KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 23 oktober 2010

OMDEKORATION & TAVLOR

För några dagar sen läste jag hos Ninnes Lilla Oas om att hon tänkte dekorera om i sina vardagsrumsfönster och ville ha tips av oss andra bloggare. Sånt är ju vansinnigt roligt, så när natten föll på och jag låg i sängen utan att kunna sova så for idéerna runt i huvudet.
Jag älskar nämligen att planera. Sen kan det gälla planering av nya rabatter, nyinredning av badrum, ombyggnad av kök, dukning vid fest eller dekorering av fönster! Allt sånt är alltså jättekul - speciellt när man aldrig får möblera om, utan måste vänta tills man ska köpa några nya möbler. Gubben tycker nämligen att han ska kunna hitta i hela huset även om strömmen gått.
Vadå!? Det finns ju ficklampor och ljus!!
Så jag flyttar om mina tavlor och prydnassaker istället, lägger ner sånt jag tröttnat på i lådor och ställer upp sånt jag tidigare gömt i andra lådor. Sånt håller jag på med ganska ofta, speciellt nu under den mörka årstiden.
Alltså blev jag ju inte bara inspirerad att fundera på Ninnis fönster, utan dagen efter var jag ju tvungen att göra om lite i våra vardagsrumsfönster också. Men att "göra om" betydde i mitt fall att jag var tvungen att ta bort en otroligt massa onödigt krafs som av någon outgrundlig anledning hamnat där i sommar. Vete 17 vem det är som ställt allt där, kan det vara undertecknad månne!?
Resultatet efter borttagandet syns ovan, ser fortfarande inte speciellt tomt eller kalt ut - eller hur?Sen har jag också blivit inspirerad till att visa mina egenhändigt tillverkade tavlor. Som du märker skriver jag inte "konst" trots att jag alltid brukar säga att jag är en "konstnär". Alltså, att jag kallar mig för "konstnär" beror på att jag gör väldigt konstiga saker!
Ovanstående är en tavla inspirerad av ett påskris. Den har Rolle och jag gjort tillsammans faktiskt och är så pass nöjda med den att den hänger i vardagsrummet ovanför TV´n.


Vi har även gjort dom här tillsammans, dom hänger ovanför sängarna i sovrummet.


Mina tavlor är till 99%  nonfigurativa, men det har det hänt ett fåtal gånger att tavlorna fått ett mer normalt motiv, som dom ovan t.ex. Fast det är inget jag är så förtjust i egentligen.
Nej, då är ovanstående mer representativt på vad jag gör. Dom här tre sitter tillsammans  med en annan grupp "riktiga" tavlor i matrummet. Som synes är det väldigt speciell "konst" vi gillar, alltså år det helt OK att göra tavlor själv!


Här är en tavla som inspirerades av utsikten, den heter: Ko på blomsteräng!   :-)


Den här och ovanstående sitter i det vi kallar "gallerian", som är gången utanför sovrummen som är helt fylld med tavlor.


Riktigt "konstigt" blev det när gubben ville jag skulle göra något dramatiskt och färgstarkt till en smal gång vi har mellan hallen och köket och där väggarna är vita och det finns några höga väggskåp med svagt grå dörrar. Alltså en väldigt tråkig passage. Det slutade med ovanstående "färgprov" som är gjord på en spegel. Rolle lackade en grå kant direkt på glaset och sen fick jag fria händer! Och nog blev det färgstarkt alltid!!

.

13 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Oj, vad kreativ du är, och fantasifull! Det saknar jag, jag har också gjort några tavlor (!) i mitt liv, men jag måste ju göra konkreta motiv jag, för fantasin sätter gränser...men jag skulle vilja göra lite mer abstrakta motiv...

Madame C sa...

Oj, så mycket fint och annorlunda du visar idag. Vad härliga färger och underbar konst!
Ha det gott,
Charlotta

Oljekritan sa...

Åh...jag gillar dina tavlor!! Härliga färger, abstrakta tavlor är så personliga. Det är inget fel på din kreativitet och fantasi, talang kallas det..Så de är inte Konstiga, jättehärliga ju tycker jag. Och tycker man om dem själv, är ju det det viktigaste. Sen är det ju upp till andra att tycka vad de vill...eller hur..Men jag vet, jag förstår dig. Jag hade själv väldigt svårt i början att visa mina tavlor, och stå för att det var jag som hållit i penseln. Känner så nu med. Hoppas det går över, eller så är det bara så. Att jag visar mina tavlor, och är lite stolt över, så är det ju också..Fortsätt måla Susie..för visst är det kul, och det är ju huvudsaken!! Kram Karina

Ninne sa...

DEt var mycket kul på en gång.
JAg som inte kommit iväg att jaga "krukor" men vi snacka om måndag, såå jag får lugna mig lite.??
Vilka tavlor du gjort- jag menar dem du visa här.De andra pratar vi inte om?? Jag gör inte såna tavlor,som går att hänga upp vill säga,---De andra är jag bra på- Men jag har en gubbe som målat sen han var liten- hade sitt 1:a konstverk på en utställning 11 år gammal.
Lovar visa lite. nån gång
Vi hörs snart
KRam Ninne

Anonym sa...

Vilken fantasi du har ! Tavlorna är verkligen fina ! Du fick också jättefint i dina fönster. Visst är det roligt att få pynta om i fönster och på väggar titt som tätt. Även att möblera om bland sina möbler och pröva att sätta dom på en annan plats. Men "gubbarna" har lite svårt att hänga med i våra svängar där. :)
Önskar dig en skön söndag !
Kramar från Marie

Ruben sa...

Det borde man ha anat, att det bor en konstnär i dig med tanke på hur du skapar din trädgård! Jättefina tavlor!!
Ha det gott!
/Ruben

Anita sa...

Men du ... så himla roligt att läsa detta och att se dina alster. Du är ju verkligen duktiv och kreativ ... och din man också. Man blir ju riktigt inspirerad. Lite igenkännande var det också när jag såg den övre bilden. Den cylinderformade ljusstaken där du har färgade "glasstenar" har jag också. Två stycken faktiskt. Också med glasstenar i, genomskinliga och blå. Tycker dom är jättefina.

Ha en skön söndag och en skön vecka!

/Anita

mammi sa...

Hur i himmelens dar hinner ni ?? Jättesnyggt. Du snackade om att han ville eller behövde ficklampa, om du möblerar om. Varför inte en pannlampa, eller batterilampor vi har i alla utrymme (Ofta strömavbrott) bara ett tips i all välmening !!!!
Kram

ormbunke sa...

Nog visste jag att du är en mycket kreativ person men blev väldigt imponerad av dina tavlor.Visst är det kul att syssla med olika saker.
Nästa vecka får det bli lugnt för min del då det blir op. i nästa öga i morron.Ha de gott. Kramar. Anita

fotopunktMis sa...

Att jag ser din kreativitet i landen med blommor och blader..men tavlorna e ju helt fantastiska..att sedan göra dom tillsammans vikken x-tra känsla
Må så gått..Maria

Ölandsvindar sa...

Fint, fint, fint! Gillar speciellt den där färgglada på glas.Och kossan på ängen.
Kram
Kerstin

Rosor och ruiner sa...

Pionerna jag beställt heter Do Tell, Gay Paree, Miss Amerika och Edens Perfume, alla olika nyanser av rosa - min favvofärg! I mitt senaste inlägg länkade jag till ett tidigare inlägg där man kan se dem på bild.
Ha en trevlig kväll!

Maria Berg sa...

Underbart, vilket skapande och liv och roliga former och färger och tänk gubben både är med och skapar och dessutom ber dig göra nya.

Läste på annan blog om en man som köpt 12 tavelramar hängt upp dem över allt i huset och sedan bad sin fru att fylla dem med foto - hon hade alltid innan sagt att vi har ju inga ramar...

Tycker om den som består av tre tavlor som "hänger ihop".
MB