KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 6 september 2010

TRÅKIGHETER I TRÄDGÅRDEN

Idag ska jag gräva upp min andra magnolia. Den med vitrosa blommor jag planterade för 3-4 år sen i hörnan nedanför lilla altanen. Den har inte växt, den har inte blommat och den var nästan övervuxen av nunneört (som jag nu rensat bort) och av vitbrokig klätterbenved. Dom senare ska få vara kvar och sen får jag komplettera med något annat kul och högt, gärna vedartat. Men framförallt nått som tål kalk!
På väggen bakom växer två ljusrosa klematis och bredvid magnolian har jag himmelsblå iris, men dom hade också blivit överväxta av nunneörten och blommade därför lite dåligt i somras.
Alltså måste jag hitta något som passar till dom här växterna. Det är däremot ett kul problem!


I förra veckan så upptäckte jag att för andra gången sen vi flyttade hit, så hade vi fått potatisbladmögel på tomaterna. Det yttrar sig så att trots att dom ser fina och tjusiga ut, så vänder man på dom och då är dom helt ruttna! Alltså var det bara att ta bort alla sex plantorna med MASSOR av tomater på, inte kul!! Nu blir det inga mer tomater på ett par år tror jag.
Så här såg dom ut ut juli, men innan jag tog bort dom nu så var dom enorma och hade minst ett par hinkar tomater på sig.
Chilin och paprikan bredvid har däremot klarat sig som tur är och det beror på att dom växterna inte är släkt med potatis som tomat är!

4 kommentarer:

Mimi sa...

OJ så trist med potatisbladmögel. Jag är till ytterlighet trött på mjöldagg, vanlig mögel på kaprifol mm. och svartfläckssjukan på rosor. Kanske till och med på vissnesjukan, om det nu var det som tog livet av en snabbtväxande klematis montana. Varför kan inte våra trädgårdar på vara ifred ifrån dylika trista saker!!! Och de där jädrans lössena som florerade i somras. Äsch!!!
Hoppas dina omplanteringar lyckas! Hälsn mimi

Anonym sa...

Beautiful!

Vildrosen sa...

Så trist att du fått potatsbladsmögel på tomaterna men vad kul att du odlar grönsaker...var det inte du som skrivit någongång att du inte odlar grönsaker, eller missminner jag mig?

Madame C sa...

Ja, kära nån vad besvärligt det kan vara i trädgården ibland. Inte kul, när man måste gräva upp och slänga:(
Tur att det ändå finns mycket att glädja sig åt som tröst!
Ha det gott,
Charlotta