KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 30 oktober 2010

ÄNTLIGEN SEMESTER

Som egen företagare är man inte bortskämd med att ha lång semester precis. Dom sista åren innan vi flyttade från Stockholm så hade vi 14 dagar om året i skarven mellan augusti/september och då hyrde vi hus här.
Fast dom fem åren före 1998 då vi var här på Gotland för första gången, hade vi inga semestrar alls.
Innan dom åren hade vi dock några anställda och då kunde vi unna oss både korta - väldigt korta, bara över helgerna - båtsemestrar i Stockholms skärgård, samt massor med England- och USA-resor under höstarna. Så jag klagar inte! Efter det vi flyttat hit så har det istället blivit endast en vecka varje sommar. Vi bor ju på en semesterö och dessutom är vi ju numera semipensionärer, vilket betyder att vi inte jobbar ihjäl oss precis. Den här semesterveckan har vi alltså tagit i slutet på juli, vilket vi ALDRIG har kunnat unna oss förut. Men...i år blev det ingen semester alls. Jäkligt tråkigt faktiskt!
Anledningen till utebliven semester var att Penny, vår gamla hund, inte längre klarar av att åka bil i värmen
- TROTS att vi har air condition!Sen är ju vi sådana att vi anser att "har man tagit djävulen i båten får man ro henne iland". Alltså tar vi vårt ansvar och ställer upp för Penny så länge hon finns till. Har hon aldrig varit bortlämnad tidigare så ska hon inte få uppleva det nu när hon är gammal och känslig. Då får man helt enkelt skjuta på inplanerad semester och sikta på ett annat år!
Men det känns kanske lite surt att inte få uppleva den här underbara semesterveckan med trädgårdsbesök, hotellboende och gourmetmiddagar. Att helt enkelt får bli bortskämd riktigt ordentligt ett tag. Sen är det ju alltid spännande att få se nya miljöer. Både gubben och jag gillar att bila runt och se olika saker varje dag - och Sverige är ju faktiskt helt fantastiskt!
Efter den här långa inledningen så kommer jag till det jag egentligen ville berätta. Vi ska alltså på en minisemester till fastlandet!
Det hela började med att Rolle fyller jämt. Han vill dock inte ha någon fest eller bli uppvaktad på något sätt. Till skillnad mot mig som tycker det är underbart att fylla år. (Man får ju vara tacksam att man finns med fortfarande.) Nej, fick gubben bestämma så skulle han nog helst sätta på sig ett sorgband!
Så han funderade och funderade på vad han ville göra och så kom han till mig och sa att vi kunde ta färjan över till Oskarshamn på morgonen, bila ner till Kalmar och shoppa på IKEA(!) samt Biltema och sen åka tillbaka på kvällen. Härligt, jag hängde ju på direkt!Nu visade det sig att det går ingen färja till Oskarshamn på söndagsmorgonen, utan först kl 17. Alltså bestämde vi oss för att åka på lördagen och sen bo på hotell på natten. Då visade det sig att alla turer var helt inställd just den lördagen.....snacka om otur!OK, då åker vi väl på söndagskvällen då Rolle fyller och så åker vi hem på måndagskvällen. Så jag började leta lämpligt hotell. Färjan anländer alltså till Oskarshamn så sent som 20.00 så det var nasturligtvis där vi skulle bo.
Nu har man ju blivit lite bortskämd med åren och har man bara en helg i semester under ett helt år, så ska man bo ståndsmässigt. Men vi behöver också bo så det passar för Penny och framförallt, att hotellet välkomnar hundar!


 
Vi har alltid haft en önskan att på på hotell Corallen som ligger ute på en udde vid inloppet till Oskarshamn. Det har dock aldrig passat att övernatta där, så det har aldrig blivit av. Men vi har goda vänner, som har bott där massor med gånger med sin hund och som tycker det är ett kanonställe.
Alltså bestämde vi oss för att där vi ska bo, i ett lite lyxigare rum med egen terassutgång så man kan ta sig ut lätt med Penny på natten om det skulle behövas!
Ni visade det sig att specialpriset en söndagsnatt var 1298:- men om vi utnyttjade Coopmedmeras hotellcheck så fick man två nätter för 1398:- över weekenden. Bara 100:- skillnad!
Alltså så åker vi nu på fredagseftermiddagen och sen kommer vi hem vid ett-tiden på natten mellan söndagen och måndagen. Perfekt!Speciellt som det visade sig att det ligger inget Biltema i Kalmar (snopet), det ligger däremot ett i Västervik som tur är. Så nu åker vi ner och shoppar i Kalmar på lördagen, festar på kvällen på hotellet (dom ska ha Oskarshamns bästa restaurang) och sen kan vi vila riktigt länge på förmiddagen och äta en lunchbuffé och först därefter åker vi upp till Västervik och Biltema. Det är ju Rolles födelsedag så lite ska han ju få bestämma. :-)
Färjan går inte förrän 21.00 på kvällen, så vi hinner också med att gå många och långa prommisar vid havet med Penny. Allt är alltså redan bokat och klart och alla vänner informerade att det är ingen idé att komma hit - gubben är har smitit från ön!


Eftersom "vanliga" människor förmodligen inte tycker att det här är något märkvärdigt, så var jag tvungen att i inledningen berätta så ingående varför det är så speciellt för oss. Vi är alltså inte bortskämda med semesterar, inte ens minivarianten!TREVLIG HELG
 

17 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful photos dear Susie.

Nice and happy weekend.

Marie sa...

Ha en riktigt mysig minisemmester det är ni värda även Penny.

fotopunktMis sa...

Ha det så jättefint..både du... gubben och Penny...unna er lite Lyxliv...även om jag tror att ert lyxliv är på er egen ö...man ser det i dina bilder..Maria

Christina sa...

Hoppas att ni har en riktigt skön minisemester, det tycker jag att ni alla är värda!
Kram
Christina

Rosor och ruiner sa...

Jag tycker det låter jättehärligt! För både er och för Penny som får härliga prommisar med matte o husse! Ha det jättemysigt om vi inte bloggas innan dess!

Anita sa...

Vilket härligt blogginlägg. En hel berättelse. Och så goa ni är med Penny. Nu hoppas jag att ni får en riktigt skön minisemester.

Anni sa...

Fnissade lite åt att du hittade till mig eftersom jag inte gillar beige ;-) Men du är SÅ välkommen! Visst är det konstigt hur man klickar sig fram bland olika bloggar och plötsligt hittar en man blir stormförtjust i!

Vet inte om du kikat på mina Gotlandsinlägg också? Brukar ju vara på ön ganska ofta... (du hittar Gotland som klickbar länk nere i högermarginalen hos mig)

Hoppas att ni får en toppenresa!

Ruben sa...

Iband är det skönt, att inte planera så mycket, utan ta det som det kommer. Och ni är ju flexibla, så ni klarar de flesta situationer. Skönt att det blev en resa! Hur lång, spelar ju ingen roll, miljöombytet är det viktiga!
Ha det gott!
/Ruben

Ölandsvindar sa...

Vad härligt det låter! Men tänk att det numera bara är Biltema och möjligen Jula som kan tända stjärnor i gubbarnas ögon.
Kram
Kerstin

Jord under naglarna sa...

Vad härligt att få komma iväg en sväng!

Jag har också varit egen företagare och då var både helger och sommarsemestrar sällsynta.
Idag kan jag inte fatta hur mycket vi faktiskt jobbade, men då tyckte vi att det gick bra. :)

mammi sa...

Va skönt med lite avbrott. Tyvärr kan inte vi ut och "turista" p.g.a turister. Låter rörigt, men så är det. Vår sista riktiga semester var en "kryssning på Mozel" något av det skönaste och bästa 6 dagar vi haft.Helt otroligt.
Ha det så gott
Kram

♥ Hanneles paradis sa...

Vackra höstbilder.

sasfoto sa...

Hej och tack för din kommentar! Självklart ska ni ha det lite lyxigt när ni nu äntligen får chans till semester! Lycka till!
/SA

Gerry sa...

Hej Susie! Tack för besöket på vår sida (lillaflora.se) Kul att du tyckte om den. Gillade det här om att man får ta ansvaret när man skaffat hund. Jodå Gizmo finns fortfarande med. Han fnns med på rörliga bilder när jag sysslar med min andra hobby, nämligen att spela och skriva låtar. http://www.youtube.com/watch?v=ybiqH4mfiis

Anni sa...

mmm det skulle nog vara nyttigt för mig att bli allergisk mot choklad...

Mitt blåa glasklot är det som fått frost på sig - det ligger på en pelare framför min glasveranda!

ormbunke sa...

Jag tror man gläds mer när det händer nåt om man inte är iväg så ofta. Det blir säkert lyckat både för er och Penny. Jag tror vi också har övernattat där en gång. Jag kommer speciellt ihåg soluppgången över havet som jag fotade tidigt på morronen. Här blir det ju solnedgång över havet.
Ge gubben en födelsedagskram från mig. Kram Anita

Anonym sa...

Vackra bilder!

Förstår fullständigt att detta är speciellt för er, har ju varit egen företagare själv ett tag.

Redan nu visar Hector att bilar är för varma, så jag fryser alltid när de bägge följer med i bilen :-) :-) :-)

Ha en riktigt skön semester!
Christer.