger att dom kanske "låtsas" höra dåligt för att slippa höra en massa...Om du fattar vad jag menar.
Nu är det inte min gubbe som hör dåligt men morsans gubbe är riktigt rejält hörselskadad o alldeles för fåfäng för hörapparat. Gissa om det blir mycket missförstånd ibland. Fast det vet du nog om=))).
Roligt iallafall att han ska få lite hörsel tillbaka. Och att hans borelia har lagt sej.
Och jo, jag mår nog bättre nu när jag vet varför jag mår dåligt=)).
//Knatten

Anette sa...

Kan det vara en korallkornell då?
Bladen är ju väldigt "kornellika".
Vilken tur att det går att fixa öronen! Jag har ju ett öronbarn och han har opererat in plaströr 5 ggr. Dom ramlar ju ut om man får en riktig förkylning. Borrelia brukar ju försvinna med penicillin. En av grabbarna hade det för några år sedan. Man får vara glad så länge man inte får den andra fästingsjukdomen.

Ha det så gott. /Anette

Anonym sa...

Beautiful flowers dear Susi, I lake it!

Kisses from Croatia.

Madame C sa...

Vad duktig du är på att se allting från den ljusa sidan! Härligt! Jag blir glad:)
Ha det gott och fortsatt god lycka med växtnamnsletandet;)
Charlotta

Anita sa...

Vilken härlig dag ni verkar haft, hela familjen. Det är så det smittar av sig när man läser ditt inlägg. Glad blir man. Och visst är det mysigt med anledningar att fira. Buffén lät läcker.

Det ska bli spännande att till slut få reda på vad det är för växt. Det är något bekant med bladen men jag kan bara inte placera dom. Och det finns säkert andra växter med liknande blad ändå.

Ha nu en riktigt skön kväll och fortsatt trevlig vecka!

/Anita

ullis sa...

Det var en 'skum' växt du fått tag i! Gissar vidare på Cornus pumila...
det finns ju ett helt gäng med korneller men när du skriver vintergrön försvinner ju de flesta...
Hoppas du får tag i 'rätt namn' tillslut! Må väl, kram Ullis

fotopunktMis sa...

Hej vännen...kan inte hjälpa dej med namn på växten...men det löser sej säkert..ha det..Maria