KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 5 september 2010

SKÖNA DAGAR

Igår spenderade vi förmiddagen på Visbys f.d. flygfält eftersom det var bakluckeloppis. Vädret var fint förutom att det blåste isande vindar, vilket gjorde att vi snabbt tog oss runt fältet.
Rolle hittade ett litet silverfärgat CD-ställ (tyvärr inget för trädgården) för 20:- och 4 helt nya svarta tallriksunderlägg för 10:-, alltså 2.50/st!
Själv lyckades jag för 10:- köpa en blomkruka (som om jag inte har några tidigare) i svart med senapsgul glasyr inuti. Dessutom ett väldigt snyggt och ovanligt 3-delat karottunderlägg i metall och svart också förbara 10:-. Ovanpå det blev det 4 deckare för 20:- - och så träffade vi vänner, det är ju alltid extra trevligt!Sen åkte vi hem och gjorde lite nytta. Jag klippte gräset på förträdgården med den vanliga motorklipparen - tog väl en timme - och gubben tvättade bort mögel på hus- och garagegavlarna. Det märks att det varit ovanligt fuktigt ett par veckor. Blev riktigt snyggt!Sen blev det middag på altanen; kyckling med bönsallad & vin, därefter en prommis i kvällssolen med Penny. Vi gick också runt lite i trädgården och kollade in det som fortfarande är fräscht. T.ex. mitt blivande vinstocksträd (se ovan) och den stora självsådda buddlejan.


I veckan köpte jag fyra stora bollkryss - dom hade rea på lantmännen - och tog bort en del överblommade sommarblommor, men det är bara en - en vinröd - jag fotat (se nedan).


Eftersom vi var lite "duktiga" igår har vi inte gjort något nyttigt idag alls. Istället åkte vi ner till kusten och tog en prommis med Penny på förmiddagen. Därefter åkte vi hem och grilla korv till lunch!


Ovan är den lilla skogsstigen utmed ån ned till havet.Här försöker Rolle få Penny att gå åt rätt håll med hjälp av teckensspråk. Hon hör inget längre.Den här stranden ligger i Borum, nån mil från oss.Husen kan man hyra och om jag skulle hyra nått på Gotland så skulle jag hyra ett. Läget är fantastiskt, direkt på stranden, det är inte alltför mycket folk här och husen är jättefräscha inuti.Fast det är klart, allt är väl inte perfekt. Det är förmodligen enormt dyrt under högsäsong. Men nu när alla åkt hem, då kan man säkert komma undan hyfsat i alla fall. Och bada kan man ju göra fortfarande!
Eller hur!?
4 kommentarer:

Knatten sa...

Visst har det varit ett par härliga dagar nu. Vi har försökt att få gräsmattan snygg igen. Den var ju fasligt högväxt, om man säger så. Kunde kört det som höbalar istället=)).
Rolle ser härlig ut där med buddlejan. /Knatten

mammi sa...

Vi har också haft några ljumma soliga dagar, vill ha det till januari (hatar höst och vinter)Det är väl därför jag värdesätter vår och sommar. Härliga bilder du bjöd på
Kram Marianne

ormbunke sa...

Ja nu får man verkligen ta vara på dagarna. Så härligt att få se din trädgård och naturen på era promenader.
Det är ju skönt att Penny orkar gå med men det verkar gå bra med teckenspråket.
Igår planterade vi en HC Andersen och en till Schneewittchen i den nya rosenrabatten.Ha de gott. Kram. Anita

Ruben sa...

Kul att följa era promenader, det finns hur mycket vackert som helst på Gotland!! Lite vackrare än Älvsjö, eller hurP ;-)