KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 18 september 2010

HÖSTKÄNNING

Idag tog jag mig ledigt från allt datortjafs och ägnade mig åt att njuta av livet och den annalkande hösten. Jodå, t.o.m. jag som är en obotlig höstvägrare måste nog medge att den är nog på gång nu!

Jätteverbena vid ingången.

Fast ännu så har jag hoppet uppe för att det ska kunna bli lite "indiansommar". Och det är fortfarande en del som blommar i trädgården, trots att det också fälls en del löv både här och där.Vit-rosa-gult bollkryss.

 Askarna t.ex., dom är nog dom tristaste träd jag vet. Dom grönskar sist på våren, dom fäller sina löv tidigast på hösten - och ovanpå det så får dom inga höstfärger. Just nu ligger det massor av svarta skrumpna löv från en stor  ask - inte vår, då hade den tagits bort för länge sen - vid infarten (se bild nedan).Gräs och pelargon, bakom infarten med massor av svarta löv från asken.

I morse var det väldigt grått när vi åkte hemifrån redan vid halv nio. Vi skulle till andra sidan av ön, till Ljugarn som hade marknad, loppisar, veterantraktorvisningar m.m. m.m.Traktorvisning i Ljugarn.

Vi var lite tidigt ute, så vi hann med en prommis vid havet med Penny innan det var dags för den stora begivenheten - att titta på "traktorparaden".Veterantraktorerna börjar sin "parad".

Vi besökte också några loppisar och förutom en bunt med deckare a´ 2:-/styck så hittade Rolle en snygg liten ljuslykta för 5:- och jag en ny grön (!) blomkruka för 10:-. Precis som om vi inte hade sånt tidigare!Begonia i rosfollyn.

Att jag poängterar att krukan var grön beror på att gubben inte gillar grönt, alltså har vi väldigt få saker som är gröna. Men den här var snygg, riktigt snygg!Penny framför det svarta ormskägget vid ingången.

Vädret blev bara bättre och bättre, så när vi var hemma igen vid tolvtiden så sken solen på en blå himmel.Fuschsior vid ingången.


Vi gick dock in och käkade lunch framför TV´n, det var ju STCC-race och när första racet var över så gick vi ut i solen för att klippa gräs. Det har ju en viss förmåga att växa hur vädret än är verkar det som.


Ännu blommande "sommarblommor" nedanför altanen.

För att kunna klippa på framsidan så måste vi flytta trädgårdsmöblerna och då kom vi på att vi nog skulle börja ställa in dom. Vi har ju möbler på flera olika platser och jag tycker det är skönt att flytta in dom i omgångar. Känns inte så trist då!Buskrosen Rhapsody in Blue.

Sen började vi klippa. Jag tog "innertomten" med åkgräsklipparen och Rolle "förträdgården" med vanliga motorklipparen. Gubben hann precis klippa runt rosenspaljén och jag framför huset och en pytteliten bit på baksidan, sen började det regna. Det vräkte ner så när vi väl ställt in maskinerna så var vi dyngsura, in på bara kroppen.


Austinbuskrosen William Shakespeare 2000.

Alltså var det bara att gå in och hitta på nått inne. Jag lyckades göra en god sockerkaka till gubben (själv äter jag inte kaffebröd) och så förbereda middagen innan det var dags för det andra racet i STCC.
Klängrosen Shogun.


Alltså kan man säga att dan var väldigt omväxlande. Allt från grått väder, strålande sol, blåst och så störtregn. Dessutom behaglig promenad vid havet, några loppisfynd, trevliga traktorer, jobb i trädgården och så race på TV. Bollkryss vid ingången.

Ovanpå det blev det en väldigt god räksallad med potatis (låter konstigt med är faktiskt väldigt gott) och lite vin. Kan det egentligen bli bättre så här års!? Och i morgon är det Nascar klockan sex - härligt!
Alltså vet jag åtminstone två stycken i Sverige som INTE ska titta på valvakan!!
4 kommentarer:

Anonym sa...

Beautiful photos and garden dear Susie!!!
Kisses and nice weekend.

Rosor och ruiner sa...

Ja, det var minst sagt en omväxlande dag! Och vädret har varit så i stan med, störregn varvat med sol!

Anita sa...

Det låter som ni haft en lyckad dag ... och omväxlande. Härliga bilder du visar. Det svarta ormskägget är supersnyggt. Det skapade direkt en "vill ha"-känsla.

Ha en fortsatt skön helg!

mammi sa...

Trots min forbi så har jag också ett ORMskägg.
Vet inte om jag yttryckte mig luddigt, men mitt sista inlägg tog jag bort samtidigt med kommentaren På bloggen stod det bara att jag ville ha hjälp med att få bort kommentaren.Handlade om poesti, politik och religion, bla stod tänk OM du får Cancer. Det är många år sen vi drabbades av den. Dessutom var kommentaren lång som ett nödår.
Skall försöka göra ett nytt inlägg i dag, om jag hinner.
Kram Marianne