KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 7 oktober 2010

DET VAR EN...

...kornell som enligt den störste specialisten inom vedartade växter, Krussman, heter Cornus hessei. Fast det är lite "inavel" bland dom här kornellerna så den kan heta Cornus x hessei också. Den har mycket små mörkt gröna och rynkiga blad, är nästan vintergrön, sätter en del rotskott och brukar bli max 1 m. Den ska också blomma med vita blommor, men det är tydligen ganska ovanligt.
I vilket fall som helst betyder det att ingen vann min lilla tävling - tyvärr! Alltså får jag väl klura ut något annat att tävla om så småningom. Återkommer om det!Igår var jag på Hemse Stortorgdag tillsammans med en väninna, hennes mamma och en av hennes döttrar. Vi träffades på en restaurang där en annan av väninnas döttrar jobbar. Tyvärr träffades vi lite sent så det mesta av lunchmaten hade tagit slut, så det blev bara en ost- och skinkmacka. Men den var jättegod som tur var!
Jag måste erkänna att jag inte är så där vansinnigt imponerad av sakerna man kan köpa på marknader. Mest är det en massa kokosbollar, godis, brända mandlar och sånt. Dessutom en jäkla massa tingeltangel och krafs. Det som är trevligt är dock att man alltid träffar på bekanta - och det är ju alltid väldans kul!


Förutom att besöka själva marknaden började jag med färg- och parfymaffären där jag skulle köpa ett par sminkgrejor. När jag inhandlat dom så visade det sig att man fick 20% rabatt plus att man fick en presentpåse med hela fem saker i. Kul! 
Besöket i färgaffären betydde i sin tur att jag var tillbaka med resten av gänget efter lunch så dom också kunde passa på att få presenter och rabatt. Sminket var faktiskt det enda jag köpte på marknaden och det var ju inplanerat sen tidigare, men dagen var väldigt trevlig med en massa kul "källingsnack".


Som vanligt vid såna här tillfällen så är det extremt svårt att få parkering, alla från hela Gotland verkar ha åkt till Hemse, men jag lyckades först hitta en precis vid färgaffären. Senare på dagen flyttade jag bilen och ställde den bakom väninnans bil som stod parkerad på infarten till en villa där hon fått lov att stå.Och vad tror ni hände!? Jo, mycket riktigt när jag kom - fullastad med matvaror - för att åka hem så visade det sig att våra bilar var inparkerad av en som stod precis i grindhålet på infarten. Jäklar!
Först trodde jag att det var någon som bara skulle på systemet som ligger precis bredvid och chansat på att kunna stå där en mycket kort stund, men när tiden gick och ingen kom så var jag tvungen att ringa Rolle och berätta hur läget var. Det skulle förmodligen bli en mycket sen middag!

Sen kom väninnans dotter så hon sprang runt och kollade och fick så småningom tag på ägaren till bilen  - som visade sig bo i huset! Damerna som lovat oss att parkera på infarten hade glömt bort att han skulle komma hem tidigt från jobbet den dagen!!


Väl hemma igen så blev det en snabblagad extra sen middag och sen var man helt slut och orkade bara slappa framför TV´n och sen krypa till kojs ganska tidigt.
Vilket var mycket bra för idag blir det middag för fyra vänner med först en liten Salladsmacka a la Greta, sen Boeuf bourguignon och så Australisk melonsallad. Så man har ju en del att göra idag!

4 kommentarer:

Madame C sa...

Härliga bilder du visar Susie! Och vilken dag! Men wow, vilken middag era vänner ska få. Trots att jag precis ätit lunch fick den där menyn det att vattnas i munnen på mig:)
Ha det gott,
Charlotta

Ruben sa...

Det var ju fantastiskt att du fick tag i rätt namn på din lilla svårtolkade planta! Tur att det finns kunniga människor!
Ha det gott!
/Ruben

Mimi sa...

Parkeringsproblem är alltid väldigt irriterande. Väntar med spänning på din nya tävling. Lycka till med middagen idag! Hälsn mimi

Anette sa...

Det där låter som A6-parkeringen en lördag timmen innan systemet stänger.........jösses, vilken kaos det är då!
Tack för kommentaren om köket. Nej, runda hoar har jag förstått att man inte ska ha. Det ser ju så snyggt ut så det är lätt att man faller för dom. Det får bli en gammal hederlig diskbänk.

Ha en trevlig helg. Själv ska jag åka jobba några timmar, men sen är jag ledig! Skönt. Helgledighet är något visst även om man är ledig hela veckorna.

Kram Anette