KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 11 oktober 2010

PROMMIS VID HAVET

Alla - åtminstone i södra delen av landet - verkar ha haft ett underbart helgväder och det är ju mycket trevligt att höstens intåg blev så vackert.Vi tog som vanligt fler prommisar i naturen med Penny i helgen och bl.a. var vi ut på Närsholmen.
Men...vi gick åt ett ganska ovanligt håll, för det var massor av folk där vi normalt brukar promenera.
Penny var överlycklig för här kan hon springa och snoka precis som hon vill utan att vi lägger oss i.
Så vansinnigt höstlikt var det dock inte, snarare fick man en känsla av att det fortfarande var sommar, alltså sensommar. Man fick knäppa upp jackan för att inte svettas!
En hel del växter blommade också fortfarande, sötast var nog blåklockorna!
Efter en skön och vindstilla - vilket tillhör ovanligheterna här ute -  prommis gav vi oss hem igen för att äta sen lunch och se lite bilrace på TV.
Det blev pepparot- och chilisåsmarinerade havskräftstjärtar med rostat bröd och dill. Härligt att slippa den vanliga filmjölken, men det var ju en söndagslunch!
Efter en liten rundtur i trädgården upptäckte jag att katsuran äntligen hade börjat dofta och det luktade nybakad äppelkaka i hela trädgården.
Så inspirerad gick jag in och gjorde en kaka med vaniljsås till gubben. Tog t.o.m. själv en liten bit, men jag är extremt försiktig med äpplen efter alla gallstensanfall - men den här gången gick bra!
Den övervintrande krysantemummen blommar fortfarande, likaså dom stora kungsljusen.Fast dom senare kanske inte är så enormt vackra ljust nu, men dom är lite speciella och teatraliska även utan blommor. Jag gillar dom!Det är precis lika fint väder idag så vi ska plocka in dom sista utemöblerna, tömma den lilla dammen och likaså tömma en del krukor. Fast dom som blommar fint får naturligtvis vara kvar ett tag till. Och så ska jag nog ÄNTLIGEN få ner den lilla hittelöken någonstans!

7 kommentarer:

ormbunke sa...

Man gläds ju åt varje liten blomma som fortfarande finns ute i naturen.Så härliga promenader det finns i din närhet.Härligt att Penny är så pigg. Din lunch får det att rinna till i munnen. Ha en bra vecka. Kram. Anita.

Ruben sa...

Finns det övervintrande crysanthemum!!! Det hade jag ingen aning om. Är det särskilda sorter, eller är det bara för att du har ett så bra klimat på Gotland?? Har alltid velat ha, men jag har fått för mig, att de blommar så sent.
Trevlig prommis ni hade!
Ha det gott!
/Ruben

fotopunktMis sa...

Jodå det blommar en hel del här i Sennan med...dagens promenad visade både det ena och det andra
Må så gått i sensommar höstbörjanvärmen..Maria

Madame C sa...

Tänk vad vackert och härligt ni bor! Och den där söndagslunchen gick ju inte av för hackor:)
Ha det gott,
Charlotta

Elinore sa...

Vilka underbara vyer ni har i er närhet! Jag som aldrig har varit på Gotland gläds och njuter av dina bilder.
Övervintrande chrysantemum har jag också, tre olika färger, men det märks att du bor i ett gynnsammare klimat för mina har knappt börjat blomma än. Trots att en sort står vid södergaveln på huset.
Ha det gott // Elinore

Mimi sa...

Så otroligt vackert! Det slår mig alltid när jag ser dina prommis bilder att naturen är så otroligt vidsträckt! Fint!
Kungsljusen är verkligen spektakulära, men jag vet inte varför mina har börjat dras med mögel, så jag har fått ge upp odlingen av dem! Hälsn Mimi

Maria Berg sa...

Gallsten är inte att leka med - men efter jag belv oporerad har jag inte alls ont av det!

Havskräfta låter så himla gott.

En Rönnsumak vill jag också ha i trädgården, älskar den luddna stammen- vår granne hade det när jag växte upp. Provat att sätta den två gånger men jag har bara fått små plantor och dom har inte tagit sig.

Strandtriften är också svår att få med hela roten så den har inte heller klarat sig här.
/MB